Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Het shoppen en stylen van het perfecte vloerkleed

Inmiddels woon ik alweer een tijdje in mijn appartement en voel ik me er compleet op mijn plek. Het is gezellig, sfeervol en knus, maar tegelijkertijd nog lang niet af. Nu ben ik van mening dat een interieur nooit helemaal af is, maar mijn woning is nog niet hoe ik wil dat hij is.

Mijn Utrechtse appartement heeft een duidelijke stijl – aardetinten en wit als basis, zoveel mogelijk goud, marmer, roze, fluweel, en natuurlijk plekken genoeg om mijn ontelbaar veel woonaccessoires in te etaleren. Had ik al gezegd dat ik van goud hou?

Ik ben me er heel erg van bewust dat het inrichten van een woning begint bij de basis. Oftewel: het bepalen van een kleurenpalet, maar ook gordijnen, een goede bank, voldoende kast- en opbergruimte, je weet wel: de saaie dingen. Vind ik dan.

Een minder saai onderdeel vind ik het shoppen van een vloerkleed. Voor mij toch echt ook de basis van een interieur. Met een mooi kleed op de vloer staat of valt een look. Momenteel heb ik dus helemaal geen kleed. En daar baal ik stiekem best een beetje van.

Ik ben namelijk al máánden op zoek naar Het Perfecte Kleed. Overal heb ik gekeken. Het gaat vooral om een kleed voor mijn zithoek – hier staat nu een kastje met TV, drie gouden (hoe kan het ook anders) tafeltjes en natuurlijk mijn bank. Volgegooid met kussens en plaids.

Op de grond ligt nu een grote schapenvacht, maar ik zou dit graag anders zien. Het probleem is dat ik heel veel vloerkleden mooi vind. Ik weet dat ik het mooi vind om mijn toekomstige kleed rustig en neutraal te houden, want dan vallen die gouden woonaccessoires des te meer op.

Het gekke is dat ik de allermooiste exemplaren gewoon bij Gamma vond. Dat is eigenlijk zo voor de hand liggend dat ik er niet eens op gekomen was. Bij Gamma vind je niet alleen mooie schapenvachten, effen vloerkleden maar ook mooie kleden met prints. Ga je voor een ouderwets, vintage look tapijt of juist voor een modern vloerkleed? Keuzes genoeg.

Om jou (en mezelf) een beetje op weg te helpen zette ik hieronder mijn favoriete tips voor het shoppen van jouw droom-vloerkleed. Want zeg nou zelf – er komen enorm koude dagen aan en we willen het thuis allemaal knus en sfeervol hebben. Komen ze!
• Bepaal eerst waaróm je een kleed wilt aanschaffen. Heb je rond rennende, spelende kids over de vloer? Of wil je je huisje gewoon snel en makkelijk een nieuwe look geven? Misschien wil je enkel een vloerkleed om praktische redenen – het is geluiddempend of simpelweg warm.
• Stem hier vervolgens je keuze op af. Ik zou het liefst voor een zo lichtgekleurd mogelijk kleed gaan, maar hier in huis huppelen twee katten rond dus dat is binnen no time smerig. Hetzelfde geldt denk ik voor een huis met kids. Kijk goed naar het materiaal, maar ook het onderhoudsgemak van je kleed.
• Speel met verschillende grootten en kijk goed naar wat het kleed met de uitstraling van de ruimte doet. Wees kritisch – we willen allemaal dat onze ruimte ruim oogt en niet optisch kleiner lijkt door een enorm kleed, toch? De vorm is trouwens van essentieel belang. Ga jij voor rechthoekig, vierkant of juist rond?
• Meet de maten van je te stylen ruimte van tevoren goed op, en plak eventueel de maten van het vloerkleed af met bijvoorbeeld tape. Zo kun je precies inschatten hoe het kleed in de kamer gaat vallen.

In samenwerking met Gamma.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven