Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Ode to curves

Daar sta ik dan.. met ontbloot bovenlijf draai ik rondjes op de infrarode stip in de virtuele paskamer. De paskamer bij het Lincherie Styling Center in de Amsterdamse Negen Straatjes, that is. Lincherie, dé lingerie specialist met luxe merken als Primadonna, Marie Jo, Aubade en Andres Sarda had me uitgenodigd om hun 3D-ervaring zelf te komen proberen. In de prachtig ingerichte boetiek met 3 verdiepingen voel ik me meteen welkom.

Iedere vrouw kan hier slagen: of je nu wat voller bent of juist heel slank. De lingerie-specialistes weten met elk figuur raad en geven je eerlijk en vakkundig advies. Ik krijg een echt huiskamergevoel – alsof ik thuis voor mijn eigen spiegel sta te dansen. De interactieve passpiegel geeft precies aan wanneer ik kan stoppen met bewegen, en mijn maat wordt tot op het perfecte af gemeten. Hoe ideaal is dit?!

Vervolgens komt de ontzettend vriendelijke medewerkster met een rood badpak aan, dat ik gewoon even voor de leuk probeer. Nooit verwacht dat dit hét badpak zou zijn. Ik bekeek mezelf in de spiegel en wist meteen: dit is hem. Het badpak is van Primadonna, het merk waarbij elke BH maar ook badpak en bikini met de grootste zorg wordt ontworpen. Dat allemaal om onze curves perfect uit te laten komen. Sounds perfect to me :-).

Waar ik bij ‘normale’ badmode van de bekende ketens nog wel eens moeite heb met de perfecte pasvorm, komt dat bij Primadonna helemaal in orde. Hier snappen ze dat ik wel een smalle taille heb, maar ook heupen, borsten en billen. Dat ik graag wil kunnen bewegen en steun wil hebben op de plekken waar ik dat nodig heb. Nu draag ik de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar badpakken omdat ik mijn figuur hierin veel mooier uit vind komen dan in een bikini.

Dit rode badpak van Primadonna is gemaakt van een luxe stof die ontzettend prettig draagt. Je voelt hem namelijk niet zitten tijdens het zwemmen, zonnen of gewoon, bewegen. De cups en stevige bandjes geven de perfecte steun, en je kunt de bandjes ook nog eens op verschillende manieren dragen. Bijvoorbeeld normaal en in een halter-model. De gerimpelde stof bij de buik verdoezelt perfect.

Gisteren was het perfect weer om naar het strand te gaan, dus trok ik samen met Mira naar mijn favoriete strandtent om mijn nieuwe badpak uit te testen. Net als menig andere vrouw heb ook ik mijn onzekerheden. Op sommige dagen wel meer dan op andere, maar ik heb ze: mijn bovenarmen mogen wel wat strakker, ik heb beslist geen strakke buik en ik heb best stevige bovenbenen. Maar dan denk ik: waarom kijk ik niet wat meer naar wat ik wél mooi aan mezelf vind?

Wij vrouwen zijn altijd maar bezig met ontzettend kritisch naar onszelf te kijken. Logisch ook, in deze maatschappij wordt er ontzettend veel van ons verlangd. Daarom kan ik me helemaal in de filosofie van Primadonna vinden: zij brengen een ode aan onze curves. Ik ben blij dat ik rondingen heb, dat ik borsten, billen en heupen heb. Waarom zou ik die verstoppen? En daarbij: ik hou ontzettend van lekker eten. Waarom zou ik dat mezelf ontzeggen?

Met (rol)modellen als Myla Dalbesio, Bree Warren, Iskra Lawrence en natuurlijk Ashley Graham wordt het gelukkig steeds normaler om juist op een positieve manier met je lichaam, en dus ook met onze rondingen, om te gaan. Ik ben blij met al deze body positivity en weet ook: jij voelt je misschien onzeker over je lichaam, maar een ander zou misschien wel dolgraag jouw decolleté, strakke billen of zandloperfiguur willen hebben. Ik bedoel maar.

Ik vind het belachelijk en onvoorstelbaar dat sommige meiden hun rondingen verstoppen, en dat er nog steeds zóveel vrouwen onzeker zijn in hun bikini of badpak. Leef en laat leven, denk ik dan. Als we allemaal wat meer op onszelf letten en leren om meer van onszelf te houden, zou de wereld er een stuk beter uitzien, niet waar?

Ik weet dat dat allemaal best wel veel gevraagd is, tot die tijd vind ik het een perfect idee om onszelf eens lekker in de watten te laten leggen bij Lincherie met de perfecte bikini of badpak.

In samenwerking met Lincherie & Primadonna / Fotografie door Mira.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven