Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Ruimte besparen met een vide

Ik weet nog goed hoe ik alweer bijna twee jaar geleden mijn nieuwe droomhuisje in Utrecht betrok. Mijn relatie was net uit en ik startte compleet opnieuw, door na jarenlang samenwonen ineens weer alleen te zijn. En dus ook alleen een appartement te betrekken. Dat het wennen zou gaan worden wist ik, maar dat lag zeker niet aan mijn woning. Toen ik mijn paleisje voor het eerst zag was ik namelijk direct verliefd.

Dat kwam in eerste instantie door de stijl: een hoog plafond, grote, hoge ramen waar veel licht doorheen komt, witte muren en een eigenzinnige indeling mét een vide. Daar had ik dus nog nooit mee te maken gehad. Ik zag zo’n vide wel vaker voorbijkomen in interieurbladen en in toffe, Amerikaanse series waar een vide onderdeel uitmaakte van een hippe New Yorkse loft. En nu had ik er ineens zelf één.

Nu heb ik te maken met een mini-appartement en dus ook geen enorme vide. Mijn exemplaar is net groot genoeg om in te slapen. Ook heb ik nog wat opbergruimte tot mijn beschikking. Maar het werd me meteen duidelijk dat je met zo’n vide kunt doen wat je wilt. Het is namelijk enorm veelzijdig in te richten – het draait allemaal om het handig gebruik maken van je ruimte.

Als je, net zoals ik, een kleine vide hebt, ga dan gewoon niet in de weer met een bed. Kies liever voor een dik, extra goed matras en durf hierin te investeren. Ik heb zo ontzettend veel plezier en slaapcomfort van de mijne. Laat je hierbij goed adviseren, want slaap is voor mij nummer één aan de basis van een gezond, uitgerust en ontspannen leven. En zonder goed matras komt dat niet goed.

Mocht je je alvast online willen oriënteren, of gewoon geen tijd hebben om naar een fysieke winkel te gaan, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Perfecthomeshop. Hier hebben ze een ruim aanbod aan matrassen, bijvoorbeeld schuim latex, binnenvering, traagschuim en koudschuim. Kijk hier gerust op je gemakje rond en ontdek welk type matras aansluit op jouw behoeften.

Bij Perfecthomeshop kun je ook terecht voor een matras topper 160×200 – ook te bestellen in andere maten. Ik had hier dus nog nooit van gehoord. We weten allemaal dat een goed matras best een uitgave kan zijn. Daarom kun je deze topper 160×200 (of een andere maat) op je oude matras leggen indien deze niet meer goed zijn werk doet. Het is een dunner matras, en dus betaal je minder geld. Op deze manier blaas je je oude matras weer nieuw leven in – ideaal!

Met een goed matras, afgestemd op jouw slaap-behoeften, is je kleine vide al grotendeels af. Maar een vide is niet alleen een slaapplek. Heb jij al een aparte slaapkamer in huis, en ook het geluk van een vide? Dan kun je hem ook inrichten als werkplek. Of als logeerkamer wellicht. Misschien maak je er wel een loungeplek van, waar je helemaal tot rust kunt komen met een goed boek.

Wat ik heb gedaan is, naast mijn grote matras, zorgen voor genoeg opbergruimte. Ik heb gebruik gemaakt van een kastje waar ik losse items in kan opbergen, maar ik wil mijn vide snel gaan aanpakken. Dan komt er een grotere opbergkast voor overbodige kleding, of een opbergsysteem met bakken. Ook kun je natuurlijk kiezen om plankjes aan de muur te hangen.

Maak gebruik van ruimtebesparende meubels. Je TV kun je eventueel aan de muur hangen – zorg ervoor dat er zo min mogelijk op de grond staat. Om optimaal tot rust te komen heb ik ervoor gezorgd dat er géén TV in mijn vide aanwezig is.

Wat ik vooral wil meegeven: maak je vide gezellig. Het is echt een aparte plek in je woning, dus zorg er dan ook voor dat je je hier écht ontspannen kunt terugtrekken. Ik denk dan ook dat een vide ideaal is voor als je samenwoont op een kleine oppervlakte en graag allebei zo nu en dan even je eigen space wilt hebben. Heb jij ervaring met een vide?

In samenwerking met Perfecthomeshop.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven