Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

TIPS: Het maken van outfitfoto’s

Voor menig modeblogger is het vaste prik: het maken van goede outfitfoto’s voor hun blogs is vaak een leuke maar tijdrovende bezigheid. Het vinden van mooie locaties, het bedenken van afwisselende poses en niet te vergeten het samenstellen van mooie looks kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Niet alleen bloggers hebben hier dagelijks mee te maken, ook op Instagram vind je tegenwoordig de mooiste outfit shots. Omdat ook deze foto’s vaak tot in de puntjes uitgedacht zijn, en omdat ik het ook gewoon leuk vind om mijn ervaringen met jullie te delen, zette ik mijn beste tips op een rijtje om de mooiste outfitfoto’s te maken.

Stel je outfits van tevoren samen
Bij mij komt het regelmatig voor dat ik outfitposts plaats in samenwerking met één of meerdere merken-, bedrijven of webshops. Ik heb dan bijvoorbeeld een nieuwe look ontvangen waarvan het de bedoeling is hem op mijn blog (en social media-accounts) te laten zien. De dag voordat ik ga shooten leg ik alle outfits klaar, met alle accessoires en schoenen erbij. Dit pak ik dan allemaal per outfit in, en dit gaat vervolgens weer in een grote tas- of koffer. Dit bespaart je veel denkwerk op de dag zelf. Je ziet vaak dat een outfit compleet is uitgedacht, en dat ook sieraden en zelfs een telefoonhoesje, zoals een iPhone 7 hoesje of een Honor 8 case, tot in de puntjes bij de outfit past.

0Lurex4Overleg eerst met je fotograaf
Ik werk regelmatig met verschillende fotografes samen, maar zij begrijpen allemaal waar ik naartoe wil met de sfeer van mijn foto’s. Zelf houd ik van stadse, industriële achtergronden en absoluut niet van groen of natuurrijk – ik vind vaak dat mijn outfits dan minder mooi overkomen. Laat je fotograaf een aantal foto’s zien van andere bloggers die je inspirerend vindt, en leg aan de hand daarvan duidelijk uit wat je wilt uitstralen. Controleer ook goed tussen het shooten door, of de foto’s naar wens zijn.

Haar & make-up
Om tot de juiste uitstraling te komen, en natuurlijk om de stijl van je outfit te versterken, is het handig om kort na te denken over je haar en make-up. Ik draag mijn haar vrijwel altijd los, maar de ene keer heeft het meer volume, dan wil ik er wat meer slag in, en andere keren draag ik het in een nonchalante vlecht of juist een strakke staart. Schiet je een avondlook met bijvoorbeeld een cocktailjurkje, denk dan na over iets zwaardere make-up. Wellicht kun je hierin wel een samenwerking aangaan met een plaatselijke kapper- of visagist.

Doe research naar mooie locaties
Zelf shoot ik vrijwel altijd in mijn woonplaats Utrecht, maar ook Eindhoven (industriegebied Strijp S) is favoriet bij mij. Het is handig om van tevoren een rondje te doen door de stad waar je foto’s gaat schieten, en een lijstje van mogelijke locaties te maken. In Utrecht vind ik het stadhuis erg mooi, met daaromheen alle smalle, gekleurde straatjes, maar ook langs de Oudegracht, bij de Domkerk en de Buurkerk en in de binnentuin bij de Mariaplaats vind ik het erg mooi.

0Gilet2Het hebben van goed licht
Vaak hoor ik van fotografen dat iets bewolkte dagen veel gunstiger zijn voor het maken van goede foto’s. Check dus goed het weerbericht en bedenk je op welk tijdstip je wilt gaan shooten. Laatst bedachten ik en mijn fotografe het plan dat we wel in de avond konden gaan fotograferen, want we hadden prachtig, goudkleurig zonlicht tijdens golden hour.

Denk na over verschillende poses & foto’s
Ik betrap mezelf er altijd op dat ik snel dezelfde poses kan aannemen, daarom is het goed om iemand te hebben die je daarop wijst. Ook hier is het goed om je te laten inspireren door andere bloggers. Mijn grote voorbeeld hierin is de Zweedse blogger Angelica Blick, die altijd de meest prachtige poses op de mooiste locaties aanneemt. Denk ook goed na over de diversiteit in de foto’s die je maakt. Maak verschillende foto’s waar je bijvoorbeeld in zijn geheel verticaal opstaat, maar ook horizontale detailshots zoals foto’s van sieraden, tassen en schoenen.

Hebben jullie zelf nog goede tips als het aankomt op mooie outfitfoto’s? Heb je iets gehad aan mijn tips? Ik ben benieuwd!

Deze Tips-post is tot stand gekomen in samenspraak met Smartphonehoesjes.nl.

Styled by Romy

2 gedachten over “TIPS: Het maken van outfitfoto’s

  1. Handige tips! Ik fotografeer mijn outfits met de selftimer. Niet altijd leuk (geen leuke backdrops, afhankelijk van hoeveelheid licht etc.), maar wel handig als ik niet veel tijd heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven