Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

TUTORIAL: Wavy festival hair met haarsieraad

Door tutorial-gastblogger Melissa
Hallo beauties! In één van mijn vorige artikelen heb ik al een keer een festival tutorial gemaakt qua make-up. Nu het zomer is en de festivals in aantocht zijn, hoort daar natuurlijk ook een haircoupe bij! Op dit moment volg ik de ‘On The Set 1’-cursus bij B Academy, dus wees voorbereid op een aantal leuke hairtutorials. Met vandaag een festival hairdo, veel leesplezier!

Mijn make-up heb ik van tevoren al aangebracht. Mocht je benieuwd zijn naar de producten die ik heb gebruikt, dan staat er onderaan dit artikel een overzicht.

Foto 1Hier zie je mijn haar hoe het van nature is; ik heb het twee dagen niet gewassen en het is nog steeds stug en vrij droog. Mocht je wat vetter haar hebben, is het belangrijk om het te wassen of veel droogshampoo te gebruiken zodat de textuur langer blijft zitten.

Foto 2Het eerste wat ik doe, is natuurlijk mijn haar beschermen met een haarlak zodat het gelijk geprept is (laagje over het haar). Op deze foto kun je goed zien dat ik de eerste krul heb gemaakt met mijn krultang van Babyliss; de 32 mm. Deze laat ik afkoelen zodat ik verder kan gaan met de volgende pluk. Na het afkoelen spray ik er Elnett haarlak in zodat het een goede hold krijgt.

https://www.veryhair.com/Zoals jullie kunnen zien, houd ik mijn krultang naar beneden en draai mijn haarpluk naar buiten toe. Dus over de krultang naar je gezicht toe. Hiermee creeër je mooie slagen die van je gezicht af krullen.

Foto 4Hier nog een foto zodat je goed kunt zien hoe ik de pluk om de krultang heen draai.

Foto 5De rechterkant is nu gedaan, en je ziet meteen verschil. We laten deze kant eerst afkoelen en daarna gaan we de krullen uitborstelen, zodat we mooie slagen krijgen in plaats van krokante Roy Donders-krullen ;-).

Foto 6Nu krul ik de andere kant van het haar; deze kant krul ik ook van mijn gezicht af. De krultang houd je weer naar beneden en de pluk weer over de krultang heen naar je gezicht toe.

Foto 8Nadat we de krullen hebben uitgeborsteld, is het belangrijk om nog een beetje textuurspray van Andrélon toe te voegen. Over het geheel spray ik Elnett hairspray zodat het goed blijft zitten. Het haarbandje wat ik in heb is van River Island en kostte €8,99. Superleuk voor festivals en feestjes! Je kunt je haar eventueel nog touperen aan de onderkant zodat je wat meer volume krijgt.

Foto 9Dit zijn de haarproducten die ik voor deze hair tutorial heb gebruikt.

Producten die ik voor mijn make-up look heb gebruikt;
<3 Benefit Stay Don’t Stray Concealer Light/Medium
<3 Mac Pro Longwear Foundation Waterproof NC20
<3 Kryolan Transloosend Powder
<3 Anastasia Wenkbrauwpoeder Ash Blonde
<3 Mac Blush Dainty
<3 Mac Highlighter Soft and Gentle
<3 Pieces Eyeliner Gold
<3 Benefit Roller Lash Mascara
<3 Mac Lipstick Frenzy
<3 Mac Fix Plus Spray

Wat vinden jullie van deze hairdo? Wat draag jij het liefste in je haar naar een festival? Bedankt voor het lezen en mochten jullie vragen hebben over deze look en/of leuke ideeën hebben voor een volgende tutorial, laat het dan even weten via de comments. Fijne dag beauties!

Shop the Look[show_shopthepost_widget id=”816881″]

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven