Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

TIPS: The Instagram diaries

Op dit moment is Instagram natuurlijk het nummer 1 medium voor online interactie met je volgers- en lezers. Voor mij is het de ultieme manier om mezelf te branden, (nieuwe) bezoekers naar mijn blog te leiden en natuurlijk om te kunnen delen en inspireren. Dit zijn mijn ultieme tips & tricks voor een mooie feed, leuke accounts om te volgen en handige apps die ik dagelijks gebruik.

<3 Mijn favoriete Instagram-app
Met stip op 1 staat voor mij de VSCO-app. Dit is een app die je foto’s van tevoren bijeen plaatst, zodat je kunt zien hoe dit er in jouw feed uit komt te zien nadat je de desbetreffende foto online hebt geplaatst. VSCO heeft hele mooie filters- en andere effecten die je foto er professioneler uit laten zien. Ikzelf houd erg van heldere en lichtere foto’s, die ik met VSCO vaak wat scherper maak, warmer van kleur en een licht paarse gloed geef.

0203<3 Zorg voor afwisseling in je feed
Ik zorg ervoor dat ik bijvoorbeeld niet alleen maar flatlays of alleen maar outfits post. Voor de afwisseling vind ik het bijvoorbeeld leuk om de ene keer mijn armcandy van die dag te plaatsen, een mooie food-foto of een outfitpost, en de andere keer plaats ik een foto van mijn katten of een platte productfoto met mijn favorieten van dat moment. Er zijn een paar elementen die ik altijd mooi vind in Instagram-feeds, en dat zijn macarons, bloemen, katten- en andere schattige (huis)dieren, cupcakes en ananassen.

Ook posts met daarin make-up of parfum doen het bij mij altijd goed. Gebruik ook eens leuke home deco in je flatlays, bijvoorbeeld marmeren schaaltjes, schattige kaarsen of een aaibaar kleedje als achtergrond. Laat zien wat jou inspireert en maak je feed persoonlijk. Extra tip: gebruik ook eens leuke en inspirerende quotes, deze kun je vinden op Pinterest.

<3 Tag merken en PR-bureaus in je geposte outfits- en flatlays
Wanneer jouw getagde merken- of PR-bureaus je foto’s reposten heb je groot kans dat potentiële nieuwe volgers jou sneller vinden. Zoek voor jezelf uit welk PR-bureau of agency bij welk merk hoort, en tag ze waar nodig. Doe dit ook zeker niet te vaak, dit kan irritant worden, maar een PR-bureau vindt het vaak erg leuk om te zien dat jij ‘hun’ merk draagt of gebruikt.

<3 Wees niet zuinig met het gebruik van hashtags
Gebruik relevante hashtags die passen bij jouw onderwerp. Hiervoor gebruik ik de app ‘Tags for Likes’; dit is een handige generator die de op dit moment populairste hashtags voor je verzamelt. Die kun je vervolgens onder je foto kopiëren. Wanneer ik trouwens op een evenement of andere afspraak voor mijn blog ben, vind ik het altijd belangrijk en handig om de bij dat evenement horende hashtags te gebruiken wanneer ik er een foto over plaats.

<3 Schiet zoveel mogelijk mooie beelden op drukkere dagen
Je herkent het wel – de ene keer zit je dag vol met afspraken en leuke events, de volgende dag doe je het liever rustiger aan. Op de rustige dagen heb je wellicht minder materiaal om te posten. Daarom schiet ik vaak wat meer mooie foto’s op drukkere dagen. Dan bouw je een voorraadje op die je op de andere dagen kunt gebruiken! Ik doe dit vooral met flatlays; soms zit ik lekker een dagje thuis te werken en dan vind ik het leuk om tussendoor wat nieuwe spulletjes in een compositie bij elkaar te leggen en te fotograferen.

0405<3 Volg Instagrammers die aansluiten bij jou en je stijl
Ik doe enorm veel inspiratie op bij mijn favoriete Instagrammers @lilylikecom, @fashionisaparty, @fashionhippieloves, @paulientilstra, @manontilstra, @1misssmeis, @flatlay_tips, @annanooshin, @angelicablick, @billieroseblog, @myblomquist, @cottonandcream en zo heb ik er nóg wel een hoop.

<3 Gebruik je Instagram-account om volgers naar je blog te leiden
Dit is voor mij een hele belangrijke. Als eerste is je biografie enorm belangrijk. Plaats hierin de link naar je blog, of naar je laatst geposte artikel. De mooie foto’s die je voor je blog maakt kun je natuurlijk ook op Instagram plaatsen, met daarbij een begeleidende tekst dat je volgers meer op je blog kunnen vinden. Zo plaats ik graag een beauty-artikel op Instagram als er die dag een review over online staat, bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor een outfitpost. Wat ook goed werkt is een sneak peek posten – ik plaats graag de avond vóórdat een outfitpost op mijn blog online komt, alvast een detail op mijn Instagram om mijn volgers nieuwsgierig te maken.

Zo, dit waren mijn persoonlijke en favoriete tips voor een mooi, doeltreffend én inspirerend Instagram-account. Welke tools gebruik je zélf graag? Ik wens je een heerlijk weekend toe en hoop dat je direct aan de slag kunt met mijn Instagram-tips! Volg je mij al?

Styled by Romy

6 gedachten over “TIPS: The Instagram diaries

  1. Leuke tips! Ik doe eigelijk nooit een sneak peak van mijn outfits via Insta… Misschien toch maar eens proberen!
    Zie jij eigelijk welke referalls je van Instagram krijgt via Google Analytics? Ik zie dat namelijk nooit… Moeilijk in te schatten of er op dit manier überhaupt mensen vanaf mijn insta mijn blog bezoeken…

    X

    1. Fijn om te lezen dat je er wat aan hebt! Een sneak peek werkt bij mij altijd erg goed, zodra ik zo’n foto plaats wordt mijn blog meteen meetbaar goed bezocht. Ik zie niet precies welke referalls ik van Instagram krijg, ik zie het wel eens tussen mijn bronnen staan in Analytics maar dat komt misschien doordat volgers op de link in mijn biografie klikken?

  2. Handige tips! Ik vind het zelf ook heel erg leuk om met mijn instagram pagina bezig te zijn, al blijf ik nu wel een beetje op hetzelfde aantal volgers hangen.. Toch nog wat actiever ermee bezig.. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven