Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Je interieur klaar voor het voorjaar in 6 stappen

Inmiddels is de lente aangebroken en ik heb jullie al eerder op mijn blog laten weten dat ik mijn interieur dan graag verander. Alles krijgt een andere plek, en de muren krijgen een lichtere kleur. Weg met alle zware, donkere stoffen die plaats maken voor lichte en luchtige materialen. De lente is begonnen en dat zie je zeker terug in mijn interieur. Nu zijn er zóveel interieurtrends en verschillende meubels- en woonaccessoires dat je het soms even niet meer weet.

Daarom leek het me leuk en toepasselijk om zes tips met jullie te delen waarin jij optimaal klaar bent voor de lente. Verander je huis in zes makkelijke stappen, waardoor je meer overzicht, licht en ruimte krijgt!

1. Maak ruimte
Dit is voor mij meteen de belangrijkste tip, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik kan absoluut niet relaxed thuiswerken met een bomvolle woonkamer. In de winter staat je huisje toch vaak wat voller met allerlei gezellige items, maar in het voorjaar is het de kunst om je ruimte wat lichter en groter te doen lijken. Kijk zeker even kritisch naar de meubels die je hebt en haal overtollige meubels- en kleden weg.

2. Lichte woonaccessoires
Ken je dat? Je woonkamer of slaapkamer staat nog vol met allemaal donkere kussens, harige kleden en zware materialen. Met een paar frisse, pastelkleurige kussens kun je die donkere bank al heel wat lente-achtiger maken. Koop nieuwe kamerplanten en zet deze in witte of bijvoorbeeld grijze potten. We weten allemaal dat planten de lente letterlijk in huis brengen.

3. Zorg voor nieuwe vitrage
Ik kan me zo voorstellen dat er voor je raam ook nog wat winterse stoffen hangen. Tijd voor lichtere gordijnen in zachte, heldere tinten. Dit laat automatisch meer licht door en maakt je woonkamer in één klap lichter.

4. Verse bloemen
Met een mooie, grote bos bloemen is je interieur in één keer klaar voor het voorjaar. Bloemen geven die frisse uitstraling die we in de lente zo graag willen. Combineer zeker verschillende soorten bloemen, zoals bijvoorbeeld narcissen met blauwe druifjes voor extra lentesfeer in huis. Ook (pioen)rozen en tulpen ademen lente. Tip: koop een extra groot boeket en maak hier meerdere, kleine bosjes van die je door het gehele huis zet.

5. Een lichtere vloer
Kijk eens kritisch naar de vloer die je nu hebt. Ik weet dat het veranderen van een vloer best een hele klus en ook wel een hele uitgave kan zijn, maar dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Met een lichte vloer, bijvoorbeeld een whitewash vloer van Kwantum, kun je je interieur al meteen een compleet nieuwe look geven.

6. Verander je muren
Bezoek zeker even je favoriete woonwinkel- of bouwmarkt en laat je adviseren over mooie kleurencombinaties die goed werken in huis. Combineer mooie, frisse voorjaarskleuren en verf je muren! Mocht je nu niet meteen zo rigoureus willen werken, dan kun je natuurlijk ook een paar nieuwe posters- of foto’s aan te wand hangen. Hang dan zeker foto’s en posters van verschillende formaten in verschillende soorten lijsten op voor een speels effect.

Wat doe jij om je huis Spring proof te maken? Laat zeker even een reactie achter met jouw tips.

In samenwerking met Kwantum.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven