EVENT REPORT: De Modefabriek – Januari 2016

Eens in het half jaar is het weer tijd voor de Modefabriek, waar zowel kleinere ontwerpers als de grotere, commerciële merken hun collecties aan retailers, inkopers, stylisten, journalisten en meer modevolk tonen. Ik vind de Modefabriek altijd een heerlijke plek waar ik altijd weer met veel inspiratie vandaan kom. Ook kun je er seminars bijwonen, afspraken inplannen met merken en lekker netwerken. Tijdens mijn bezoekje aan de Modefabriek gisteren viel mij direct op hoe veel merken hadden uitgepakt met hun stand. Ik zag rijkelijk versierde stands met de mooiste macarons & cupcakes, etagères vol paspoppen, enorme vazen met bloemen, gouden decors, in goudverf gedoopte veren en veel meer moois. Ik kom hier altijd om nieuwe merken te leren kennen, af te spreken met bekende merken- en agencies en om nieuwe musthaves voor mijn klanten te ontdekken.

Er waren een paar duidelijke trends te zien. Zo spotte ik enorm veel metallics & glitters op schoenen (Bronx), broeken en rokken. Ook het bohemian stijltje (Sundress, Boho) was ruim vertegenwoordigd. Er was veel nepbont te zien in warme tinten als okergeel (Aaiko, American Vintage) en gebroken wit, en ik spotte een aantal hele mooie tulen rokken. Bij mijn favoriete stand So Jamie zag ik de mooiste high heels, en het viel me op hoeveel schoenenmerken zich hadden laten inspireren door de snowboots van Isabel Marant. Er waren veel warme, extra grove vesten te zien, en het viel me op dat veel stands fedora-hoeden en beaded tasjes (Labee A Porter, Antik Batik) in hun collecties hadden. Op het gebied van sieraden zag ik twee duidelijke trends: óf heel boho met pompons en felle kleuren, óf heel minimalistisch en delicaat (Orelia). Kijk je mee naar mijn favorieten?

23456789101112131415161718Wat zijn jóuw favoriete items hierboven? Zitten er trends bij zie je zelf ook wel zou dragen?

2 Comments
  • Kim
    januari 26, 2016

    Ohhh zo gaaf dit! Liefde voor de boho trend.

  • Mariska
    januari 26, 2016

    Yumm cupcakes. Wat moet dit een geweldig event zijn geweest! De foto’s zijn zo mooi, al die mooie items!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *