Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Overnachten in het Haas op het Vrijthof hotel

Maastricht is voor mij een stad waar ik me altijd meteen even op vakantie waan. Zodra ik van het station af loop, of over de Markt of het Vrijthof struin, ben ik altijd meteen in holiday-modus. Het is eigenlijk net een soort vakantie in eigen land. En al helemaal nu, rondom kerst.

De stad ziet er dan magisch uit met al haar lichtjes, de kerstmarkt op het Vrijthof, de winkels die langer open zijn en natuurlijk al haar geweldige eet-gelegenheden. Heb jij ook een weekendje of nacht Maastricht op de planning staan? Of wil je gewoon super-de-luxe overnachten? Dan moet je echt even verder lezen!

Ik overnachtte namelijk in het prachtige Haas op het Vrijthof-hotel. Een betere plek voor je nachtje Maastricht is er gewoonweg niet. Ken je van die grote, massale hotels waarin je je net een nummertje voelt? In het Haas hotel is dit verre van realiteit. Het hotel is klein, persoonlijk en echt een hidden gem in het centrum van Maastricht.

De ambiance van het hotel is enorm chic. Wanneer je de deuren naar binnen openslaat kom je in een marmeren walhalla terecht. Ik keek er in ieder geval mijn ogen uit. In het hotel heb je vijf typen kamers en wij sliepen in de Junior Suite, welke echt een droom is.

De houten trappen, de met marmer bedekte gangen, maar ook de marmeren badkamer met roségouden details, het enórme en meest comfortabele bed, de zwart marmeren schouw in de hotelkamer en dan het enorme raam waardoor we midden op het Vrijthof uitkeken. Wat een droom, ik voelde me net een prinses.

In het Haas hotel vind je alles wat je nodig hebt voor een koninklijk verblijf. De kamers zijn perfect voor wat Insta-proof kiekjes natuurlijk, maar ik heb me laten vertellen dat er binnenkort ook een bar en een spa in het hotel komen. Er is een goed gevulde minibar, een optioneel balkon, een enorme badkamer en veel meer.

Nu denk je misschien – het hotel zit midden op het Vrijthof. Heb je dan niet enorm veel geluidsoverlast? Nee is het antwoord. Want zodra we de deuren door gaan, komt er een oase van rust op ons af. We kijken wellicht uit over de kerstmarkt, maar daar is niets van te horen.

Omdat het hotel zo enorm centraal gelegen is, kun je heel gemakkelijk en snel alle highlights van Maastricht zien. Wij hebben bijvoorbeeld geluncht bij de Corner Bakery, die we al uit Amsterdam kenden. Een tip voor een hele goede, authentieke pizzeria is Napoli die je vindt aan de Markt.

Naast alle bekende ketens die op steenworp afstand van het hotel zitten, kan ik je vooral aanraden om de zijstraatjes in te duiken voor leuke boetieks maar ook chocolade- en fudge-bars en winkels met de allermooiste cadeautips. En mocht je van (vintage/antiek) marktjes houden dan kun je op zaterdag terecht op de Markt. Dé vintage winkel waar je heen moet is We Are Vintage, die er twee vestigingen heeft.

Ik heb enorm genoten van Maastricht en heb alweer een hele to do-lijst in mijn hoofd voor de volgende keer. Uiteraard boek ik dan weer een nachtje in het prachtige Haas hotel, want de Superior Suite móet ik zien.

In samenwerking met Haas op het Vrijthof en Hunkemöller.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven