Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Je toilet in de make-over

Het toilet is echt een ondergeschoven kindje. Ook bij mij is het zeker niet het eerste onderdeel van mijn huis waar ik veel aandacht aan wil besteden. Toch is dat jammer, want je brengt er heel wat uurtjes door. Veel mensen hebben hun toilet vooral praktisch ingericht, wat natuurlijk onnodig is. Wanneer ik denk aan mijn toilet, vind ik het vooral belangrijk dat ik er een beetje zen van word.

Dat gebeurt op het moment, absoluut niet. De basis van mijn toilet is mooi, met donkerbruine tegels op de vloer en een witte muur. Maar ik heb de wc helemaal volgehangen met kaarten van vrienden en tekeningen van mijn neefje. Als een soort aandenken, en om blij van te worden. Toch merk ik dat ik door alle drukke decoratie niet echt ontspannen word van deze ruimte. Tijd om daar wat aan te doen!

Soms zie ik wel eens van die mooie wc’s bij mensen thuis of in restaurants, waar ik dan echt jaloers van word. Dat wil ik ook! Het begint natuurlijk bij de basis. Wil je een nieuw toilet kopen? Let er dan direct op dat het een beetje een tijdloos design is. Die van mij zat er al in, maar ik heb gemerkt dat de stijl en vormgeving van het toilet erg belangrijk is. Is het niet te grof voor een kleine ruimte? Heeft het een comfortabel design?

Een mooi toilet zorgt in ieder geval al voor een enorme verandering, denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een toilet met inbouwreservoir zoals de Geberit UP320. Met een inbouwreservoir kun je de spoelbak van je wc in de muur verwerken. Op deze manier creëer je een hangend toilet. Je kunt ook bepaalde onderdelen eens te vervangen na een tijdje. Bijvoorbeeld je toiletbril.

Misschien wil je de stijl van je huis wel doortrekken naar de wc. De basis van het toilet kun je natuurlijk leuk aankleden met bijvoorbeeld een likje verf op de muur. Zelf zou ik gaan voor mooie aardetinten of inderdaad een gebroken wit. Voor mij is het dan ook vooral de bedoeling dat ik er relaxed van word. Ook mooi is het afstylen met houten, gouden of zwarte elementen. Misschien kun je wel een behangetje plaatsen, of ga je voor een mooie poster in een lijst.

De verlichting in je toiletruimte doet alles. Kies eens voor een stijlvolle hanglamp in hip rotan. Dit geeft meteen een natuurlijke look. Wil je het moderner, kies dan eens voor een koperen hanglamp met strak design. Het soort lampje hierin is al even belangrijk. Wanneer je gaat voor LED, ben je milieu-bewust bezig. Tip: zorg ervoor dat je lamp geen geel, te fel licht geeft.

Ik vind het zelf leuk om mijn toiletruimte een beetje stijlvol aan te kleden. Dit zit hem al in je prullenbakje en toiletborstel – ga eens voor iets anders dan geijkt wit of chroom. Ook kun je, wanneer je de ruimte hebt, wat mooie planten neerzetten. Of ophangen natuurlijk! Kies dan wel even voor exemplaren die goed gedijen in die ruimte. Ga voor een mooie rieten mand waarin je je toiletrollen kunt bewaren. Nu je toch bezig bent, koop direct een nieuwe toiletmat.

Je toilet kun je verder aankleden met bijvoorbeeld een mooie (vintage) spiegel. Lijst je favoriete, inspirerende quotes in en hang ze op. Zorg voor een luxe geurkaars (Rituals, Diptyque) of fijne geurstokjes voor extra sfeer. Maak er echt een belevenis van! Inspiratie nodig of zin om aan de slag te gaan? Ik vind altijd vooral heel veel ideetjes op de toiletten van hotels. Doe net als ik, en maak een digitaal moodboard aan op Pinterest!

In samenwerking met Saniweb.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven