Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo breng ik structuur aan in mijn drukke leven met een creatieve baan

Iedereen die me kent weet – ik ben een echte planner. Een tijd geleden was dit zelfs een beetje obsessief te noemen, want ik liet vrijwel niets aan het toeval over. Gelukkig kan ik nu een stuk meer ontspannen en relativeren wat voor taken wel en niet meteen uitgevoerd moeten worden. Met behulp van mijn tips, die ik ook toepas in mijn dagelijks leven, moet dit bij jou ook goed komen!

Doordat ik in de creatieve business werk, heb ik geen negen tot vijf-dagritme. Ik ben dagelijks bezig met het maken van content voor de klanten van mijn marketingbureau. Maar ook erg druk met campagnes en samenwerkingen voor mijn eigen kanalen. Mijn hoofd staat altijd ‘aan’ en het kan zomaar eens gebeuren dat er een idee te binnen schiet op een ongelukkig moment. Ik zorg er daarom voor dat ik altijd een notitieboekje bij me heb.

Ik heb een planner voor mijn marketingbureau, waarin ik bijvoorbeeld notities maak over besprekingen die ik met klanten heb gehad. Voor mijn persoonlijke social media-kanalen zou ik een planner kopen waarin ik creatieve content ideeën schrijf, maar ook toffe foto spots die ik in mijn woonplaats tegenkom. Je koopt de mooiste planners online, bijvoorbeeld bij Invulboekjes.nl. Ik kan je zeker ook aanraden om een journal te kopen. Daarin schrijf ik bijna dagelijks over alles wat maar in mijn hoofd opkomt – een soort hersendump.

Werk jij ook veel met online content op bijvoorbeeld Instagram of Facebook? Ik raad je aan om dan een content planning-app te downloaden in de app store. Ik gebruik zelf de app Later – een zeer makkelijk programma waarmee je content in Instagram (stories en feed) en Facebook vooruit kunt plannen.

Ik werk altijd een week vooruit met mijn planning – voor zowel mijn bedrijf als persoonlijk. Op zondagavond kijk ik altijd naar hoe mijn week eruit gaat zien. Wat zijn belangrijke taken op werkgebied? Deze markeer ik met een stift. Ook deadlines vallen hieronder, bijvoorbeeld voor te publiceren content.

Met een andere kleur markeer ik dan bijvoorbeeld privé-tijd. Het is echt enorm belangrijk om je me-time bewust in te plannen. Neem eens een paar avonden per week ‘vrij’ en block die compleet voor jezelf. Het zijn vaak enorm drukke dagen waarop je veel prikkels te verwerken krijgt. Steek thuis lekker de kaarsjes aan en kijk thuis een film, of boek een massage of pedicure in. Opladen is echt een must!

Ben je bezig met je dagelijkse to do-list? Maak hier geen enorm lange rij van. Haal eens de echt belangrijke taken uit dit lijstje en schrijf die op. Beperk je taken tot een vast aantal, bijvoorbeeld vijf. Anders blijf je maar tegen die lijst aanhikken en krijg je hem nooit af. Dit resulteert in uitstelgedrag. Daarnaast voel je je voldaan als je je goed kunt focussen op een beperkt aantal taken – je krijgt ze eerder gedaan. Durf ook taken uit handen te geven aan andere mensen die er wellicht beter in zijn.

Wanneer ik een volle dag heb, vind ik het prettig om met een tijdschema te werken. Dan geef ik mezelf een uurtje om schoon te maken, bijvoorbeeld. Ik zet hierbij de wekker op mijn telefoon. Zo houd je je heel gestructureerd aan een tijdvak.

Mijn allerlaatste, maar niet onbelangrijke tip. Luister altijd naar je eigen gevoel. Race jezelf niet voorbij, omdat je eigenlijk doodmoe bent maar toch alles snel af wilt hebben. Neem rust als je voelt dat je lichaam dit nodig heeft. Een off-day of teveel stress? Leg je werk neer. Het gaat hem nu niet worden. Focus op een andere taak, of neem even afleiding. Een lange wandeling kan al enorm helpen.

In samenwerking met Invulboekjes.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven