Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Hoe fotografie mijn passie is geworden

Al zo lang als ik me kan herinneren was ik een creatieve ziel. Altijd was ik aan het tekenen, knutselen en vooral: maken. Uit niets, iets laten ontstaan. Al jong wilde ik fashion designer worden, en dus was het geen verrassing dat ik me op exact die opleiding inschreef. Ik zag het al helemaal voor me – een succesvolle modecollectie, door mijzelf ontworpen. Heerlijk vond ik het om de hele dag tussen mooie stoffen te zitten. 

De opleiding bleek pittig te zijn, met lange dagen, strenge docenten en het nodige drama in de klas – zoals het een echte mode-opleiding betaamt. Ik wist al snel: designer ging ik niet worden, daarvoor had ik niet voldoende techniek en nauwkeurigheid in huis. Maar tijdens mijn stages kwam ik erachter dat mijn talent ligt in fashion styling, en dat ik fotografie ook ontzettend leuk vind. 


Na jaren in de styling gewerkt en stage gelopen te hebben, bleef fotografie kriebelen. Ik vond het prachtig hoe je een verhaal kunt vertellen middels beeld. Je kunt anderen helemaal meezuigen in een bepaalde sfeer. Ook kun je met fotografie echt je eigen signature stijl opzetten, waaraan mensen je dan zouden herkennen. Ik zette een Instagram-account op in 2013 en begon daar dagelijks mijn outfits te delen. Deze fotografeerde ik allemaal met mijn telefoon, geen idee meer welke dat was. 

Nu, jaren later is fotografie echt compleet mijn ding. Mooie plaatjes maken maakt mij gelukkig. Dit alles doe ik tegenwoordig met een professionele camera, maar liever nog met mijn Samsung Galaxy S20. Sinds ik deze telefoon nam wil ik eigenlijk niets anders meer. Nu ben ik totaal geen gadget freak, maar deze telefoon van Samsung is enorm makkelijk in gebruik. Het nieuwste model, de S21, komt bovendien in een aantal hele fashionable kleuren. Ook niet onbelangrijk

Even over de Samsung S21, ik heb er weer een wishlist toevoeging bij hoor. Als content creator hecht ik enorm veel waarde aan een goede camera. De camera van deze Samsung heeft een 108MP sensor, en dit is de hoogst mogelijke resolutie op een smartphone. De camera focust zich op de details en heeft een speciale technologie die in donkere scènes meer licht geeft. Inzoomen kan tot wel 100x, met een scherp en helder beeld. 

Maak je graag video’s? Ik wel, want voor mijn werk op kantoor schiet ik bijna dagelijks de nieuwste Reels. Dan wil je wel een beetje kwaliteit, en dat heeft de Samsung S21 met een 8K-resolutie. De hoogst beschikbare videoresolutie op een smartphone. De batterij is slim en houdt je app gebruik zuinig bij. Je doet de gehele dag met je batterij, zelfs met 5G internet. 


Naast dit alles zien de designs er ook nog eens strak en gelikt uit. Een echt modeaccessoire. En als Android liefhebber kan ik niet anders dan helemaal fan zijn van de technologieën van Samsung. Wie had gedacht dat gadgets shoppen leuk was? Mocht je nu ook meer willen doen met fotografie, dan raad ik je de Galaxy modellen absoluut aan. Trek er lekker op uit in je favoriete stad of natuurgebied, en ga eens een dag(deel) ongegeneerd plaatjes schieten. 

Probeer eens te wisselen van invalshoek en neem eventueel een statief mee. Vermijd rechttoe, rechtaan beeld en ga juist voor een spannend, eigen sfeertje. Je kunt natuurlijk ook een shoot organiseren in bijvoorbeeld een mooi hotel, en oefenen op een vriendin. Mijn Samsung Galaxy is echt onmisbaar in mijn werk, en ik kan je absoluut beloven dat dit dé smartphone is voor wanneer je net zo gek bent op creatieve fotografie als ik. 


In samenwerking met T-Mobile. 

Styled by Romy

Terug naar boven