Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Doutzen’s Summer Stories

Heb jij de nieuwste swimwear collectie van Doutzen al gespot bij Hunkemöller? Het oogverblindend knappe model ontwierp de mooiste bikini’s, badpakken, maar ook strand-accessoires als sandalen, pareo’s, een strohoed en meer leuks. En voor wie haar look compleet wil maken heeft Doutzen ook nog eens een aantal kledingstukken ontworpen waarin je je swimwear moeiteloos omtovert tot evening wear.

Tropische temperaturen
Doutzen’s Summer Stories staat geheel in het teken van tropische temperaturen en is geïnspireerd op de kleuren en prints uit de jungle. Sexy, chic, comfortabel, minimalistisch – Doutzen’s Summer Stories is het allemaal. En met de maxi-rokken, kanten bralettes en boho bags kun je natuurlijk ook prima losgaan op een festival.

Als Hunkemöller Ambassador had ik het geluk dat ik mijn favorieten uit Doutzen’s Summer Stories mocht kiezen, en ik ging meteen voor de stijlvolle, zwarte bikini met verhoogde taille en dit khaki-kleurige badpak met textuur. Het mooie aan dit badpak is dat hij perfect om je lijf valt – ook als je curves hebt.

Rock your curves
Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je borsten uit het badpak vallen of dat je niet genoeg ondersteuning hebt – de pasvorm is óók mooi bij ladies met billen, heupen en een vollere cupmaat. Wat ik heel erg belangrijk vind om te laten zien, is dat je ook zonder maatje xs mag en kan stralen in je badpak- of bikini. Op Instagram liet ik korte tijd geleden al weten dat ik me meer wilde gaan inzetten voor meiden die net als ik zijn gezegend met rondingen.

Aanleiding hiervan zijn de posts die ik plaatste op mijn Insta Stories – de nieuwste Hunkemöller x Doutzen collectie kwam binnen en ik stond te trappelen van enthousiasme. Ik droeg dit khaki-kleurige badpak en mijn nieuwe zwarte bikini met hoge taille. Ik zette deze foto’s op Insta Stories omdat ik me daar goed bij voelde, omdat ik lekker in mijn vel zit.

Now is the time
Ik heb putjes op mijn bovenbenen, mijn huid is niet overal even strak en hé, ik heb echt geen afgetrainde bovenarmen. Maar ik heb er geen momént over getwijfeld of ik foto’s in mijn swimwear wilde plaatsen. Wat ik vaak jammer vind, is dat wij allemaal zo hard voor onszelf kunnen zijn. Als jonge vrouw van in de twintig begrijp ik dat volkomen, maar wat ik vooral wil meegeven is dat ik heb geleerd om NU van mezelf te houden.

Nu meteen, en niet pas als ik ‘tien kilo kwijt ben’ of als ik ‘vijf keer per week naar de sportschool ben geweest’. Now is the time. Ik zie mezelf als mijn beste versie van mezelf, ja, met rondingen, heupen, borsten, billen en al. Ik heb Hollandse bovenbenen, dankzij de Mediterraanse roots van mijn moeder ook een goed stel heupen. De realiteit is – ik zou het niet anders willen.

Dit is mijn optimale versie van mezelf. En ik wil laten weten dat echt lang niet alle foto’s uit de fotoserie voor deze blogpost flatteus of mooi zijn geworden, en dat ik er alleen de paar mooiste uitpik. Ook ik ben echt niet elke dag tevreden over wat ik in de spiegel zie.

Ook ik heb gejojood in gewicht. En weet je, ik voel me beter dan ooit. Ja, ik heb vetrollen, maar ik ga gewoon echt geen vijf dagen per week in de sportschool zwoegen. Ik ga niet dineren met salades die niet vullen. Ik ga geen koolhydraten schrappen. Ik ga mezelf geen stukje chocola ontzeggen. Ik moet simpelweg keihard ploeteren om in een size zero te passen. Niet mijn ding, word ik persoonlijk niet gelukkig van.

#fitgirl
De reden dat ik hier zo over na ben gaan denken, is dat mijn Instagram inbox na plaatsing van bovengenoemde foto’s helemaal vol stroomde. Er zijn meiden van mijn leeftijd die niet in bikini op het strand durven lopen. Bang voor opmerkingen omdat zij niet meedoen aan de #fitgirl beweging of geen blokjesbuik of perfect gespierde billen hebben.

En blijkbaar wordt het nog steeds ‘bijzonder’ en ‘gedurfd’ gevonden als iemand zonder maatje S in een bikini op de foto staat – met striae en al. Natuurlijk is dit geen veeg uit de pan naar meiden die wél maatje 34 van zichzelf hebben, of dit mooi vinden. Iedereen is mooi en heeft zijn of haar sterke punten en onzekerheden. En met maatje 34 kun je ook prachtige curves hebben.

Doutzen’s Summer Stories
Maar: laten we nu met zijn allen eens stoppen om zo bijzonder met rondingen om te gaan. In het dagelijks leven kan ik me soms kwaad maken over bepaalde uitlatingen. Om stylisten op tv die zeggen dat je je rondingen wel kunt camoufleren of verbergen met donkere kleding. Of meteen in een soort gewaad wordt gehesen, formaat tent. Alleen maar omdat sommige mensen zich geen raad weten met curves.

Gelukkig weten Doutzen en Hunkemöller wél raad met mijn rondingen, en ontwierpen ze fantastisch zittende items die elk dagje strand omtoveren tot een heuse catwalk. Ik moedig iedereen deze zomer dus zeker aan om wél dat uitgesproken badpak of die high waist bikini te dragen, ook al heb je putjes in je billen of lovehandles. Stuur je mij je bikini-foto door?

Fotografie door Fleur

In samenwerking met Hunkemöller. / Met dank aan Jaimy van Team Kappers Utrecht Lombok voor mijn messy beach hair.

Styled by Romy

Een gedachte over “Doutzen’s Summer Stories”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.