Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Hiermee verzorg ik mijn droge huid in de winter

Een droge huid in de winter: waarschijnlijk heb je er vast wel eens mee te maken. Zodra het kwik daalt, we te maken krijgen met gure wind en regen en met de hoge temperaturen binnen merken we ook meteen dat onze huid wordt aangetast. Als (beauty)blogger ontvang ik wekelijks de fijnste, nieuwste producten om allemaal te testen voor jullie en daar zitten heel wat winter proof favorieten bij.

Van lekkere handcrèmes tot rijke face moisturisers, en van volle serums tot oogcrèmes: in de winter smeer ik me hier helemaal suf mee. En omdat het buiten zo koud is en de verwarmingen binnen lekker hoog staan, merk ik meteen verandering in mijn huid: hij voelt trekkeriger en weerbarstig aan. Meer dan in elk ander seizoen voel ik de behoefte om mijn huid te trakteren op voedende producten.

Omdat ik mijn favoriete producten graag met jullie deel, besloot ik er een blogpost over te schrijven. Wat is er nu écht onmisbaar om die droge, rode huidjes mee aan te pakken? Welke dagcrème gebruik ik, hoe reinig ik mijn huid in de winter en welke body butter is voedend genoeg? Vandaag stel ik je voor aan mijn favoriete huidverzorging in de winter.

Het scrubben van de huid
Misschien moet je hier met je trekkerige huid niet meteen aan denken, maar juist nu is het enorm belangrijk om je huidje toch wel wekelijks te trakteren op een goede scrub. Ikzelf gebruik in het najaar altijd een scrub op oliebasis: voedender en vettiger dan een reguliere scrub. Een erg fijne bijkomstigheid: doordat je grauwe, doffe huid wordt ontdaan van dode huidcellen, oogt deze na de scrubbeurt veel gezonder en is hij meteen beter doorbloed.

Producten op oliebasis
In de winter smeer ik mij helemaal onder met producten die gemaakt zijn op oliebasis. Lekkere oliën voor het gezicht, een fijne olie om je huidje mee te pamperen na een douchebeurt, een olie voor in je droge lokken: een natuurlijke olie is uitermate geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je er ook droge ellebogen- en knieën mee verwennen. Extra tip: smeer eerst een laagje olie onder je body butter voor een nóg beter gevoede huid.

Wat voor olie gebruik je hiervoor? Erg populair onder beautybloggers is de arganolie. Deze rijke olie wordt uit de noten van de arganboom geperst. De olie is een enorm voedend product en een natuurlijke bron van Vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten. Arganolie is inzetbaar om dagelijks te gebruiken om de huid te verzorgen, te hydrateren, om de doffe hoofdhuid op te peppen, je nagels een boost geven en hij werkt daarnaast bij ontstekingen.

Heb je last van eczeem, littekens, acne of psoriasis? Ook dan is arganolie, verkrijgbaar via een speciale argan winkel, jouw friend in need. Belangrijk om te checken voordat je een flesje van dit wondermiddel aanschaft: https://arganwinkel.nl/blog/is-je-flesje-arganolie-echt/

Een glowy, dewy huid
Dat is toch wat we allemaal willen? En dan vooral in het najaar, wanneer de vrieskou buiten zorgt voor een bleke, vale teint. Toch heb ik wat tips voor een stralende, glanzende huid. Ik krijg hier namelijk vaak vragen over! Als basis gebruik ik altijd een lichtreflecterende primer met 24-karaats gouddeeltjes. Daarbovenop breng ik een dun laagje drops of glow aan: speciale, parelmoerkleurige druppeltjes die glans geven aan je doffe huid.

Poeder je gezicht niet te mat af: dan ga je veel sneller velletjes zien zitten op je gezicht. Werk wél met een highlighter: doe jezelf een écht goed palet cadeau en gebruik dagelijks een highlighter op je wenkbrauwbot, je neusbrug, je jukbeenderen en op het midden van je bovenlip. Ook onmisbaar is een glansje in de binnenste ooghoeken voor een wakkere blik.

Vette crèmes
Smeren, smeren en nog eens.. smeren. Breng extra laagjes vet aan op plekken waar je dit nodig hebt. Gebruik een laagje lip balm onder je lipstick, schaf een extra volle body butter aan en neem je vette handcrème overal mee naartoe. Zelf smeer ik mijn droge voeten trouwens standaard elke avond voor het slapen gaan in met een extra vette voetcrème. Bye eelt en droge velletjes!

Een wekelijks beauty-moment
Maak van je badkamer jouw eigen home-spa en doop hem om tot kuuroord. Eens per week maak je hier een gewoonte van: plan je spa-momentje in het midden van de week of, net zoals ik, op zondagavond om je weekend ontspannen af te sluiten. Neem een lekker maskertje voor je gezicht, voeten en handen, scrub je huid en smeer lekker met oliën en butters. Daarna kom je weer als herboren voor de dag!

Je douchebeurt: de do’s en don’ts
Een absolute don’t in de winter: een hete douche. Ik weet dat dit heel gek klinkt, want in het najaar hebben we hier juíst behoefte aan. Toch is een hete douche niet goed voor je huid en droogt deze er sneller door uit. Ook wordt je huid alleen maar eerder rood en trekkerig. Beter is een lauwwarme douche. Denk er trouwens ook aan om doucheproducten te gebruiken die zoveel mogelijk vrij zijn van parabenen, parfum en alcohol.

Dag- en nachtverzorging
Gebruik overdag een lekker voedende nachtcrème mét factor óf een olie onder je make-up. Zelf stapel ik altijd met producten: ik breng eerst een hydraterend serum of een gezichtsolie aan, en daarna een dag- of nachtcrème. En: we weten allemaal dat onze huid ‘s nachts optimaal hersteld wordt. Smeer daarom rijkelijk met een goede nacht- en oogcrème.

Mijn skincare
In het najaar reinig ik mijn huid eerst met een vette milk, die ik met wattenschijfjes aanbreng. Deze verwijder ik vervolgens weer met een reinigingsolie. Om af te sluiten breng ik een rijk foam aan, waarmee ik vervolgens alle laatste restjes make-up en vuil wegspoel. Op deze manier droog je de huid niet uit tijdens het reinigingsritueel.

In samenwerking met Arganwinkel.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven