Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

TIPS: Zo bewerk ik mijn blog- & social foto’s

Ik maak er geen geheim van dat er heel wat tijd zit in het maken en bewerken van de foto’s voor mijn blog- en social media. Vandaag leg ik je graag uit hoe ik mijn foto’s maak en bewerk, en vertel ik meteen over mijn favoriete programma’s- en apps voor mooie foto’s!

Voor mijn blog maak ik regelmatig foto’s van mijn eigen outfits en productfoto’s voor bijvoorbeeld reviews. Ik doe dit met mijn SONY ‘Cybershot’ DSC-H300 camera – dit is een compactcamera met extra groot zoombereik. Met deze camera krijg je scherpe en heldere beelden, en ook is het nog eens een zeer makkelijk systeem voor elk niveau fotograaf. Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan deze camera is dat hij op AA-batterijen werkt, waardoor je nooit zonder stroom zit. Op de dagen dat ik thuis werk schiet ik zoveel mogelijk foto’s zodat ik een voorraadje heb voor de week.

Wanneer ik foto’s met mijn camera heb gemaakt bewerk ik ze eerst in Picasa. Hier zoek ik de gemaakte foto’s eerst uit, snijd ik ze bij en maak ik ze scherper, eventueel maak ik collages met meerdere foto’s. Vervolgens open ik Adobe Photoshop, echt mijn absolute favoriet voor het bewerken van foto’s. Ik maak mijn foto’s helderder en/of ik voeg wat meer contrast toe. Daarna breng ik een filter aan in een bepaalde kleur: ik maak mijn foto’s warmer, koeler of ik kies bijvoorbeeld voor een roze gloed. Mijn favoriete element uit Photoshop is het toevoegen van lichteffecten.

Dit doe ik met het kopje ‘Gradient’, zie hierboven. Je kunt hier eerst een kleurtint uitkiezen waarmee je wilt werken, ik kies er hierbij altijd voor om met het pipetje een kleur uit mijn foto te pakken. Vervolgens kun je met de schuifjes prachtige lichteffecten toevoegen op elke plek in je foto. Ik speel hier altijd een beetje mee, zo vind ik het mooi om een wazig lichteffect te hebben in een hoek of zijkant van de foto. Wanneer ik mijn foto heb bewerkt met een mooi lichteffect sla ik hem op en is hij klaar voor gebruik!

Mocht ik een gemaakte foto in een outfit-collage willen plaatsen, dan open ik hem in Polyvore. In deze online database staan vrijwel alle kleding-, schoenen, accessoires maar ook interieur en make-up van merken en webshops als ASOS, Zalando, River Island en meer. Je kunt hier prachtige collages mee maken maar er ook je zelfgemaakte foto’s invoegen en hier omheen een collage maken. Dit doe ik altijd voor mijn ‘Favorieten’– en ‘Inspiratie’-artikelen.

Wanneer ik een foto op mijn Instagram-account plaats komen er 2 favoriete apps bij kijken. De fijnste app is voor mij VSCO; je kunt je gemaakte foto’s hier in een handig grid plaatsen, zoals je op de foto hierboven ziet, waardoor je van tevoren al kunt zien hoe de foto’s in je feed zullen ogen en of ze wel bij je feed passen. Eerst snijd ik mijn foto bij. Ik kies in VSCO altijd voor het effect ‘A5’, dit is een wat koeler effect met wat meer blauwtinten. Vervolgens voeg ik wat helderheid en contrast toe, verscherp ik mijn foto, maak ik hem koeler en kies ik voor een licht paarse/roze schaduw.

Ik kies voor de optie ‘Korrelig’ om mijn foto een wat ouder effect te laten krijgen en pas dit heel licht toe. Ik sla de foto op in mijn galerij en open hem in de app Pixlr. Deze app heb ik net een week, maar ik ben er helemaal enthousiast over. Je vindt hier namelijk de allermooiste effecten en overlays voor je foto. Ik open de opgeslagen foto uit mijn galerij en geef hem een overlay: meestal is dit ‘Subtle‘ voor een licht korrelig effect, maar ik vind ‘Focal’, ‘Scratches’ en ‘Worn’ ook heel mooi. Je kunt met Pixlr ook hele gave lichteffecten in je foto krijgen.

Wanneer mijn foto af is zet ik hem nogmaals in VSCO om te kijken of hij bij mijn feed matcht, en vervolgens open ik hem in Instagram waar ik hem vaak nog iets bewerk qua licht en contrast. Ik gebruik absoluut géén effecten van Instagram omdat ik deze simpelweg totaal niet mooi vind. Ik hoop dat ik jullie met mijn tips en favoriete programma’s op weg geholpen heb, mocht je vragen of suggesties hebben, laat dan vooral een comment achter! Ik ben namelijk ook heel benieuwd naar júllie favoriete apps- en programma’s.

Styled by Romy

3 gedachten over “TIPS: Zo bewerk ik mijn blog- & social foto’s

  1. Romy, dat heb je goed uitgelegd. Ik heb het 1x zelf geprobeerd met diverse programma’s alleen het duurde zolang voor 1 foto dat ik daarmee niet verder mee ben gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven