Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

De inrichting van mijn nieuwe appartement

Een paar maanden geleden ben ik in mijn nieuwe appartement getrokken en het leek me leuk om hier iets meer over te vertellen. Ik kreeg al veel vragen over een room tour, maar de inrichting is echt nog lang niet af. Omdat ik veel werk en relatief weinig tijd heb om te gaan home shoppen, leek het me leuk om te delen hoe ik het alleen wonen heb aangepakt. Wat komt er allemaal bij kijken? Ik vertel het je.

De reden dat ik alleen ben gaan wonen was natuurlijk geen leuke, maar ik woon nu alweer een aantal maanden in mijn nieuwe woning en ik voel mijzelf er helemaal op mijn plek. Ik zit in een appartement in een voormalig, oud buurthuis in Utrecht. Mijn favoriete stad. Het appartement en het gebouw hebben echt een historie – dit vind ik zeer interessant. Ik houd zelf wat minder van nieuwbouw, omdat ik de sfeer er vaak mis.

Mijn woning is er echt één voor op een Pinterest-plaatje. Tenminste, zo moet ik het nog gaan inrichten. Ik heb een hoog plafond met authentieke, houten balken, grote, hoge ramen, een gezellig balkon, een slaap-zolder die over de woonkamer uitkijkt en zelfs mijn badkamer en toilet vind ik mooi. Erg fijn ook dat de basiskleuren van mijn appartement lekker rustig en clean zijn. Zo kan ik losgaan met accessoires.

Ik had dit appartement na mijn relatiebreuk echt enorm snel gevonden, en kon niet wachten om erin te gaan. Na het inpakken van de nodige verhuisdozen en een bijna vlekkeloos verlopen verhuizing kon ik er eindelijk van gaan genieten. Tot ik me bedacht dat ik eigenlijk nog best wel veel ‘moest’ regelen. Mijn adres wijzigen bijvoorbeeld, dat is iets dat ik altijd standaard vergeet.

Ook het regelen van een goede inboedelverzekering is voor mij echt een must. De spullen in je huisje kunnen op veel manieren beschadigd raken. Brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast.. omdat ik natuurlijk een wat ‘ouder’ appartement heb, is het misschien zelfs wel extra nodig om de boel goed te verzekeren. Wanneer je een goede inboedelverzekering neemt, wordt de schade door de verzekeraar vergoed.

Je beschadigde spullen kunnen dan worden gerepareerd of vervangen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit onderwerp vaak maar saai vind, maar dat het natuurlijk echt enorm belangrijk is bij de inrichting van een woning. Jullie weten natuurlijk dat ik twee katten heb, en die maken regelmatig iets kapot. Ook daarom is het handig. Via Diks verzekeringen kun je heel snel en makkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken door een aantal vragen in te vullen.

Misschien wel handig om te weten wat er gedekt wordt bij een inboedelverzekering van Diks. De verzekering dekt alle roerende zaken, oftewel de spullen in huis die je kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld je bank, bed of televisie. Je keuken bijvoorbeeld helaas niet. Bij het afsluiten van je verzekering wordt de waarde van je inboedel op basis van vaste gegevens ingeschat. Denk hierbij aan de leeftijd van de hoofdkostwinner, de samenstelling van het huishouden, inkomen en woonoppervalk.

Als blogger vind ik het ook wel heel prettig als mijn telefoon een beetje verzekerd is. Hiervoor kun je ook terecht bij Diks. Je hebt hier een traditionele- en moderne inboedelverzekering; hierbij kun je precies bepalen of je je telefoon bij diefstal, brand en stormschade wilt verzekeren, of zelfs bij het laten vallen. Ook mijn camera en laptop zijn in mijn werk gewoonweg enorm belangrijk om mee te laten verzekeren.

Naast je inboedelverzekering zijn er natuurlijk nog genoeg andere zaken die je graag wilt regelen. Denk hierbij aan het bepalen van je interieur-stijl voordat je er gaat wonen. Welke kleuren wil je gaan gebruiken? Wat mag je veranderen, en wat niet? Welke stijl wil je gaan aanbrengen? En welke meubels passen daar wel en niet binnen?

Ook het nemen van een goede post-verhuisservice vond ik echt een must. Als blogger ontvang ik namelijk wekelijks enorme ladingen pakketten- en post, en daarvoor is het makkelijk om online een fijne doorzend-service te zoeken. Vaak kun je hierin ook aanvinken dat het desbetreffende bedrijf jouw nieuwe adres bij een aantal belangrijke instanties doorgeeft. Hoef je het zelf niet meer te doen!

Verder: woonde je al op jezelf? Vergeet dan zeker niet je lopende energie-contracten af te sluiten. Doordat ik dit meteen op de dag van opzegging van mijn oude woning heb gedaan, creëerde dit wat meer rust in mijn hoofd. Ga daarbij meteen na of je een inclusieve prijs betaalt in je nieuwe woning, of dat je je lopende contracten misschien wel mee kunt nemen.

Dit zijn zomaar wat zaken die ik erg belangrijk vond om rekening mee te houden. Hierdoor is mijn verhuizing erg voorspoedig en snel verlopen. En dat is wel zo fijn, want op dat moment kun je er simpelweg geen lastige situaties bij hebben. Ik ben benieuwd: hoe heb jij je inboedel verzekerd? Wat vind jij zelf een absolute must als het gaat om op jezelf wonen?

In samenwerking met Diks Verzekeringen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven