Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Vanoir leather

Ken je dat? Je zoekt een mooie, kwalitatief goede tas waar je bijvoorbeeld je laptop, tablet en andere werk-benodigdheden in kunt meenemen. Die zoektocht is zo makkelijk nog niet, want ik wil natuurlijk wel een beetje een stijlvol model. Business tassen zijn vaak saai, degelijk en vooral niet fashionable. En als ik íets belangrijk vind, is het dat een zakelijke tas lekker matcht bij mijn #OOTD.

Ik ben zo iemand die altijd veels te veel spullen meeneemt. Als blogger draag ik standaard mijn laptop, camera, een stuk of tien opladers en mijn smartphone mee, maar ook genoeg andere spullen die eigenlijk helemaal niet nuttig zijn. Gelukkig weet Vanoir daar wel raad mee. Ik kende dit merkje nog niet, maar vanwege mijn werk kom ik natuurlijk heel vaak in aanraking met nieuwe merken.

Vanoir is een leren tassenlabel met alleen de allerbeste, handgemaakte kwaliteit. Vorig jaar werd de eerste collectie met veel liefde gelanceerd en dat is er eentje waar ik helemaal warm van word. Eindelijk een label die ons vrouwen begrijpt. Wij willen metallic, glans, glamour, luxe en tegelijkertijd comfort en gemak. Esther van Oirschot is de eigenaresse en is designer met een enorme liefde voor unieke tassen.

Van ieder model tas worden er op dit moment maar vijftig modellen geproduceerd. Daarna is de tas ook niet meer verkrijgbaar. De gehele collectie is online te bekijken, maar je bent gewaarschuwd. Ik heb gekozen voor de GLAMOUR, maar ik vond het ontzettend moeilijk. Er zitten namelijk niet alleen zakelijke tassen in de collectie, maar ook wat kleinere crossbody bags.

De GLAMOUR is 35x45cm groot en heeft een prachtige, metallic turquoise kleur. Je kunt hem natuurlijk inzetten als de key piece van je outfit en er een basic witte blouse en een goeie jeans bij dragen. Maar ik doe lekker eigenwijs en droeg hem met een lekkere leopard print. De tas is klassiek vanwege haar design en modern door haar prachtige kleur. Het is een tas die rechtop staat en schitterende details heeft (kijk die handvatten).

Via Instagram kreeg ik ook al de vraag of mijn tas ook als luiertas kan worden gebruikt, en dat kan absoluut. Vanoir heeft een online webshop, maar is ook op Miinto verkrijgbaar en bij een aantal offline winkels in bijvoorbeeld Amsterdam. Ik denk dus dat het zeker een merk is om in de gaten te houden. Mocht je net als ik bezig zijn met het verantwoord en milieubewust eten (en shoppen), dan is Vanoir zeker een merk voor jou.

Hun leer komt van een kleine looierij die een enorme focus heeft op het looien op een verantwoorde manier. De huiden zijn afkomstig van herders die in kleine dorpen hun dieren hebben grootgebracht. Deze dieren kunnen vrij grazen en krijgen uitsluitend natuurlijke voeding. Het leer dat Vanoir gebruikt is een bijproduct. De looierij gebruikt geen chroom in het looi-proces.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van alternatieven die een veel lagere impact op het milieu hebben. Ook vegan leather gaat in de toekomst mogelijk worden bij Vanoir. Wat vind jij van mijn GLAMOUR? Heb je er zelf ook zo’n moeite mee om een goede zakelijke tas te vinden?

In samenwerking met Vanoir.

Styled by Romy

2 gedachten over “Vanoir leather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven