Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Kunstplanten in je interieur: stijlvol én praktisch

Kunstplanten. Ik heb me er eigenlijk nooit eerder in verdiept, maar vraag me eigenlijk oprecht af waaróm niet. Ik ben namelijk zo’n persoon met twee linkerhanden als het aankomt op plantverzorging. Ik heb niet alleen twee katten die vrijwel alle planten in huis standaard opeten, ook gaan zelfs cactussen bij mij dood. Dat zegt wel wat.<

Planten verzorgen is bij mij een serieus issue. Of ik vergeet ze water te geven, of ik verdiep me niet genoeg in hun onderhoud en vergeet voor het gemak even dat elke plant een andere plek, hoeveelheid zonlicht en hoeveelheid water vereist. En dat terwijl ik het wél heel erg mooi en leuk vind staan, en het altijd nét even wat meer karakter toevoegt.

De oplossing hiervoor heb ik tot nu toe gevonden in droogbloemen. Gedroogde pampasgras-takken, boeketten van droogbloemen, gedroogde pluimen, gedroogde papavers – you name it. Ik heb ze allemaal in vaasjes staan en het geeft een enorm speels en stijlvol effect. Toch wil ik meer, en heb ik me een beetje verdiept in de wereld van de kunstplanten.

Ik kwam erachter dat er toch een bepaald stigma op rust, en dat kunstplanten tegenwoordig vrijwel niet van echt te onderscheiden zijn. Voor personen zoals ik is een kunstplant natuurlijk dé oplossing. Ik wil graag meer groen in huis, en zie zo’n kunstplant al helemaal staan in een rieten pot. Super tof voor in mijn interieur bestaande uit enkel aardetinten en natuurlijke materialen.

Hoe ga je nou shoppen voor een kunstplant? Goed om even op het uiterlijk van de bladeren te letten. Sommige planten, zoals de aloë vera en de bananen- of vetplant, hebben al een glanzend uiterlijk. Hierdoor zijn hun neppe varianten bijna niet van echt te onderscheiden. Een plant in de natuur heeft natuurlijk geen egaal groene tint. Zoek dus ook een kunstplant uit die er realistisch uitziet qua kleur.

Een andere goede tip die ik online vond: neem even wat foto’s van echte planten die je mooi vindt, mee. Of houdt ze ernaast tijdens het online shoppen. Zo kun je in een oogopslag zien of je kunstplant een beetje ‘echt’ oogt. Durf ook te investeren in een kunstplant. Ga niet zomaar voor een goedkope optie, maar leg liever wat geld bij voor een natuurlijk uitziende plant. Zorg voor een goede leverancier: Maxifleur Kunstplanten bijvoorbeeld is dé nummer één specialist in hoogwaardige kunstplanten, kunstpalmen en replica bomen.

Dan nog een laatste tip: goede styling is het halve werk. Decoreer ook je kunstplant alsof hij echt is. Zet hem in een mooie, luxe ogende pot of creëer een hoekje waarin je hem combineert met andere planten – zowel echt als nep. Style hem op een mooi kastje- of tafeltje met wat accessoires erbij. Ik weet zeker dat ik binnenkort voor mijn eerste kunstplant ga kijken!

In samenwerking met Maxifleur. / Afbeeldingen zijn eigendom van Maxifleur.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven