Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Kamerplanten en bloemen in een klein appartement

Sinds anderhalf jaar woon ik in het meest gezellige en leuke appartement van Utrecht – vind ikzelf dan :-). Ik ben er steeds meer te vinden en ben het sinds kort helemaal eigen aan het maken. Had ik er eerst nog een aantal random meubels vanuit mijn verbroken relatie in staan, sinds kort gun ik mezelf eindelijk de tijd om er een geheel in te krijgen.

Zo heeft de veel te grote, grijze bank plaats gemaakt voor een lichtere, beige variant. We weten natuurlijk allemaal dat lichte kleuren een ruimte optisch vergroten. En ik woon natuurlijk al vrij klein. Aan de cleane, witte muren komt een verzameling aan posters voor een supergave wand, en ik ben het kleurenpalet compleet aan het doortrekken naar neutraal beige-, wit en zand, afgemaakt met goud-accenten.

Omdat de avonden langer worden en het veel eerder donker is, hebben we allemaal de behoefte om ‘s avonds lekker op de bank te hangen met de kaarsjes aan. Lekker onder een plaid naar series kijken na een lange werkdag. Of, zoals ik, een dagje thuis werken op de bank met mijn favoriete geurkaars aan.

Ik ben erachter gekomen dat dé manier om je (kleine) woning in no time gezellig te maken, het decoreren met planten en bloemen is. Daarom geef ik je in dit artikel graag wat tips over hoe ik hier precies mee om ga. Ik begin buiten, op mijn balkon. Die heb ik namelijk! In het voorjaar en de zomer was ik hier niet weg te slaan, maar het is nog wel een beetje kaal.

Om van de ruimte op zo’n kleine oppervlakte efficiënt gebruik te maken, kun je denken aan bloempotten voor op je balkon. Deze heb je in iedere stijl en kleur en vorm en je kunt er zoveel bij elkaar hangen als dat je zelf wilt. Combineer vooral met verschillende soorten bloemen- en planten en maak er een persoonlijk geheel van.

Binnen in mijn appartement staan momenteel veel droogbloemen. Dit is nu natuurlijk een hele grote trend en ik vind het ontzettend chic en bohemian staan. Ik heb vazen in verschillende groottes bij elkaar staan met daarin gedroogde papavers, bloemen en pluimen. Ook kun je denken aan enkele grote takken pampasgras die je in één grote vaas op een tafeltje of op de grond zet.

Wanneer je net als ik klein woont, denk er dan eens aan om je plantjes aan het plafond of aan de muur te hangen! Hier heb je hele leuke, speciale luchtplantjes voor. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om de muur boven je zit-gedeelte op te leuken met plankjes, waar je dan weer mooie planten op kunt zetten.

Als allerlaatste vind ik cactussen een enorm leuke tip. Deze kun je in groepjes bij elkaar zetten, maar één grote cactus in een hoek van je woonkamer vind ik ook erg mooi. Geeft een kleine ruimte meteen sfeer, en je hebt verder niets meer nodig!

In samenwerking met Elho.com. / Afbeeldingen zijn eigendom van Elho.com.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven