Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

De juiste hoekbank voor jouw interieur

Nu we genoodzaakt zijn om binnen te blijven, kunnen we ons interieur maar beter zo mooi en sfeervol mogelijk inrichten. Momenteel voel ik heel erg de drang en de inspiratie om mijn woning te veranderen. Ik ben deze week gestart met het vervangen van wat woonaccessoires, want met een aantal kleine aanpassingen kun je al een heel andere look neerzetten.

Nu is een bank natuurlijk een wat groter object, en is er vaak net even wat meer denkwerk vereist dan bij het kopen van een nieuw kussen. Ik woon alweer twee jaar in mijn Utrechtse appartement, en heb vanaf het begin een grote, nogal grove grijze hoekbank meegenomen uit mijn oude woning. Paste dus totaal niet binnen mijn compacte interieur.

Ook is de kleur grijs zeg maar niet echt mijn ding – deze bank ging meer mee vanuit praktisch oogpunt. Binnen korte tijd was ik he-le-maal klaar en moest het ding plaats maken voor een lichtere, beige variant. Wát een enorm verschil kan een bank maken in een woning. Ik ben gegaan voor een kleiner, compacter formaat. Zodat ik eventueel nog voor een mooie fauteuil zou kunnen gaan die erbij past.

Mijn interieur bestaat enkel en alleen uit neutrale tinten. Witte muren, afgewisseld met zandkleurige gordijnen en andere mooie aardetinten. Dit combineer ik dan met goud en een heel klein beetje roze voor het accent. Mijn ruimte is klein, en door het gebruik van lichte kleuren lijkt een ruimte optisch groter. Ook valt het licht door mijn grote ramen veel mooier naar binnen nu alles wit is.

Ik merk dat ik heel erg rustig en zen word van deze kleurstelling. Bedenk je dus voordat je een groot object als een bank kiest, wat je hiermee wilt uitstralen. Bij een klein, Utrechts appartementje als die van mij past geen grove bank. Kijk ook naar het materiaal – ga je voor een licht ogende bank bekleed met linnen of katoen? Of juist voor een robuuste hoekbank in leer? Besef je bij het kiezen van een bank dat hij alles bepalend voor je interieur zal zijn.

Mocht je een hoekbank op het oog hebben, ga dan vooral alvast aan de slag met het creëren van een gezellig hoekje. Klinkt heel logisch, is het misschien niet. Het zou kunnen dat je hier en daar nog even moet schuiven. Zorg ervoor dat de bank die je gaat aanschaffen ook daadwerkelijk binnen je inrichting past.

Mocht je het écht even niet weten, laat je dan zeker adviseren. Een bank zie ik persoonlijk echt als een investering; iets waar je jarenlang plezier van zult hebben. Een item dat je steeds weer een nieuwe uitstraling kunt geven met een kleed, kussens en andere accessoires. De meeste interieur-zaken zullen nu dicht zijn, maar online kun je gelukkig ook terecht bij kwalitatieve bedrijven.

Erg aan te raden: kies een webshop met goede, vakkundige foto’s waardoor je direct ziet hoe een bank in een bepaalde ruimte oogt. Bij Robuustetafels.nl bijvoorbeeld, gespecialiseerd in kwalitatieve, industriële meubels, zie je in één oogopslag hoe zo’n stoere bank in een interieur staat.

Heb je je keuze eenmaal gemaakt en is je bank onderweg, dan kan de voorpret beginnen! Namelijk het kiezen van de juiste afstyling – mijn favoriete onderwerp. Hoe heerlijk is het om op Pinterest moodboards te maken met daarop jouw favoriete hoekbank-inspiratie? Kies ook meteen een mooi bijzettafeltje, een fijne leeslamp, een tijdschriftenbak, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het mag wel duidelijk zijn: een bank is misschien wel het meest belangrijke object in jouw inrichting. Daarom ben ik erg benieuwd naar hoe jij jouw bank hebt gekozen!

In samenwerking met Robuustetafels.nl / Afbeeldingen zijn eigendom van Robuustetafels.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven