Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Maak je tuin herfst proof en stijlvol met VerasolMet de komst van de herfst vind ik het altijd enorm belangrijk om mijn huis een gezellige sfeer te geven. Het is eerder en langer donker, en daar moeten we allemaal wel even aan wennen. Dan kunnen we het maar beter zo cozy mogelijk voor onszelf maken!
Omdat we heel wat uurtjes in huis gaan doorbrengen is het een goed idee om veranderingen aan te brengen in huis én tuin.

Je kunt klein en subtiel beginnen met het vervangen van materialen. In de zomer gebruik je vaak wat lichtere texturen als linnen en katoen. Misschien een goed idee om die lichte gordijnen te vervangen voor iets zwaarder materiaal. Hetzelfde geldt voor eventuele plaids die je hebt, net als een vloerkleed. Ik vind het in de herfst altijd mooier om een aaibaar, hoogpolig kleed te hebben.

Vervang de kleuren in huis! Ik heb het gehele jaar door een neutrale basis van aardetinten als zand, off white, camel en goud. Dit kun je makkelijk en snel aanvullen met echte herfstkleuren. Denk aan bordeauxrode of juist donkergroene kussens, kaarsjes in donkere kleuren of nieuwe posters in de lijsten die je al hebt. Het is eenvoudig om je interieur herfst proof te maken met woonaccessoires.

In de tuin mag er ook wat gebeuren! Misschien is dit wel een ondergeschoven kindje voor jou. Ik woon zelf in een appartement met een balkon, en ik neem mezelf iedere keer weer voor om het balkon te gaan pimpen. Echter, ik droom van een huis met een tuin waarin de katten lekker kunnen rondrennen en waarin ik heel wat uurtjes kan genieten. Ik heb heel wat Pinterest borden voor interieurs voor als ik ooit mijn droomhuis vind. Maar ik kan er in ieder geval al over gaan fantaseren en nadenken.
 

Wat me prachtig lijkt, is een veranda. Hiermee kun je namelijk altijd in je tuin zitten – ook bij slecht weer. Deze veranda zit los of aan huis, en kan ook wanden hebben. Een veranda is vaak ook wat uitgebreider dan bijvoorbeeld een overkapping. Een overkapping kan ook op zichzelf staan, en heeft een dak met dragende palen. De overkapping staat vaak op de grond, waar de veranda vaak ietwat verhoogd is.


Ik heb altijd van een veranda gedroomd. Heerlijk met een kop thee in een stoel nestelen in een warme, afgedekte omgeving, terwijl je toch in je tuin zit. En het geeft vaak ook een romantisch, gezellig en sfeervol gevoel. Een mooie neutrale basis met warme, aaibare materialen en rijke kleuren. Ik ging online research doen en kwam uit bij Verasol. Verasol is een producent in aluminium veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers. Ook hebben ze glazen schuifwanden en zonwering. Alles om van je tuin een feestje te maken. 

Verasol produceert alle producten zelf, en ze verkopen deze vervolgens via winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Je weet nu een beetje de verschillen tussen een overkapping en een veranda. Maar wanneer je de veranda verder uitbreidt met zij- en voorwanden, zodat elke zijkant dicht is, dan heet dit een tuinkamer. Deze kun je vervolgens helemaal naar eigen smaak afstylen. De zij- en voorwanden kunnen gesloten worden met verschillende producten. Een dichte zijwand met aluminium delen, een zijwand bestaande uit glazen schuifwanden of een kozijn met kiep & draairamen, draaideuren en schuifdeuren.

Ik kwam er ook achter dat veel mensen de tuinkamer verwarren met de serre. Het verschil is dat de serre een geïsoleerde ruimte is, waardoor je je woonkamer als het ware uitbreidt. Je kunt deuren en ramen dus verwijderen. De tuinkamer is echt een afgesloten ruimte, maar niet volledig geïsoleerd. Je zou een heater kunnen neerzetten, maar dit wordt niet gezien als een oplossing om de woonkamer te vergroten.


Ben je helemaal geïnspireerd en wil je ook een veranda of tuinkamer? Breid deze dan uit met accessoires; dit vind ik altijd het leukste onderdeel. Denk hierbij aan LED-spots: die zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren- en aantallen. Voor een fijne temperatuur in je veranda zorg je voor heaters. Heerlijk voor wanneer je (veel) bezoek of een feestje hebt. Onder het dak kun je zonwering plaatsen; elektrisch of handmatig.

Maar er is nog meer: je kunt je veranda op twee manieren plaatsen. Vrijstaand of aan huis. Met vrijstaand bedoel ik dat de veranda los in de tuin kan worden gezet, zonder deze aan een huis of schuur te monteren. Wil je de veranda toch aan huis? Dan wordt deze bevestigd aan een bestaande muur. Dit moet wel een degelijke muur in goede staat zijn. Verasol producten kun je makkelijk zelf monteren, of hun montageservice inschakelen.

Het bedrijf biedt een paar handige services aan. Zo kunnen ze inmeten: er komt dan een veranda specialist bij je langs, om het product op te meten. Daarna kan de order compleet worden gemaakt. Tot op de millimeter kan Verasol producten nauwkeurig op maat maken. Geen enkel project is te moeilijk! Voor montageservice kun je ook terecht. Op de Verasol website vind je genoeg inspiratie, maar ook leuke blogs met de beste tips.

In samenwerking met Verasol / afbeeldingen zijn eigendom van Verasol.

Styled by Romy

Terug naar boven