Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

10 tips om je huid zomerklaar te maken

De zomer is hét moment om te pronken met een mooie huid. Dit zijn tien tips om je huid zomerklaar te maken.

 1. Reinig je huid
  Een gezonde en stralende huid is het beste accessoire bij een zomerse outfit. Reinig je
  huid iedere ochtend en avond met een milde lotion. Dan verwijder je afvalstoffen en
  make-up en geef je je huid een dagelijkse opfrisbeurt, zodat ze een levendige en stralende teint krijgt.
 2. Ga voor natuurlijk
  Veel schoonheidsproducten bevatten ongezonde stoffen, zoals parabenen en andere
  chemicaliën. Deze zijn niet bevorderlijk voor een gezonde en stralende huid. Zoek daarom naar schoonheidsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals sheaboter en kokosolie. Je kunt ook je eigen schoonheidsproducten maken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zoek maar eens naar recepten op het Internet. Bedenk daarbij: hoe minder ingrediënten, hoe beter.
 3. Breng vochtregulerende crème aan
  Richting de zomer is het van belang om iedere dag een vochtregulerende crème aan te brengen. Zowel ’s ochtends als ’s avonds. Zo geef je je huid iedere dag een frisse en gezonde gloed.
 4. Gebruik een goede zonnebrandcrème
  Hoewel zonlicht essentieel is voor de aanmaak van vitamines D, kan een te lange blootstelling aan Uv-straling zorgen voor fijne lijntjes, rimpels en zonnebrand. Investeer daarom in een goede zonnebrandcrème met minerale filter om je huid te beschermen als je langere tijd de zon ingaat.
 5. Blijf gehydrateerd
  Zorg er in de aanloop naar de zomer al voor dat je huid goed gehydrateerd is. Dat doe je door dagelijks voldoende water te drinken. Ook kruidenthee en andere dranken (behalve koffie en zwarte thee) dragen bij aan een goed gehydrateerde huid. Als de temperatuur stijgt, drink dan meer water om je vochtbalans op peil te houden. Een gezonde vochtbalans toont zich in een gezonde, stralende huid.
 6. Besteed je tijd anders
  Alle negatieve berichtgeving op het nieuws geeft stress en dat heeft een aanzienlijk effect op je huid. Als je een stralende huid wil voor de zomer, dan kun je het beste even afstand nemen van het nieuws en je tijd vullen met iets ontspannends. Koop een fijn tijdschrift, lees een inspirerend boek of maak een wandeling in de ontluikende natuur.

 1. Besteed aandacht aan voldoende rust
  Bij veel mensen zie je stress terug in hun huid. Bijvoorbeeld in de vorm van irritatie, onzuiverheden, droogheid, rimpels en andere huidproblemen. Door te zorgen voor innerlijke rust, verbeter je je huid van binnenuit. Innerlijke rust kan zelfs het verschil zijn tussen een gezonde huid en een dof en droog velletje. Kijk dus eens wat jouw innerlijke rust bevordert. Denk aan wandelen, ademhalingstechnieken of meditatie. Een goede nachtrust draagt eveneens bij aan een stralende huid in de zomer. Kun je niet goed slapen? Lees dan voor het slapengaan een ontspannend boek, doe enkele ontspanningsoefeningen of download een meditatie-app. Ook kruiden kunnen helpen om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen. Wil je daar meer over weten, dan vind je hier meer informatie.
 2. Telefoon uit en badkamer in
  Zit je vaak doelloos te scrollen door je tijdlijn op sociale media? Leg dan eens je telefoon weg en duik de badkamer in. Een douche of bad vol essentiële oliën doet wonderen voor je huid.
 3. Maak tijd voor massage
  Ook een fijne massage doet je huid goed. De knedende en strijkende bewegingen bevorderen de doorbloeding, zodat je huid vers bloed en verse zuurstof krijgt aangevoerd. Dat zie je terug in een gezonde teint.
 4. Geef je gezicht een holistische behandeling
  Gezichtsbehandelingen zijn een uitstekende manier om je huid wat meer aandacht te geven. Een holistische schoonheidsspecialiste gebruikt natuurlijke producten als essentiële oliën om de huid te ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren. Je huid leeft ervan op en oogt stralender.


  In samenwerking met Nutribites.

Styled by Romy

Terug naar boven