Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Mijn ideale home office

Als blogger is het soms lastig om een fijne werkplek te vinden. Wil je thuis werken, of maak je juist de beslissing om in een gemeenschappelijke ruimte een kantoor te huren? En, hoe motiveer je jezelf om elke dag het beste uit je dag te halen? Bij mij duurde het even een tijdje om mijn draai te vinden, en omdat ik veel achter mijn laptop werk, is het belangrijk een werkplek te hebben waar ik ontspanning en rust ervaar.

Op een gemiddelde werkdag ben ik vaak bezig met het plannen van content, het schieten en (urenlang) bewerken van foto’s voor mijn blog en Instagram, het uitzetten van samenwerkingen met merken en het schrijven van artikelen. Het is dan altijd belangrijk om in een lichte, cleane ruimte te werken. Voor mij begint een dag werken altijd met organiseren: zonder opgeruimde ruimte komt er niks uit mijn hoofd en handen.

Als ik mijn werkplek eenmaal heb opgeruimd, volgt mijn to do-list. Hiervoor gebruik ik natuurlijk mijn agenda, en sinds kort ook een content planner. Hierin plan ik dus per week welke campagnes ik doe, met welk merk ik werk en wat er op mijn blog en socials komt te staan. Wanneer ik aan het plannen ben, merk ik dat ik het fijn vind als ik mooie bureau-accessoires binnen handbereik heb: stijlvolle pennen, een girly agenda, gouden pennenbakjes…

Ik merk dat ik het werken achter mijn laptop een stuk leuker vind als ik het mezelf naar mijn zin maak. Dus: steek die geurkaarsen vooral aan op kantoor. Leg een gezellig, harig kleedje op de grond. Hang vooral die motiverende quote aan de muur. Zorg voor een werkplek waar je met goede zin heen gaat. Motiveer jezelf met een gezellige sfeer waarin je graag neerploft met je laptop. Maar onthoud: maak het niet té gezellig. Het is niet je thuis!

Om mezelf te stimuleren zoveel mogelijk uit mijn werkdag te halen, zorg ik als allereerst voor goede meubels. Achter welk bureau werk ik? Heb ik een goede bureaustoel, die op de juiste hoogte staat afgesteld? Vaak wordt er onderschat hoe belangrijk dit is. Een mooi bureau of bijvoorbeeld houten tafels kunnen echter een positief effect hebben op je werkmodus, want met een houten tafel wordt elk kantoor mooier, toch? Hout is ook nog eens superleuk aan te kleden met fake fur, koper, marmer en goud.

Verder een aantal van mijn beste tips voor een productieve modus: stel een speciale playlist samen met kantoor proof nummers, zorg voor de perfecte temperatuur (19-21 graden) in je werkruimte en een paar goede planten om de lucht in je werkplek te verschonen. Al even belangrijk voor mij is een goed uitzicht in je interieur: zet je bureau vooral in de buurt van een groot, helder raam; dit heeft een therapeutisch effect op je stressniveau.

Onmisbaar in mijn werkplek is een bos verse bloemen. Ik merk dat ik altijd veel gelukkiger ben met een verse bos pioenrozen op tafel. Misschien heb jij wel een goede tip om zoveel mogelijk uit jouw werkplek te halen? Of wellicht een bepaald item of handeling waarmee jij jezelf motiveert? Ik hoor graag meer over jouw tips!

In samenwerking met Meneer van Hout. / Afbeeldingen zijn eigendom van Meneer van Hout.

Styled by Romy

Een gedachte over “Mijn ideale home office”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven