Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo vind je het perfecte vloerkleed

We vertoeven momenteel heel wat uurtjes in onze tuin of balkon in de zon, maar wanneer je na een lange dag of juist ‘s morgens vroeg met een goede kop koffie in je bank neerploft wil je natuurlijk ook graag wat comfort op de vloer. Nu ik zoveel thuis zit krijg ik júist een enorme drang om mijn interieur te veranderen.

Een goede manier om dit meteen goed aan te pakken is een vloerkleed. Dit kan namelijk bepalend zijn voor de look van je interieur. Persoonlijk ga ik graag voor een kleed wat het gehele jaar door ‘kan’, maar het is ten eerste misschien wel een hele goede tip om eens kritisch te kijken naar een kleed. Wil je graag dat je interieur met de seizoenen mee verandert?

Dan is het een mooie optie om ‘s zomers bijvoorbeeld voor een dunnere, lichtere variant te gaan in bijvoorbeeld katoen, kokos of stro. In het najaar, wanneer je lekker thuis wil cocoonen, kun je dan omschakelen naar een zwaardere, hoogpolige variant. Al net zo belangrijk is de stijl waarin je je kleed graag wilt. Past dit bij je interieur?

Misschien wil je wel een totaal nieuwe stijl. Dan is een kleed een mooi begin. Heb je een wat drukker interieur met veel details- en woonaccessoires? Kies dan voor een basiskleed. Zoek je naar warmte en comfort, en vind je het niet erg om net iets meer te stofzuigen? Ga dan net als ik voor hoogpolig.

Wil je een stijlvol, modisch item, maar niet té opzichtig? Dan is een vintage vloerkleed perfect voor jou. Deze mooie, unieke kleden, die je bijvoorbeeld vindt bij Floorpassion, zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende tinten. Ze geven je interieur nét even die stijl-update die je nodig hebt. Wanneer je een rustiger interieur in aardetinten hebt, kun je misschien juist uitpakken met je kleed en hem als een accessoire inzetten.

Dan kun je dus een variant met een grafisch design, een print of verschillende kleurtinten scoren. Wat ik zelf ook altijd erg leuk vind is het mixen van meerdere kleden! Hierbij kun je afwisselen in groottes. Over grootte gesproken: wees kritisch op de maat van je nieuwe kleed. Het aller belangrijkste vind ik zelf altijd dat hij matcht met de meubels die erop of eromheen gaan staan.

Zo is dat bij mij mijn bank; mijn kleed ligt namelijk in de zithoek. Wil je je nieuwe aanwinst misschien juist in je beauty corner? Dan ga je wellicht al voor een heel andere grootte. Ook de vorm is een aandachtspuntje. Een hele hoekige ruimte kun je juist mooi breken met een ronde, zachte vorm. Een wat langer, rechthoekig kleed vind ik weer erg mooi in een gang, hal of bij bijvoorbeeld een kledingkast.

Nóg een tipje om rekening mee te houden. Houd goed in je achterhoofd hoeveel onderhoud je aan het kleed kwijt wilt zijn. Nu heb ik twee katten en dus binnen de kortste keren overal haar. Dit gaat normaal eigenlijk niet zo samen met een hoogpolig kleed, maar ik vind dit geen probleem omdat ik tóch al dagelijks aan het stofzuigen ben.

Heb je je kleed eenmaal gekozen, dan kan het stylen beginnen! Waarschijnlijk heb je al, net als ik, genoeg Pinterest moodboards gemaakt en weet je precies waar je qua stijl naartoe wilt. Plaats je meubels zoals je bank of je bijzettafel altijd deels op je kleed. Zo maak je er namelijk één geheel van en zie je meteen of alles matcht qua kleur en materiaal.

In samenwerking met Floorpassion. / Afbeeldingen zijn eigendom van Floorpassion.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven