Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Selfcare & een positievere mindset – zo doe ik het

Waar ik zeven jaar geleden mijn blog en social accounts opstartte met het oog op mode en beauty, is dat nu voor een groot deel veranderd. Natuurlijk ligt de focus nog op mijn outfits, favoriete beauty producten en interieur inspiratie, maar er is méér. Ik ben altijd al een spiritueel mens geweest en heb een brede interesse in onderwerpen en tips waardoor ik beter in mijn vel zit.

Nu weet ik als geen ander dat een positieve mindset niet elke dag een makkie is. Ik ben open over mijn periode bij de psycholoog afgelopen jaar, en mijn leven is er echt wel eentje van obstakels geweest tot nu toe. Maar vorig jaar heb ik mijn complete manier van denken veranderd. Dit was niet altijd even makkelijk, want het doorbreken van patronen kost tijd en pijn.

Ik besloot dat ik andere mensen wilde helpen door mijn ervaringen te delen. Omgaan met het aangeven van grenzen, het bewust luisteren naar je lichaam, tijd inplannen om op te laden, dealen met stress op het werk.. In dit artikel probeer ik je te helpen met tips waar ik zelf dagelijks veel aan heb!

Focus on the good
Eén van de nuttigste tips die ik mee kreeg: maak eens een lijstje met dingen in je leven waar je op dit moment energie uit haalt, en dingen die energie slurpen. Je komt er hierdoor snel achter of je voldoende positieve invloeden hebt om je mee op te laden. Ik kwam erachter dat ik bijna alleen maar dingen deed waar mijn batterij leeg van raakte. Niet slim.

Social media
Je bepaalt zelf wie je volgt op social media. Klinkt misschien logisch, is het niet. Haal eens goed de bezem door je volglijst en ontvolg de accounts waar jij een slecht gevoel door krijgt. Ik volg mensen die me dagelijks inspireren en motiveren, en weet van mezelf dat ik niet zo lekker ga op accounts van enorm afgetrainde, 24/7 sportende mensen.

Ook het creëren van een Instagram feed waar je zélf blij van wordt, werkt enorm. Voor mij was het een keerpunt toen ik stopte met het perfect bewerken en het maken van de perfecte feed. Het maakt me tegenwoordig niet meer zoveel uit, als ik de foto maar mooi vind. Gelukkig is dit iets dat je steeds meer ziet. Het posten van echte, minder bewerkte foto’s en realistisch lichamen kan zeker bijdragen aan een positiever zelfbeeld.

Het is natuurlijk mijn werk om mooie plaatjes te schieten en te bewerken, maar zo voelt dit niet. Ik haal er enorm veel voldoening en positieve energie uit. Even een uurtje foto’s bewerken op mijn telefoon maakt me oprecht gelukkig. Wel een minpuntje: mijn LG G6 is nodig aan vervanging toe. Met barsten in het scherm, een inmiddels traag werkend besturingssysteem én een schat aan nieuw uitgekomen modellen heb ik echt geen excuus meer.

Daarom oriënteer ik me momenteel op een nieuwe, blogger proof telefoon. Omdat ik een groot Android fan ben, was ik aan het kijken naar de Samsung S20. Ik ben immers niet zo tevreden over de selfie-camera op mijn LG. De Samsung S20 ziet er niet alleen stijlvol uit, maar heeft ook een razendsnel scherm en krachtige hardware. Zo kan ik lekker veel foto’s opslaan. Leuke bijkomstigheid: de smartphone komt in hippe kleuren én heeft een praktisch formaat. Win win!

Spiritualiteit
Je moet ervoor openstaan, maar spiritualiteit kan je enorm helpen bij het zorgen voor je innerlijke zelf. Dat gaat verder dan alleen sterrenbeelden en maanstanden – het draait voor mij om bewustzijn. Van welke mensen om je heen krijg je dagelijks goede energie? Maar ook: luister jij naar je lichaam als je ergens een slecht onderbuikgevoel bij krijgt? Durf jij jezelf op nummer één te zetten in plaats van weg te cijferen?

Dankbaarheid
Ook dit heeft naar mijn mening eigenlijk te maken met spiritualiteit, maar bewust dankbaar zijn voor de goede dingen in je leven maken mij een veel meer tevreden mens. Ik heb een notitieblok waarin ik elke dag minimaal één compliment naar mezelf moet opschrijven. Ook schrijf ik er goede gesprekken in en momenten op de dag waar ik blij mee was.

Selfcare momentjes
Creëer deze bewust. Stap onder de douche met je favoriete schuim. Knuffelen met mijn katten Bobby en Senna werkt enorm goed op mijn humeur. Ik ben een ochtendmens, en als je van jezelf weet dat je ‘s morgens op je best bent, begin dan meteen met een goede mindset. Zo zet ik altijd mijn favoriete playlist op tijdens het doen van mijn make-up.

Ook het koken van een nieuw gerecht, een fijne serie opzetten of een maskertje nemen na een lange werkdag zijn echte mini me-time momentjes. Ik zet mijn wekker ‘s morgens gerust een half uur eerder om uitgebreid te kunnen ontbijten en een mooie outfit te kiezen.

Laat je inspireren
Vind jij dagelijks genoeg inspiratie om je heen? Praat jij over je passie, over wat jou inspireert en bezig houdt? Ik plan elke week wel een brainstorm momentje/koffie date in met één of meerdere van mijn vrienden. Daar rollen áltijd leuke projecten uit. Of ga naar lezingen, volg online seminars, en omring je vooral met mensen die het beste in je naar boven halen.

Acceptatie
Accepteren dat het soms gewoon écht even rot is allemaal, helpt mij enorm. Ik ben een echt emotiemens en voel bepaalde buien vaak al aankomen. Vaak heb ik dan te weinig tijd voor mezelf genomen en moet ik me echt even thuis terugtrekken met een serie, chocola, mijn katten en een grote pot thee. Even verplicht een dagje niks doen. En je vooral niet gelukkiger voordoen dan je bent.

In samenwerking met Tele2.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven