Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo bereid ik me voor op de herfst

Iedereen die mij ook maar een béétje kent weet: de herfst is mijn absolute favoriet van alle seizoenen. Het gezellige, sfeervolle gevoel wat de herfst geeft is voor mij onbetaalbaar. De breisels en boots mogen weer uit de kast, ik kruip ‘s avonds weer onder een warm plaid om series te bingen en de stamppotten en Pumpkin Spice lattes mogen weer aangerukt worden.

Het wordt eerder donker en de temperaturen dalen. Ben je een echt zomermens, dan kan je misschien best wat last krijgen van die overgang. Daarom help ik je graag een handje met mijn tips, die natuurlijk ook prima geschikt zijn voor herfst liefhebbers als ik.

Zet je favoriete series- en films klaar
Maak een lijst met series en films die je echt wilt kijken en trommel je vriendinnen op voor een gezellig weekend. Kijk je via Netflix of Videoland op je laptop? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dit via je iPhone (of andere telefoon natuurlijk) nóg makkelijker is – ideaal voor ‘s avonds in de trein tijdens die donkere weg naar huis.

Met een iPhone abonnement via Vodafone bijvoorbeeld, kun je perfect al je favoriete series en films bekijken. Op de website van Vodafone kun je de verschillende iPhone abonnementen met elkaar vergelijken – er staan aantrekkelijke kortingen tussen. Mijn ultieme kijktip is de verslavende serie Vis a Vis.

Maak je garderobe herfstklaar
Aan het begin van een nieuw seizoen wordt steevast mijn garderobe uitgemest. Ik verkoop de goede items dan op United Wardrobe en geef ook veel weg. Mijn inspiratie doe ik op op Pinterest en op Instagram – ik selecteer een kleurenpalet, kijk naar mooie stoffen- en pasvormen en bepaal welke items er op mijn verlanglijstje komen.

Ik word altijd helemaal gelukkig van die typische herfstkleuren als bordeauxrood, donkergroen en warme camel- en bruintinten. Dit jaar zien we heel erg veel all white-outfits en dit is helemaal mijn ding. Nadat je inspiratie hebt verzameld en misschien zelfs wel een (online) moodboard hebt gemaakt kun je natuurlijk lekker gaan shoppen.

Geef je interieur een cozy sfeer
Ook één van mijn favoriete activiteiten. Zorg voor lekker veel plaids, fijne kussens en misschien trakteer je jezelf wel op die luxere geurkaars die je al zo lang wilt. Ook een aaibaar kleed kan veel doen in een interieur. Misschien heb je wel zin om een muur wijnrood of warm oudroze te maken. En met een paar kleine aanpassingen in je woondecoratie kun je een compleet nieuwe look neerzetten.

Plannen en organiseren
De komst van de herfst geeft mij altijd een enorme berg inspiratie. Rond die lang uitgestelde klus af, houd jezelf gemotiveerd en begin aan spannende, nieuwe projecten. Plan je werk vooruit om met een ontspannen gevoel aan de feestdagen te beginnen. Misschien is het wel tijd om iets compleet nieuws te ondernemen!

Vergeet ook niet om heel bewust tijd voor jezelf inplannen. Blok dat ene weekend om eens compleet te cocoonen thuis; me-time is ontzettend belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Ook een lijstje in je iPhone maken met doelen die je voor het eind van het jaar graag wilt halen kan heel inspirerend werken.

Boek een trip
Zelf heb ik al werktrips naar Parijs en Antwerpen op de planning maar daar komt echt nog wel meer bij. Heerlijk om even weg te gaan en jezelf te trakteren op een weekendje vol shoppen, cultuur, fijne restaurants en ontspanning. Ook een dagje naar een museum of spa kan wonderen doen.

Experimenteer met nieuwe recepten
Dit is de perfecte tijd om alvast te oefenen met wat fijne warme drankjes. Misschien leer je jezelf wel wat variaties op die heerlijke chai latte. Ook in de keuken staan vind ik persoonlijk aantrekkelijker nu het vroeg donker wordt. Ideaal om te experimenteren met lekkere stamppotten.

Geef je social media-kanalen een nieuwe look
Dit is iets wat ik persoonlijk natuurlijk het allerleukst vind om te doen. Mijn Insta-feed mag weer omgetoverd worden naar een herstpalet. De kleuren worden weer donkerder en warmer en ik begin vaak mijn komende shoots alvast te plannen door mooie bossen en andere herfst proof locaties op te zoeken.

In samenwerking met Vodafone.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven