Door recept-gastblogger Marianne
Hallo allemaal, we hebben alweer een paar prachtige zomerse dagen achter de rug, en dan dan doe je natuurlijk niets liever dan gezellig met zijn allen buiten eten. Maar natuurlijk heb je geen zin om uren bezig te zijn met koken, want de zon lonkt :-). Daarom ditmaal een heerlijk, simpel maar gezond toetje! En, zoals altijd weer, heel snel te bereiden. Snel terug naar je favoriete plekje in de tuin of op je balkonnetje! Vandaag maken we Griekse yoghurt met vers zomerfruit, walnoten, kletskoppen, honing & yoghurt.
Wat je nodig hebt (ik heb dit keer alles gekocht bij de Jumbo);
<3 1 grote bak Griekse yoghurt, ik heb de 1 kg bak gekocht
<3 1 bakje gemengd zomerfruit; bramen, frambozen en blauwe bessen
<3 1 zakje walnoten
<3 3 eetlepels bloemenhoning (een andere mag natuurlijk ook maar dit is mijn favoriet)
<3 verse blaadjes munt en wat takjes dille voor de versiering
<3 Kletskoppen (ja, de koekjes)
Bereiding:
Meng het zomerfruit, op enkele stuks na voor de garnering, door de Griekse yoghurt. Leg de kletskoppen op een mooi bord, ik deed er 4 per bord als eerste laag, daarna bij de volgende lagen telkens 2. Hak de walnoten fijn en meng er 3 eetlepels bloemenhoning door. Houd 2 grote eetlepels yoghurt met zomerfruit apart. Verdeel de rest van de yoghurt over de kletskoppen. Zo werk je steeds een laagje af, je kunt zelf bepalen hoe hoog je het toetje maakt. Helemaal bovenop een toef yoghurt en daaroverheen strooi je dan het gehakte walnoot/yoghurtmengsel. Garneer met de rest van je zomerfruit en met de verse muntblaadjes en wat takjes dille. Het ziet er dan echt prachtig uit. Zo lekker als een gebakje maar oh zo veel gezonder! Wat vonden jullie van dit zomerse recept, ga je het zelf ook maken? Eet smakelijk!
Marianne