Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Het creëren van goede content: zo pak ik het aan!

In 2013 startte ik met mijn bedrijf als online content creator. Ik had toen nog geen flauw idee dat dit mijn baan zou worden, en dat ik met een hele lange lijst aan super toffe bedrijven zou mogen gaan werken! Het leukste vond ik toen voornamelijk het delen van mijn dagelijkse outfits en hotspots. Dit veranderde helemaal toen na een aantal jaar de samenwerkingen kwamen.

Inmiddels doe ik echt wel een aantal campagnes per week op mijn Instagram, en schrijf ik heel regelmatig blogs op dit platform. Ook houd ik nog een Facebook-pagina en Pinterest bij. Je kunt wel zeggen dat online content mijn passie is! Omdat ik dit al jarenlang doe, ben ik er inmiddels heel gestroomlijnd in. Ik weet wat en hoe ik iets wil, welke stijl bij me past en wat mijn volgers leuk vinden.

Hierdoor gaat het schieten van content meestal heel vlot. Het maken van content, of het nu voor een campagne is of gewoon voor mezelf, begint voor mij bij je basis. Het hebben van een goede camera, zowel een losse als een camera op je telefoon, is onmisbaar. Ik heb sinds dit jaar de Samsung Galaxy S20 en ben hier echt mega blij mee. Bij het aanschaffen van deze telefoon heb ik stiekem vooral gelet op hoe influencer proof hij is, haha.

Ik vind de telefoon qua design heel erg mooi en compact, en ben ook al heel wat jaartjes erg content met het Android-systeem. Mijn Galaxy heeft 12 + 12 + 8 megapixel camera’s en dit maakt het een perfecte telefoon voor mij. Wanneer ik content ga schieten, plan ik dit altijd in op een dagdeel. Trek hier een ochtend of middag voor uit, en ga op jacht naar goede locaties. Het helpt bij mij vaak om even door de stad heen te fietsen, van tevoren. Vervolgens maak ik een lijstje van mooie locaties.

Bij sommige campagnes heb ik al meteen helder wat ik wil gaan schieten, en voor andere foto-sessies maak ik online een moodboard aan. Dit doe ik op Pinterest. Ik pin alles bij elkaar dat binnen een bepaalde sfeer past. Zo weet ik wat voor soort licht, locatie en outfit ik wil gaan gebruiken. En ik schakel mijn compagnon Alex in om de foto’s te schieten!

De avond voor de shoot verzamel ik vaak nog wat foto props. Dit zijn items die de foto net even wat completer maken. Bijvoorbeeld een oude krant, een bos bloemen, een bepaald accessoire, you name it. Mocht de shoot bij mij thuis plaats vinden, dan zorg ik er uiteraard voor dat alles spik en span is.

Op de dag zelf schiet ik zoveel mogelijk verschillende beelden. Denk aan complete foto’s, maar ook details en portretten. Op die manier kun je vooruit werken met nóg meer content. Wanneer ik alles op camera heb staan, neem ik vaak even de tijd om alles te selecteren en op mijn gemakje te bewerken. Ik doe dit eerst vaak even in Snapseed om oneffenheden snel weg te poetsen, en daarna in Tezza of Lightroom. Deze twee apps gebruik ik voor mooie filters en voor het aanpassen van licht en kleuren.

Wanneer ik mijn content klaar heb, denk ik vaak nog even na over de captions die ik erbij wil hebben. Plaats ik een foto op Instagram, dan kan het zijn dat ik van tevoren alvast een bijschrift bedenk. Deze sla ik vaak op in Google Drive. Zo hoef ik niet op het moment van plaatsing te stressen.

In samenwerking met T-Mobile.

Styled by Romy

Een gedachte over “Het creëren van goede content: zo pak ik het aan!”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven