Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Inspiratie voor een zomerse keuken

Mijn keuken is dus echt het allerlaatste waar ik aan denk bij de inrichting van mijn appartement. Stom is dat eigenlijk, want een keuken kan echt bepalend zijn voor de uitstraling van je woning. Als interieur-addict houd ik enorm van het aankleden en inrichten van een ruimte, maar de keuken blijft daarin vaak achter. Onze keuken is al een tijdje niet meer opgefrist; tijd voor een nieuwe look dus!

De keuken is het eerste dat ik graag zou willen aanpakken wanneer ik wat meer tijd heb. We hebben een hoekkeuken, en op zich is hij best ruim. Ik sta niet graag in de keuken en kan niet bijzonder goed koken, dus ik denk dat het erg goed werkt om de keuken zo stijlvol mogelijk in te richten – dan kom ik er misschien met wat meer plezier.

Minimalistisch design
Er is ontzettend veel keus op het gebied van keukens. Zo kun je gaan voor een designkeuken, welke vaak wordt gekenmerkt aan een strakke, minimalistische vormgeving. Er staan zo min mogelijk accessoires in de keuken en handgrepen aan bijvoorbeeld kastjes zijn vaak weggelaten. Het kleurgebruik is vaak een combinatie van wit en zwart of bijvoorbeeld een houtkleur.

Een minimalistische keuken is niet zo mijn ding – ik houd van gezelligheid en een keuken hoeft van mij niet strak of keurig opgeruimd te zijn. Er mag vooral lekker in geleefd worden.

Klassiek
Binnen de klassieke keukens zien we vaak ook weer veel houtkleuren terug. In de keuken vind je een groot fornuis, wat ook wel iets gezelligs heeft. In tegenstelling tot de minimalistische stijl hierboven, kun je er bij een klassiekere keuken wel voor kiezen om wat meer keukenapparatuur te laten zien. Wat ik mooi vind aan klassieke keukens is het natuurlijke kleurengebruik van beige, crème en terracotta.

Landelijk
Houd je van een wat meer romantische stijl en een keuken die er gezellig en uitnodigend uitziet? Een landelijke stijl is dan echt wat voor jou. De keuken is hierbij warm en vaak geverfd in lichte tinten als gebroken wit. Dit staat dan weer heel mooi met hout. Ronde lijnen worden vaak gecombineerd met wat strakkere vormen van bijvoorbeeld keukenkastjes of een keukenblad.

Modern
Ik denk dat dit toch wel echt mijn favoriete stijl is. De moderne keuken mag dan wel een strakke look hebben met veel gladde materialen, je kunt hier heel gemakkelijk wat speelse details in verwerken. Binnen de moderne keuken kun je leuk uitpakken met trendgerichte kleuren of hippe woonaccessoires. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de basis wit of hout te houden en dan los te gaan met kleurrijke decoratie.

Wat ik leuk vind aan de moderne keuken is dat je de laatste interieurtrends heel eenvoudig aanbrengt. Je kunt bijvoorbeeld zorgen voor mooie led-verlichting of zelfs spotjes. De moderne keuken hoeft niet altijd spik-en-span te zijn en er mag vooral in geleefd en in gekookt worden. Hierdoor krijg je een heel comfortabel effect. Wat ook ontzettend leuk is hierin, is het aanbrengen van krijtbord-verf! Ideaal voor bijvoorbeeld een boodschappenlijstje.

Omdat wij zelf in een vrij nieuw appartement wonen, lijkt de moderne look mij het meest geschikt. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Daarvoor heb ik hier keukeninspiratie opgedaan. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je natuurlijk altijd een afspraak maken bij een showroom bij jou in de buurt. Is er iets dat jij echt aan je keuken wilt veranderen? Hoe ziet jouw perfecte keuken eruit?

In samenwerking met Nieuwenhuis Keukens. / Gebruikte foto’s zijn eigendom van Nieuwenhuis Keukens.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven