Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo vind je de mooiste hanglamp voor in jouw woonkamer

We werken momenteel natuurlijk allemaal wat meer thuis. En dan wil je niet dat je een ongezellig inrichting hebt, die niet sfeervol is. Ik ben er van overtuigd dat je met de juiste sfeer in huis, ook een hele andere mood en dus ook meer inspiratie en creativiteit in je hoofd krijgt. Daarom ben ik momenteel aan het kijken hoe ik mijn appartement wat sfeervoller maak.

De makkelijkste manier om dit te doen, is met verlichting. Je hangt een nieuwe lamp op en bereikt meteen een wereld van verschil. In de slaapkamer hangt of staat natuurlijk weer een totaal ander type lamp dan in een kinderkamer of een werk-kamer. Ook in de woonkamer moet het natuurlijk gezellig en stijlvol zijn. Bij Goossens Wonen op de afdeling hanglamp woonkamer vind je een schat aan prachtige hanglampen voor in jouw woonkamer, dus het shoppen kan meteen beginnen. Maar waar let je nou op?

Om te beginnen op het materiaal. Wat wil jij uitstralen met jouw hanglamp? Met een lamp kun je een woonstijl een originele touch geven, of juist helemaal afstylen. Wil je je lamp grof of juist wat verfijnder? Ga je voor licht materiaal als bamboe of rotan, natuurlijk hout of juist voor modern metaal? Mag je lamp een echte eyecatcher zijn, of wil je hem liever subtiel?

Leuk om van tevoren te doen is het maken van een moodboard. Dit kan op papier, maar ook online op Pinterest. Zo kun je in je hoofd al heel duidelijk inspiratie krijgen voor de sfeer die je met je hanglamp wilt neerzetten. Je kunt je natuurlijk ook uitgebreid, professioneel laten adviseren in de winkel.

Ook leuk om te bedenken is dat je met een lamp juist een originele en onverwachtse draai kunt geven. Heb jij een heel landelijk interieur, dan kun je ineens een persoonlijk accent geven met een wat industriële lamp. Het voordeel van een hanglamp is dat hij ruimte bespaart. Door hem op te hangen neemt hij geen ruimte in, zoals je dat bij een vloerlamp bijvoorbeeld wel hebt. Ook geeft hij een meer open uitstraling aan een kamer.

Je kunt je lamp ook duurzaam selecteren – iets wat ik zelf al erg belangrijk vind. Er is een hoop verlichting op de markt die ook werkt op milieuvriendelijke LED-verlichting. LED-verlichting gaat bovendien langer mee dan neon- of gloeilampen. Ook iets om in je achterhoofd te houden!

Door het uitgebreide aanbod aan hanglampen, bijvoorbeeld bij Goossens Wonen, weet ik zeker dat er een mooi en geschikt exemplaar tussen zit. Laat je zeker goed adviseren in de winkel en bedenk je van tevoren waar je de lamp exact wilt gaan hangen.

In samenwerking met Goossens Wonen. / Afbeeldingen zijn eigendom van Goossens Wonen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven