Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Me-time essentials voor in huis

Na de drukke decembermaand moeten we allemaal even opladen. Hoe heerlijk is het dan om je even lekker terug te trekken in huis? Waar ikzelf tegenaan liep de laatste tijd is dat ik nog niet echt een gezellig geheel in mijn interieur had. Leuk, die lange Netflix-avondjes op de bank, maar ik wilde graag wat plekken creëren waarin ik totaal tot mezelf kon komen.

Ik heb de laatste tijd echt te weinig me-momentjes gehad, en daar wilde ik in januari verandering in gaan brengen. Het is voor mij belangrijk dat ik in huis lekker kan cocoonen en me volledig kan afsluiten van de buitenwereld – mijn woning moet een oase van rust kunnen zijn.

Omdat ik nogal vaak op mijn telefoon en laptop werk, werd het hoog tijd dat deze eens aan de kant gegooid werden. Ik deel in dit artikel graag tips met jullie over het ultiem ontspannen in huis.

Een sfeervol interieur begint voor mij met de juiste meubels. Zo wil ik bijvoorbeeld enorm graag een nieuwe bank. Zo eentje die heerlijk zit en er het liefst ook nog een beetje stijlvol uitziet. Mijn voorkeur gaat dan naar fluweel. Je kunt natuurlijk ook voor een mooie fauteuil gaan.

Onmisbaar voor een gezellige look zijn wat extra kussens en zachte plaids. Deze kun je natuurlijk over je bank draperen of juist opgerold bewaren in een mooie mand. Ik heb zelf niet de luxe dat ik aan een eettafel kan eten vanwege ruimtegebrek, dus mijn zithoek moet dan gewoon enorm comfortabel en ruim zijn.

Gelukkig kun je prima gezellige hoekjes maken in huis. Ik zette één van mijn favoriete eetkamerstoelen in een hoekje, heerlijk knus bij de verwarming. Decoratieve ladder erbij met mijn favoriete geurkaarsen erin, gezellige cactussen en natuurlijk een slinger led-lampjes. Mijn zithoek is helemaal klaar om in te relaxen.

Ik liet al eerder vallen op mijn blog dat ik echt nog op zoek was naar een mooi vloerkleed – zo eentje waar je ‘s morgens direct uit bed met je blote voeten in stapt. Ook dát is natuurlijk een geluksmomentje. Bij voorkeur zorg je dan voor een gezellig, hoogpolig kleed natuurlijk. Met een mooi vloerkleed is elke zithoek net even wat meer af.

Nieuw in mijn interieur is dit vloerkleed van Ferm Living. Mocht je nu al zo’n mooi basis-vloerkleed hebben en een hippe draai aan je vloer willen geven, dan is een Doing Goods vloerkleed natuurlijk dé tip. Hoe leuk, zo’n faux luipaard of ander gezellig beestje op de grond in je zithoek!? Mijn favoriete adresje om Doing Goods-items te shoppen is trouwens De Bijenkorf.

Over zithoekjes gesproken. Ik woon in een oud, Utrechts appartement met van die mooie grote ramen waarin je dus heerlijk in de vensterbank neer kunt ploffen. Benen op de verwarming – heerlijk. Ik gooide er dus een berg kussens neer voor dat ultieme ontspanningsmoment. Ook hier is een slinger lichtjes voor het raam zeer welkom.

Wat tenslotte voor mij enorm goed werkt is het combineren van verschillende, kleine tafeltjes bij elkaar. Ik heb zoals eerder genoemd geen plek voor een eettafel, maar kleine ronde tafeltjes do the trick. Dit kun je trouwens ook toepassen als knusse make-uptafel. Ik bedoel maar.

Ook een (kleinere) salontafel staat enorm leuk met al je dinerkaarsen erop, maar ook een stapel van je favoriete boeken- of tijdschriften, een stijlvolle theepot met bijpassende mokken of… dat heerlijke kaasplankje. Wannneer plan jij weer een date night met jezelf?

In samenwerking met De Bijenkorf.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven