Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo creëer je een warme wintersfeer in huis

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een interieur-post voor jullie maakte, maar sinds de winter is aangebroken zit ik weer volop inspiratie. De kou en het gure weer buiten zorgen ervoor dat ik na een lange werkdag des te meer zin heb om weer naar huis te gaan. In deze tijd van het jaar is het natuurlijk extra belangrijk om een warme en gezellige sfeer in huis te creëren. Maar hoe doe je dit? Ik zette mijn tips op een rijtje.

Je woonaccessoires
Online las ik dat je woonkamer in het najaar gerust wat voller mag staan. Je herkent het vast wel: lekker uitgebreid na-borrelen met vrienden, gezellige spelletjes met familie, natafelen bij de open haard – het hoort allemaal bij de winter. Zorg dus voor voldoende poefjes en bijzettafels. Op de grond bij de open haard zorg je voor extra kleden en kussens. Ideaal voor lange Netflix-avonden!

De juiste gordijnen voor een winterse sfeer
Heb je er al aan gedacht wat goede gordijnen met een woon- of slaapkamer kunnen doen? Gordijnen zijn absoluut sfeerbepalend. Misschien heb je nog een ietwat zomerse, lichte vitrage in je woning hangen. Tijd om daar verandering in aan te brengen met luxe en warme gordijnen van bijvoorbeeld velours. Ideaal zijn vouwgordijnen: de perfecte combinatie tussen traditionele gordijnen en het gemak van rolgordijnen. Hiermee krijg je meteen die sfeervolle en huiselijke look.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Tip: bestel eerst een aantal kleurstaaltjes en stem deze mooi op je woning af.

Sfeerverlichting
Mijn favoriete manier om binnen no time een cozy gevoel in huis te krijgen: (luxe) geurkaarsen met warme wintergeuren als vanille of appel-kaneel. Zet ze op een mooie onderzetter, en dim de lichten. Je kunt natuurlijk ook helemaal losgaan met LED-lampjes. Nu net na kerst zijn deze overal te verkrijgen, en door ze bijvoorbeeld rondom je raam te hangen ziet je huis er meteen gezellig uit. Ook een mooie, staande lamp naast de bank creëert meteen een fijne leeshoek.

Rijke materialen
Bij de winter denk je waarschijnlijk meteen aan zachte, aaibare stoffen. Zorg voor een dik, harig kleed op de grond, en ook op de bank en op bed mogen de lichte, zomerse stoffen plaats maken voor dikkere, rijke materialen. Ook kussens van faux fur en faux schapenvachtjes doen het altijd goed. Of zet een mooie draadmand neer en vul hem met luxe plaids – heerlijk voor ‘s avonds op de bank!

Borrelen met vrienden
Ben je in het bezit van een open haard? Lucky you! Maak een grote stapel van hout of leg deze in een speciale mand. Ideaal om met vrienden of andere dierbaren te verzamelen bij de haard, onder het genot van lekkere hapjes. Zorg voor marmeren dienbladen, een bar cart, luxe onderzetters, mooi, nieuw servies, feestelijke champagneglazen – alles om ultiem te genieten voor lange avonden in huis.

Ook het bakken van lekkere taarten en het maken van rijke soepen zijn ideale bezigheden die je thuis in de winter kunt doen, en die eraan bijdragen dat jij helemaal in die wintersfeer komt. Winter, hoezo koud, donker en ongezellig? Wat doe jij om thuis dat ultieme, gezellige gevoel te creëren?

In samenwerking met Inhuisplaza.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.