Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

RECEPT: 3 x DIY ijskoffie

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker recept deelde, maar toen ik gisteren voor de zoveelste keer deze week een ijskoffie scoorde onderweg naar mijn werk, vond ik dat het tijd werd voor een DIY. Ijskoffie is namelijk enorm makkelijk zelf te maken in je eigen keuken, en er zijn genoeg variaties op te bedenken. Op dit soort warme dagen, en met de aanstaande hittegolf van komende week, vind ik een iced coffee, ijskoude milkshake of een iced Chai tea latte onmisbaar. Hoe maak je zo’n koud drankje zelf? Hieronder mijn favoriete recepten!

Regular ijskoffie
Ingrediënten voor 1 glas;
– 400 ml afgekoelde koffie
– 1 tl (of meer) suiker
– Een handvol ijsklontjes
– Een flinke scheut (amandel-, soja of rijst)melk
– 1 snufje kaneel

Bereiding
Zet een kop koffie en laat deze goed afkoelen in de koelkast. Giet de koude koffie vervolgens in een grote kan, waarbij je de suiker en de melk voegt. Met een staafmixer of blender mix je alles nogmaals goed door totdat er een schuimlaagje ontstaat. Giet alles in een groot glas, en decoreer je ijskoffie met een zomers rietje, een snufje kaneel, cacaosnippers of iets anders naar wens.

Caramel/chocola-ijskoffie
Ingrediënten voor 1 à 2 glazen;
– 1 kop koffie
– 2 bolletjes slagroomijs
– 100 ml amandel-, soja of gewone melk
– Caramelsaus
– IJsblokjes
– Slagroom – naar wens
– Cacaopoeder – naar wens

Bereiding
Begin hierbij met het zetten van 1 grote kop koffie, die je vervolgens laat afkoelen – naar wens in de koelkast. Je kunt ervoor kiezen de ijsklontjes te crushen, maar dit is natuurlijk geen vereiste. Giet hierna 100ml amandel-, soja of gewone melk in een maatbeker. Voeg alle ingrediënten samen in een blender, doe hier dus ook de 2 bolletjes slagroomijs en het cacaopoeder bij. Mix alles goed door elkaar en gebruik een staafmixer waar nodig. Mijn eigen blender ging ooit kapot na het gebruik van ijsklontjes, dus pas hiermee op. Naar wens spuit je slagroom en/of caramel over je ijskoffie. Gebruik nog een extra snufje cacaopoeder om het geheel op te leuken.

Iced Chai tea latte
Ingrediënten voor 1 glas;
– 6 eetlepels Chai tea concentrate of 1 normaal Chai tea-theezakje (dit kun je kopen bij De Tuinen, HEMA en Albert Heijn)
– 1 kop amandel-, rijst, soja of normale melk
– 1 handjevol ijsblokjes

Bereiding
In plaats van veelste veel geld uit te geven aan iced Chai tea latte’s bij Starbucks kun je ze makkelijk bij je thuis maken. De ingrediënten voor dit enorm makkelijke recept staan namelijk vast al in je keuken! Giet het Chai tea concentrate en de melk samen in een groot glas, roer goed en giet hier een handjevol ijsblokjes in. Naar wens kun je honing, gember of kaneel toevoegen. Easy peasy!

Wat drink jij zelf het liefste op een warme dag? Heb je zelf weleens thuis ijskoffie gemaakt?

Styled by Romy

Een gedachte over “RECEPT: 3 x DIY ijskoffie”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven