Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Het inrichten van mijn droom-slaapkamer

Als het op mijn slaapkamer aankomt, houd ik deze het liefst in neutrale tinten. Bij het inrichten van een slaapkamer vind ik het enorm belangrijk dat ik, zodra ik deze kamer binnenstap, helemaal tot rust kom. Zoals jullie misschien wel weten heeft mijn appartement geen aparte slaapkamer.

In plaats daarvan heb ik een soort ‘zolder’ waar je door middel van een trapje op kunt. Enorm gezellig dus, en er is ook nog best wel plek om spullen op te bergen. Doordat mijn appartement een heel hoog plafond met houten balken heeft, heeft de slaapzolder wel meteen sfeer.

Ik kan mij zo voorstellen dat dit niet voor iedereen de ideale slaap-situatie is, want je hebt maar een beperkt gedeelte waarmee je kunt werken en je hebt niet te maken met een ruimte waar je makkelijk in en uit loopt. De kunst is dus om je slaapgedeelte zo ruim en licht mogelijk te houden.

Dit heb ik gedaan door middel van een witte kleur op de muur en houten balken in neutraal bruin. Omdat de slaapzolder eigenlijk al een soort bedstee is, heb ik gekozen voor een heel dik matras in plaats van een bed. Omdat ik mijn woonkamer al redelijk goed heb aangepakt is het nu tijd om het slaapgedeelte te stylen.

Ik heb hele grote en hoge ramen in huis – daarom is mijn vitrage zo’n belangrijk onderdeel. Grappig detail: ik ben enorm bang in het donker en slaap niet lekker wanneer alles potdicht en pikdonker is. Daarom ben ik blij met mijn iets transparante gordijnen. Maar er is nog meer keus:

• Een regulier gordijn is er in drie uitvoeringen: voile, inbetween en een overgordijn. Deze varianten zorgen direct voor veel sfeer in een kamer. Voor de slaapkamer zijn overgordijnen het meest aan te raden. Mocht je van donker houden natuurlijk, want de kamer wordt goed verduisterd.

Overgordijnen isoleren het beste door de dikke voering. Ze bieden veel privacy – geen nieuwsgierige buren meer die naar binnen kunnen kijken. Er is een groot aanbod aan verschillende kleuren en stoffen – ook die aardetinten die ik zo mooi vind.

• Bij rolgordijnen kun je kiezen uit semi-transparant (mijn voorkeur) en verduisterend. Je hebt hierbij een minimale lichtinval, een klassieke en tijdloze look en een gemakkelijk schoon te houden materiaal. Dit type gordijn is trouwens makkelijk zelf te monteren.

• Ook plissé gordijnen vind ik erg mooi – deze zijn voor vrijwel elk raamtype geschikt. Het is een strak type gordijn met een verduisterende stof; ideaal voor slaapkamers. Dit type is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Top Down en Top Down Bottom Up. Het Top Down Bottom Up-gordijn kun je aan twee kanten bedienen!

Even een check: je gordijnen hangen, je bed (of matras) staat, je hebt een kleurenschema gekozen en de basis van je slaapkamer is helemaal af. Op naar de accessoires! Omdat mijn basis rustig is (ik heb een houten vloer en een witte muur) kan ik helemaal losgaan met gouden en marmeren accessoires.

Wat ik het mooiste vind bij al die luxe zandtinten is het spelen met materialen. Kies voor satijnen kussens bij een katoenen of linnen sprei bijvoorbeeld. Faux bont is cozy en fluweel geeft juist een moderne twist aan een ruimte.

Mocht je net als ik niet zoveel ruimte hebben, kies er dan voor om gezellige hoekjes te creëren. Misschien heb je wel een mooie poef, of een klein nachtkastje waar je favoriete boek, een mooie geurkaars en geurstokjes op staan. En rondom je bed kun je natuurlijk kiezen voor een gezellige led-lampjes slinger. Hoe maak jij je slaapkamer sfeervol?

In samenwerking met Veneta.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven