Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo maak jij een succes van jouw home office

Ik ben benieuwd: waar werk jij thuis het meest productief? Zit je lekker met je laptop aan de keukentafel, werk je, net zoals ik, liever op de bank, of heb je een speciale kantoorruimte? Bij een rondje vragen aan mijn vrienden merk ik dat vrijwel iedereen het anders doet. Wat voor iedereen echter even belangrijk is, is de sfeer. Want niemand werkt lekker thuis op een plek die niet motiveert of inspireert.

Ik vind het zelf enorm belangrijk dat mijn interieur er goed en samenhangend uitziet. Ik ben fan van lichte kleuren, omdat dit voor mij staat aan ruim, open, helder en positief. Lichte kleuren geven me rust en zorgen dat ik alles even op een rijtje kan zetten. Daarom kun je je afvragen of die fuchsia roze tint op de muur in je kantoorkamer zo bevorderend is. Dit ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor soort werk je hebt!

Ik kan ten zeerste aanraden om je werkruimte lekker persoonlijk te maken. Het voelt bijna niet meer als werken aan, en is stiekem veel fijner dan zo’n kantoortuin waar je normaal misschien in zit. Dus: creëer je eigen ritueeltjes. Zet een fijn geurkaarsje aan. Steek wierook aan. Schrijf elke dag een motiverende quote- of affirmatie voor jezelf op, voordat je start met werken. Decoreer je werkruimte en zorg voor sfeer.

Al net zo belangrijk: het bureau waar je aan zit. Heb je de luxe van een aparte werkkamer, of heb je een bureau in je woonkamer of keuken staan? Je herkent vast dat je veel lekkerder werkt wanneer je houding correct is. In de wereld van bureau’s is er natuurlijk enorm veel keus, dus laat je zeker online of offline adviseren door een pro. Gelukkig zijn er goede beoordelingswebsites waar je verschillende typen kunt vergelijken. Ook kun je er zoeken op budget.

Het aanschaffen van een in hoogte verstelbaar bureau is altijd een goed idee. Niet alleen ideaal voor als je wat langer of juist kleiner bent, maar ook top omdat je gedurende de dag misschien liever even wilt staan tijdens het werken. Ook kun je op deze manier je bureau aanpassen aan de hoogte van je stoel – win win! Nu je wat meer thuis werkt, valt je vast veel sneller op dat je huis niet zo netjes is.

Ik kan je aanraden om elke dag een klein beetje op te ruimen. Verwerk dit in je routine of zet het op je to do-lijstje. Het is veel beter om dit doordeweeks even kort bij te houden, dan dat je er in het weekend achteraan moet. En: schoonmaken kan prima even functioneren als break!

Plan bewust momenten in waarop je even naar buiten gaat. Doe dit zeker twintig minuten minimaal, maar zelf pak ik echt wel langer de tijd. Ga even naar een bos of park, of spreek met een collega of vriendin af om een koffietje te halen in de stad. Je mag jezelf in deze tijd best even in de watten leggen. Neem ook echt even goed tijd voor je lunch. Die rijkelijk belegde broodjes kun je prima zelf maken.

Ben je je werkplek even zat? Spreek met een collega af dat jullie regelmatig wisselen van home office. Maak een realistische to do-list voor jezelf, en houd je hier ook echt aan. In deze tijd kom je echt sneller in de verleiding om nog even wat langer door te werken. Probeer je werk echt bewust op tijd af te sluiten. Zorg ook niet voor onnodig lange lijstjes met
doelen die je echt niet snel gaat doorstrepen. Haalbaar is key – voel je je veel gemotiveerder door. Schrap alles wat onnodig is, en verdeel je to do’s eens in drie tot vijf duidelijke kerntaken.

In samenwerking met Bestenu.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven