Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Producten voor in jouw zomer beauty routine

In de zomer verzorg ik mijn huid, lichaam en haar heel anders dan bijvoorbeeld in het najaar. Waar ik in de herfst en winter veel waarde hecht aan hydraterende, dikke texturen, vind ik het in de zomer fijn om met luchtige producten te werken. Hieronder zet ik mijn favoriete beautyproducten bij warm weer, voor je op een rijtje. 

Make-up
Sowieso ben ik al geen fan van dikke lagen foundation; ik heb liever een foundation die een beetje sheer is, en dus niet alles bedekt. Ik vind het mooier als je nog iets van mijn huid ziet. Wanneer je een lichtere foundation koopt, kun je deze ook nog eens heel mooi opbouwen naar het gewenste resultaat. In de echt warme maanden laat ik een foundation trouwens achterwege, en werk ik enkel met een concealer. Wist je dat in heel veel foundations tegenwoordig een beschermende factor zit?

Ik breng mijn foundation of concealer aan met mijn vingers voor een natuurlijk effect. Liever zonder foundation, dan raad ik een BB-cream aan. De rest van mijn gezicht houd ik neutraal: een mooie basis, een goede glow, roze blush, bronzer, highlighter en vooral een mooie wenkbrauw.

Lichaam
Regelmatig scrubben voorkomt dat er dode huidcellen op je lichaam blijven zitten. Ook word je hierdoor veel egaler bruin. Ik smeer elke ochtend na het douchen mijn lichaam in met een hydraterende body lotion. Body lotion van Biodermal is heerlijk rijk, voedend en plakt niet. Je huid voelt hierdoor de hele dag gehydrateerd aan, en het is ook nog eens een traktatie voor jezelf. Gun jezelf dat momentje! Voor de droge en gevoelige huid heeft Biodermal ook hele fijne, zachte producten. 

Wil je extra uitpakken, bijvoorbeeld op vakantie, dan is het extra mooi om een body oil met shimmer aan te brengen voor een gouden glans. 

Haar
In de zomer bescherm ik mijn lokken door geen hitte styling te gebruiken. Dus even aan de kant met de krultang, stijltang en föhn. Op die manier krijgt mijn haar de kans om zich te herstellen. Ik was het eens a tweemaal per week en gebruik dan ook een voedend masker. Ik gebruik daarnaast de borstels van Tangle Teezer om mijn haar vrij van klitten te krijgen. Het borstelen hiermee doet geen pijn, doordat de haartjes flexibel mee bewegen. Ook liggen deze borstels erg fijn in de hand en zien ze er stylish uit. 

Zelfbruiner
Urenlang zonnen probeer ik te beperken, en als ik in de zon lig, smeer ik me in met een hoge factor. Om toch een bruine teint te hebben gebruik ik wekelijks een zelfbruiner. Even aanbrengen voor het slapen ‘s avonds en de volgende ochtend spoel ik het filmlaagje er zo weer af. Het resultaat: het hele jaar door een gezonde gloed.

Geur
In de zomer draag ik graag een lichte, bloemige geur of een geur met fruitnoten. Dit zorgt ervoor dat ik dat ultieme vakantiegevoel te pakken krijg. Een hele mooie geur is Lancôme – La vie est belle. Dit parfum bevat noten van jasmijn, tonkaboon, iris, patchoeli en vanille. Het is een zoete, vrolijke geur, en daarnaast heel vrouwelijk en verleidelijk. La vie est belle geeft een heel romantisch gevoel wanneer je haar aanbrengt. De geur is in verschillende formaten verkrijgbaar bij Douglas.

Zonnebrand
Op het gebied van zonnebrand en aftersun heb ik de afgelopen jaren heel veel geprobeerd. Ik houd absoluut niet van vettige substanties dus een spray zonnebrand die licht en luchtig is, vind ik perfect. Op mijn gezicht smeer ik factor 50 en op mijn lichaam 30. Wist je dat je ook je haar moet beschermen tegen de zon? Je haarkleur kan door de schadelijke UV-straling doffer worden en vervagen. Ook kan je hoofdhuid flink verbranden.

Ik heb daarom naar het strand altijd een haarspray met factor mee, om gedurende de dag even bij te werken. Handig als deze waterproof is.Skincare
Ik heb inmiddels een vaste routine voor het verzorgen van mijn huid, en neem hier echt even de tijd voor ‘s morgens en ‘s avonds. In de zomer vind ik het prettig om een edelsteen roller te gebruiken, om de puffiness in mijn gezicht weg te werken. Ik vind het heerlijk om producten zoals eye pads in de koelkast te bewaren. Ook in mijn gezichtsverzorging zorg ik voor een aanwezige, beschermende factor. 

De afbeeldingen in deze blogpost zijn eigendom van Douglas.

Styled by Romy

Terug naar boven