Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

The basic white tee

Het witte basisshirt is zo’n kledingstuk dat je echt hoofdpijn kan bezorgen. Bij mij tenminste, want voor mij zijn ze nooit wit, los vallend, comfortabel of lang genoeg. Bij zo’n ultiem basisstuk als het witte T-shirt móet de stof gewoon goed zijn. Je draagt hem als het goed is heel vaak en wilt er zo lang mogelijk van genieten. Ik heb ook een hekel aan strakke shirts die van zo’n synthetisch, tekenend stofje gemaakt zijn. Bij niemand mooi.

Als ik jullie dé tip mag geven – shop hem gewoon bij de mannenafdeling. Daar is de kwaliteit en de fitting vaak tien keer beter dan bij ons. Ik weet het, niet eerlijk. Meer een online shopper? OTTO biedt ons uitkomst met een brede collectie aan witte basis-shirts. Gelukkig maar. Ik shopte deze witte beauty bij Scotch&Soda – in de perfecte, wijd vallende pasvorm en gemaakt van ademend katoen.

Ik bestelde hem een paar maatjes groter dan normaal en droeg hem afgelopen weekend in mijn nieuwe gingham skirt van Vero Moda – óók al via OTTO. Ik vind namelijk dat je een wit basic shirt echt bij een opvallende rok- of broek moet dragen. Anders is het geheel voor mij te saai. De zwart-wit geruite rok is natuurlijk helemaal on trend vanwege haar hippe printje, de ruches, het wikkelmodel en de lengte.

Voor mij perfect, want zoals gezegd houd ik niet van kort en strak, en deze rok accentueert precies de goede punten. Ik heb hem lekker stevig rondom mijn taille vast geknoopt, maar mocht je dat willen dan kun je hem ook nonchalant in de heupen dragen. Voor de ultieme zomerse look ging ik voor een paar platform espadrilles die me net even dat beetje extra lengte geven.

Ook mijn tasje met muntjes en franjes ademt natuurlijk zon, zee en strand. En vakantie, want oh, wat heb ik daar zin in. In oktober reizen mijn vriend en ik af naar mijn droomeiland – Santorini it is. Ik zie mezelf al helemaal flaneren in deze look. Want hij is perfect voor overdag, om over je bikini heen te dragen naar het strand. Ook kun je hem ‘s avonds met een goede hak dragen tijdens een etentje.

Dat je met het witte basisshirt alle kanten uit kunt bewijs ik maar. Ik droeg deze outfit tijdens een rustig zondagje met mister lover. We struinden door de binnenstad van Utrecht, dronken milkshakes in het zonnetje en haalden verse pioenrozen op de markt. Dit witte shirt pak ik zeker in mijn koffer tijdens mijn aankomende trips naar Parijs en dat idyllische, Griekse eiland waar ik al mijn hele leven van droom.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven