Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Hoe goede isolatie jou verder kan helpen

Het isoleren van woningen is al jarenlang een belangrijk onderwerp. Dit komt met name doordat een goed geïsoleerde woning veel minder uitstoot heeft. Er wordt dus al jarenlang gepusht om woningen beter te installeren. Dit zou immers beter zijn voor het milieu en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan ons klimaatprobleem. Ondanks het feit dat dit al jaren bekend is, zien we dat het isoleren het afgelopen half jaar enorm in trek is geraakt. De kans is dan ook groot dat jij je hier het afgelopen half jaar mee bezig hebt gehouden. Ben jij nu benieuwd wat een goede isolatie voor jouw woning kan betekenen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Kostenbesparend

De isolatie in een woning is zoals gezegd uitstootbeperkend. Dit is het geval omdat de woning minder warmte vrijlaat. Er hoeft dus minder verbruikt te worden om de woning op dezelfde temperatuur te houden. Doordat er minder energie verbruikt wordt, hoeft er ook minder energie opgewekt en geleverd te worden. Nu komen we ook direct bij de groei in populariteit van het afgelopen halfjaar. De energieprijzen in Nederland zijn enorm hard gestegen. De vraag naar isolatie is dus niet gestegen in verband met het milieuaspect, maar simpelweg omdat de kostenbesparing die isolatie met zich meebrengt enorm gestegen is. Gelukkig snijdt het mes aan twee kanten. Dit is namelijk onderaan de streep ook een hele mooie ontwikkeling voor het klimaat!

Geluidsbeperkend

Een ander groot voordeel van isolatie zit hem in de geluidsbeperking ervan. De isolatie houdt namelijk niet alleen warmte binnen, maar ook geluid. Mocht je in jouw wijk dus veel last hebben van geluidsoverlast, dan kan isolatie een perfecte oplossing zijn. Dit was vroeger iets minder aantrekkelijk. De hoge kosten wogen namelijk niet op tegen het voordeel dat bijvoorbeeld een burenruzie niet meer hoorbaar was. Tegenwoordig dekt de stijging in de gasprijs de aanschafkosten echter al snel. Nu kan het dus al snel uit om de isolatie te installeren en zul je hier naar alle waarschijnlijkheid veel minder lang over twijfelen.

In samenwerking met Strooming.nl.

Styled by Romy

Terug naar boven