Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Vijf vegetarische bijgerechten voor bij je barbecue

Barbecueën is toch wel één van mijn favoriete bezigheden in de zomer. Of in de herfst natuurlijk, lekker onder een tent. Je maakt mij absoluut niet blij met bloederige lappen vlees, want ik ben al bijna mijn hele leven vegetarisch. Ik merk dat er soms nog steeds een bepaald beeld heerst over dat je als vegetariër weinig kunt eten bij een barbecue. Niets is minder waar!

Ik deel vandaag vijf makkelijke en snelle gerechtjes die je naast je barbecue kunt bereiden. Ook leuk om samen te doen natuurlijk, kom je meteen helemaal in de stemming. Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt. Vergeet niet om je barbecue een beetje Insta-proof aan te kleden – we willen natuurlijk ook wat leuks voor op de foto!

Salade
Zelf ben ik helemaal gek op couscous en soms eet ik dit zelfs meerdere keren per week. Je kunt dit perfect als barbecue salades serveren. Je kunt gaan voor een simpele penne-salade met basilicum, Cherry-tomaatjes en Caesar-saus. Of ga voor een Griekse combi van feta, komkommer, ui, olijven en feta. Je kunt ook een aardappelsalade maken met krieltjes of zoete aardappel.

Mini-pizza
Wat dacht je van het maken van mini-pizzaatjes? Deze kun je natuurlijk zelf maken met pizzadeeg, kaas en verschillende groenten. Ze kunnen zowel in de oven als op de barbecue zelf, win win! Je kunt natuurlijk ook gaan voor een normale pizza en deze in stukken verdelen, zodat iedereen kan pakken.

Brood
We vinden het allemaal lekker om een stokbroodje bij de barbecue te hebben, maar maak hier eens wat variaties op. Wat dacht je van een flatbread? Dit heb je kant-en-klaar voor in de oven, maar kun je ook maken met bakmeel. Ook een pita met daarop bijvoorbeeld vegetarische gyros- of shoarma is heerlijk. Of maak zelf bruschetta!

Aan de slag met groenten en fruit
Gegrilde groenten doen het natuurlijk supergoed. Maak spiesjes die je vult met bijvoorbeeld falafel of vegetarische wok-blokjes. Of stel een mediterraanse spies samen met tomaat en feta tussendoor. Gegrilde aubergine is een heerlijke aanvulling bij voorgaande, Griekse salade. Wist je dat je fruit ook lekker kunt grillen? Wat dacht je van ananas! Of een stokje met verschillende soorten, gegrild fruit.

Vegetarische burgers
Dit is echt wel mijn favoriet. Zorg dat je lekkere hamburger-broodjes hebt. Het aanbod aan vega burgers is enorm. Je kunt gaan voor een burger gemaakt op groentebasis. Maar wil je het iets minder gezond aanpakken, dan is daar ook nog de burger die precies op de textuur van vlees lijkt. Je kunt deze natuurlijk aanvullen met een zelfgemaakte mayonaise of aioli.

Wat is jouw favoriete bijgerecht voor een barbecue?

In samenwerking met boodschappen.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven