Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Dark hair for Summer

Meestal denk je bij de zomer niet direct aan donker haar, maar bij mij ging het al een tijdje in mijn hoofd om. Van mezelf ben ik echt een brunette en heb ik behoorlijk donker haar. Omdat ik dit tegen mijn wat lichtere huid soms best wel hard vond afsteken, en mezelf er wat strenger door vond ogen, besloot ik een tijdje terug om mijn haar wat op te laten lichten en een balayage te laten verven in karamel- en koper tinten.

Toch is dat dan een hele verandering in je leven – met name je make-up en garderobe moet ineens even omgeswitcht worden. Ik vond mijn koperen haarkleur meteen heel mooi – mijn huid zag er warmer en ook wel iets bruiner uit, ik straalde meer toegankelijkheid en zachtheid uit en mijn groene ogen kwamen mooi uit. Maar tóch bleef het altijd bij me knagen – ik ben echt team brunette.

Afgelopen donderdag besloot ik ervoor te gaan, en mijn lichtere haarkleur vaarwel te zeggen. Via Jolanda, een geweldige en inspirerende business babe die ik kende via Cosmo Hairstyling Amsterdam Zuidas, kwam ik bij Team Kappers terecht. Team Kappers ken je vast wel, want ze zitten met hun salons door heel Nederland. Ze zijn toegankelijk en voor iedereen geschikt – jong en oud komen er binnenlopen.

Ik denk dat de no nonsense formule van Team Kappers erg prettig werkt – je kunt er terecht zonder afspraak en de sfeer is er erg laagdrempelig en zelfs huiselijk. Toen ik Team Kappers Utrecht Lombok binnen wandelde viel het me meteen op dat ik me in een soort huiskamer bevond. De sfeer is er erg ongedwongen en gezellig – tegenover me wordt een oudere dame geknipt en zie ik hoe een jongetje binnen 10 minuten klaar is.

Bij Team Kappers betaal je nooit veel geld voor een goed verzorgd kapsel en kun je ook nog eens gebruik maken van hun handige SMS-dienst. Laat je mobiele nummer bij drukte in de salon achter, en krijg 10 minuten voordat je aan de beurt bent een SMS – zo kun je lekker even boodschappen doen of naar een afspraak gaan tussendoor. Wil jij je haar snel even laten vlechten of mooi in de krul gezet worden voor een feestje? Kan allemaal.

Ik had het enorme geluk dat ik door Jolanda, mijn favoriete haarstylist, geverfd werd. We kozen samen voor een koelere donkerbruin tint en ik kon niet wachten op het eindresultaat. Ik was namelijk al maandenlang klaar met mijn balayage en wilde weer egaal haar in één kleur. Ook was ik er toch wel achter gekomen dat donkerder haar toch net even wat beter bij mijn garderobe past.

Terwijl de verf werd ingebracht praatten we honderduit over onze carrières – Jolanda verzorgt het haar van oa. Josh V en Rebecca Cabau van Kasbergen. Met haar enorme enthousiasme traint ze jonge meiden die aan hun droom beginnen en weet ze van elke nieuw geopende salon een succes te maken. Wat ik leuk vind aan Jolanda is dat ze, net als ik, wel van groot, glamoureus haar houdt. Na het wassen en drogen brengt ze een beach spray in mijn lokken aan.

Ik heb vaak nogal glad haar waar eigenlijk vrijwel geen textuur in zit. Om mijn haar een handje te helpen is een salt spray echt een must. Ook een droogshampoo kan helpen om meer body in je haar te krijgen – breng deze zo dicht mogelijk bij je haaraanzet aan voor het meeste volume. Jolanda brengt wat grote rollers aan voor een grove slag in mijn haar en krult mijn haar met de krultang voor de finishing touch.

Het resultaat – groot, volumineus haar dat tegelijkertijd niet té sexy of gepolijst is – precies waar ik van houd. Mijn haar mag wel een tikkeltje messy zitten. Mijn nieuwe haarkleur is precies waar ik al die tijd naar verlangde. Het is echt goed donker, maar past zoveel beter bij mij en mijn persoonlijkheid dan dat warme, koperkleurige. Dus ik ben lekker eigenwijs en draag mijn haar donker in de zomer.

Ik ben erg enthousiast om jullie te kunnen vertellen dat ik vanaf nu Team Kappers Ambassador ben. Je zult me dus als het goed is veel vaker in hun salon aantreffen, en ik ga jullie zeker op de hoogte houden van leuke acties– en nieuws rondom Team. Kende jij Team Kappers al? Wat vind je van mijn nieuwe look?

In samenwerking met Team Kappers.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven