Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Mijn favoriete blog essentials

Zo’n vijf jaar geleden begon ik mijn blog én mijn bedrijf, en ik weet nog goed dat ik toen geen idee had wat daar allemaal bij nodig was. Inmiddels weet ik wel beter. Een goede camera, een hele lading USB-sticks- en opladers en een complete verzameling aan notitieboekjes, want je weet maar nooit wanneer dat ene, geniale idee in je opkomt.

Ik ben zo’n persoon die de gehele dag door zomaar ineens inspiratie kan krijgen. Een creatief brein zet je natuurlijk nooit uit. Of je nu begint met bloggen, het al een tijdje doet of omdat je het gewoon leuk vindt om te lezen wat mijn favoriete tools zijn: ik zette het vandaag voor je op een rijtje.

• Notitieboekjes mét goede pennen
Ik heb echt een beetje een ding met stationary, want wanneer ik in een leuke (woon)winkel ben gaan er standaard mooie pennen, post-it blokjes of notitieboekjes mee naar huis. Ik word er ook heel blij van wanneer dit er allemaal een beetje gelikt uitziet.

Mijn notitieboekjes gebruik ik om ideeën in op te schrijven, maar ook leuke bijschriften voor onder Insta-foto’s, mailadressen, uitgaven, tips en leuke hotspots die ik onderweg tegenkom. Sinds kort ben ik er ook achter hoe belangrijk het is om een goede pen te gebruiken. Ik schrijf namelijk nogal wat op een dag.

Daarom kan ik het je zeker aanraden om te kijken naar een mooie (vul)pen. Misschien een mooi cadeau-idee voor kerst! Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goede pen, kun je zeker even kijken bij speciaalzaken die bijvoorbeeld Waterman pennen verkopen.

• Lenovo laptop
Een handige, compacte en makkelijk te bedienen laptop mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Ikzelf vind die van Lenovo ontzettend fijn werken.

• Smartphone
Momenteel werk ik met een LG G6, en wat ik natuurlijk belangrijk vind aan een telefoon is dat je er goede foto’s mee kunt maken. Op mijn telefoon zitten foto edit-apps zoals Snapseed, VSCO en Lightroom, maar ook Unfold voor mooie Insta Stories en natuurlijk Spotify voor onderweg.

• Camera
Voorheen werkte ik altijd met een wat ‘grotere’ Canon-camera, maar sinds een paar jaar heb ik een compactere SONY die veel makkelijker mee te nemen is. Ik ben hier echter niet altijd tevreden over als ik kijk naar foto-kwaliteit, dus ik ben op zoek naar een betere maar nog steeds compacte camera

• Agenda
Om alle events waar ik naartoe ga in op te schrijven, maar ook om shoots, koffie-afspraken met collega-bloggers, productlanceringen en pers-tripjes in te noteren.

• Content kalender
Dit is echt een supertip voor collega bloggers, of gewoon voor als je bijvoorbeeld je Instagram-maandplanning professioneler wilt aanpakken. Print online een agenda-template uit en gebruik hem als content kalender. Vul hierop in wanneer welke foto of blogpost online moet komen te staan.

Je kunt dit natuurlijk ook online of op je laptop bijhouden, maar ikzelf ben echt van het schrijven en merk dat dit ook wat meer rust in mijn hoofd geeft.

• To do list
Ikzelf heb daar een heel handig notitieboekje voor met op elke pagina een zelf in te vullen to do-list die je af kunt vinken. Op deze manier kan ik veel productiever zijn op een dag.

• Sticky notes
Handig om een spontaan idee op te schrijven. Plak ze vooral op een plaats waar ze duidelijk aanwezig zijn, bijvoorbeeld op je laptop.

• Visitekaartjes
Een hele belangrijke, want ik vergeet die van mij standaard. Ook is het natuurlijk een goede tip om ze eens in de zoveel tijd te laten updaten!

• Fotografie props
Wanneer je zoals ik vaker productfoto’s maakt, is een grote bak met fotografie tools erg handig. Ik ga eens in de zoveel tijd op pad voor nieuwe accessoires. Dit heeft alles te maken met de beauty-producten die ik fotografeer. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld mooi karton- of papier, satijnen linten, confetti en ballonnen.

In samenwerking met La Couronne du Comte.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven