Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

FAVORIETEN: Mijn haarverzorging in de Winter

2Door de jaren heen heb ik heel wat producten gebruikt voor en in mijn haar. Sommige producten vielen tegen, anderen gebruik ik jaren later nog steeds. Die producten laat ik je vandaag zien in een Favorieten-post over mijn musthave haarproducten. En dan met het oog op de winter, want in het najaar heeft mijn haar die extra verzorging- en hydratatie hard nodig. Zoals jullie waarschijnlijk al weten heb ik een paar maanden geleden de onderkant van mijn haar ombre laten verven, waardoor ik uiteraard een aanpassing heb gedaan in mijn haarverzorging om mijn kleur zo lang mogelijk mooi te houden.

3456Bij haarverzorgingsproducten vind ik het enorm belangrijk dat ze zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. Voor mijn haar geen shampoos, conditioners en andere producten waar veel parfum, parabenen, siliconen en andere schadelijke stoffen in zitten. Hydratatie, bescherming en voeding zijn eigenschappen waar ik naar zoek in een haarproduct. De pareltjes die ik vandaag ga noemen zijn allemaal (vrij) betaalbaar en zijn veelal te koop bij de drogist.

Inecto ‘Super Nourishing Coconut’-shampoo & ‘Coconut Care’-conditioner7Als eerste de ‘Super Nourishing Coconut’-shampoo van het merk Inecto, die ik bij Etos koop. Dit is een merk met producten die voor 99% uit natuurlijke bestanddelen bestaan. Hun haarproducten komen in grote flessen waar je lang mee doet, en dat terwijl ik er niet bepaald zuinig in gebruik mee ben. Deze shampoo zit in een fles van 500 ml en heeft een doorzichtige substantie. Hij ruikt heerlijk subtiel naar kokos, en spoelt supersnel weer uit. Mijn haar is na gebruik zacht, makkelijk doorkambaar en voelt erg gevoed aan. Hetzelfde geldt voor mijn ‘Coconut Care’-conditioner, deze koop ik gewoon bij Action. Hij is dan ook enorm betaalbaar en matcht supergoed bij mijn shampoo. Ook hiervan gebruik ik lekker veel product per keer. Mijn haar voelt na gebruik zacht en glad aan en ziet er stralend uit.

Olaplex ‘Hair Perfector’ No.3Systèmes de remplacement des Dacht je dat je met je wekelijkse haarmasker je haar voldoende voedde? Dan heb ik een nóg beter product voor je, namelijk de ‘Hair Perfector’ van Olaplex. Olaplex is over komen waaien uit Amerika en haarstylisten zijn hier lovend over. Je gebruikt No.3 als een wekelijkse thuisbehandeling, en laat dit product tenminste 10 minuten in je haar trekken – net als een masker. Het verschil met een masker is dat Olaplex je haar een enórme boost geeft; direct na gebruik. Mijn haar ziet er dan weer stralend en versterkt uit en mijn kleur is levendiger en opgefrist. Zeker voor geverfd haar is dit echt een must. Ik vind het heerlijk om thuis mijn wekelijkse ontspanmomentje met Olaplex te pakken. Zelf laat ik No.3 15 tot 30 minuten intrekken voor een optimaal resultaat. Je koopt Olaplex bij de betere kapper.

Goldwell ‘Elixir Oil Treatment’ & Biosilk ‘Silk Therapy’human braiding hairIn mijn haar geen mousse, wax of andere plakkerige producten; ik hou van zachte en soepelvallende lokken. Om dit resultaat te krijgen gebruik ik het liefst producten op oliebasis, of voedende serums. ‘Elixir Oil Treatment’ van Goldwell zat een tijdje geleden in een goodiebag, en inmiddels gebruik ik de olie al langere tijd. Het is een rijke, voedende olie met een heerlijke, luxe geur. Je hebt maar 1 à 2 pompjes per keer nodig voor een mooi resultaat, en je gebruikt het op zowel nat als droog haar. Ik gebruik het ook in mijn haarpunten voordat ik bijvoorbeeld ga steilen of krullen. ‘Silk Therapy’ van Biosilk gebruik ik al sinds mijn tienerjaren en ik maak zelden een product mee dat zijn werk gewoon goed blíjft doen. Dit serum breng ik graag aan na het douchen in handdoekdroog haar, en ik word ‘s morgens weer wakker met een glanzende bos. Ook de geur van ‘Silk Therapy’ is heerlijk.

De producten van Goldwell koop je bij de kapper, waar je Biosilk ook vindt. Tegenwoordig kun je de producten van Biosilk ook bij Douglas vinden.

Batiste ‘Blush’-droogshampoo10Als laatste misschien wel mijn favoriete haartool door de jaren heen, namelijk de geweldige droogshampoo van Batiste. Er is geen énkel merk dat deze droogshampoos kan overtreffen. Ikzelf gebruik al jarenlang de ‘Blush’-variant; een heerlijk frisse bloemengeur die geen tot weinig witte waas achterlaat bij gebruik. Je kamt de droogshampoo makkelijk door het haar en je haar ziet er zichtbaar frisser uit. Ik gebruik Batiste ook voor wat extra volume bij mijn haaraanzet. Ik was mijn haar niet meer dan 2 keer per week, en met een droogshampoo als deze is dat ook helemaal niet nodig! Wat vond jij van mijn haarfavorieten? Heb je zelf nog goede tips op het gebied van haarproducten? Ik ben heel benieuwd!

Shop my Hair Favorites[show_shopthepost_widget id=”1370495″]

Styled by Romy

2 gedachten over “FAVORIETEN: Mijn haarverzorging in de Winter

  1. beste lezer , wij en wij zijn Hair Company , hebben een nieuw product van loreal dat ik graag eens wil uitproberen op jou haar , omdat wij de grootse blondeer salon zijn hebben wij heel specifiek gezocht naar een product die de klappen opvangt en het haar die uitstraling geeft die het nodig heeft ,dus kom maar eens proberen .

  2. Fijne review om te lezen. Ik ben zelf ook onwijs te spreken over de Olaplex no.3, eenmaal als ik die heb gebruikt is mijn haar weer zo zijdezacht!

    Leuk geschreven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven