Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Naar Parijs met Yves Rocher

Korte tijd geleden ontving ik een nogal speciale uitnodiging. Met bepaalde merken, zoals met Yves Rocher dus, heb ik een persoonlijke band. Ik werk al langer met Yves Rocher samen en dit bevalt me altijd zeer goed. Ook past het merk heel erg bij mijn normen en waarden, en ben ik vrijwel altijd enthousiast over hun lanceringen. Daarom moest ik mezelf even twee keer knijpen – ik mocht mee naar Parijs!

Tijdens Couture Week welteverstaan. En ja, we mochten ook nog even de show van Alexis Mabille, al jarenlang één van mijn favoriete, Franse ontwerpers, bijwonen. Het beloofden twee dagen vol verrassingen te worden en dat werd helemaal waar. Maandagochtend vroeg stapte ik de Thalys in om vervolgens na een paar uurtjes bij het Hôtel Adèle & Jules aan te komen.

Op het hotelbed van dit prachtige, typisch Parijse hotel lag al een gepersonaliseerd kussen mét mijn naam erop. Wauw! Ook op het bed zelf vonden we prachtige producten en zelfs een rieten tas met borduursel ‘Act Beautiful’. Dit was ook meteen dé hashtag van de trip. Yves Rocher vindt dat mooi zijn verder gaat dan alleen het gebruiken van mooie producten of een goede make-up.

Nee, je bent pas een mooi mens als je je hier ook naar gedraagt. Dat kan hem zitten in de kleine dingen en gebaren die je voor anderen doet. Maar ook grotere acts of kindness. Zo is Yves Rocher al jarenlang heel erg milieubewust omdat ze oa. actief meewerken aan het planten van bomen, 100% plantaardige, actieve stoffen in hun producten gebruiken, ze alleen papier uit duurzaam beheerde bossen gebruiken en al 62 ton plastic hebben bespaard door zuinige eco-tubes.

Omdat het een internationaal event was met vijftig meiden van over de hele wereld, deden we na aankomst even kort een drankje met de ladies uit België. Grappig detail – ik was de enige Dutchie. Ook wel een hele eer natuurlijk. ’s Avonds werden we super de luxe in haar en make-up gezet in de speciaal daarvoor ingerichte hotelkamers. Ik kreeg een waanzinnig mooie slag in mijn haar, met daarbij een bloemenkrans van echte bloemen.

Ik voelde me een ware prinses, helemaal passend bij mijn nude-kleurige jurk met bloemen van TopVintage. Speciaal voor mijn trip kreeg ik van mijn favoriete kledingmerk- en webshop twee verschillende looks mee. Over het prachtige, roze jurkje kreeg ik tijdens de avond veel complimenten en vragen. We werden met een speciaal, vintage busje door de Parijse straten vervoerd. Wat een bekijks trok dat – er stonden heel wat omstanders foto’s van ons te maken.

Na een korte rit kwamen we aan bij Le Perchoir (hotspot alert!) voor een waanzinnige rooftop party met live muziek, gezonde bites en vooral lekkere cocktails. We pikten ook nog even de WK-wedstrijd van de Rode Duivels mee – juichen dat de Belgische meiden deden. Na een heerlijke nacht in mijn Parijse hotelbed stond ik vroeg naast mijn fiets. Dat we die fiets ook zelf mochten versieren met verse bloemen maakte het allemaal nog een stuk leuker.

Terwijl we door Parijs scheurden maakte de tourleider nog grappen over hoe hard en goed ik fietste vergeleken bij sommige anderen. Dat komt dan ook door mijn Nederlandse roots. 😉 Eerste stop: de prachtig ingerichte bubbel bij het Musée Louvre. In deze botanische bubbel, die vol stond met planten en bloemen, waren de nieuwste Yves Rocher-producten aanwezig. Deze speciale bubbel werd de dag later geopend voor publiek, maar wij mochten alvast een voorproefje nemen.

Onze fietstocht vervolgde naar Avenue des Champs-Élysées waar we tevreden in het park ploften voor een welverdiende picknick. Om vervolgens in een rap tempo om te kleden voor de coutureshow van Alexis Mabille. Of nou ja, voor de andere meiden dan, want ik besloot om mijn TopVintage-jurk met ananasprint aan te houden. Wat me heel erg opviel is dat de Parijse vrouwen ook naar modeshows vrij laid back gekleed gaan. Geen kilo’s make-up of zware sieraden.

Maar juist platte schoenen, comfortabele hoedjes, luxe maar gemakkelijk draagbare stoffen en juist zo min mogelijk make-up met een nonchalante hairdo. Daar paste mijn TopVintage-midi jurk met ceintuur in de taille goed bij. Een paar platform espadrilles en een rieten tas met gezellige pom poms erbij et voila! Na de show waren we nog niet klaar, maar mochten we gelukkig lekker ontspannen tijdens een yoga-sessie in het park.

Helemaal herboren fietsten we verder naar dé eerste Yves Rocher-winkel en tegenwoordig concept store. Er moesten natuurlijk producten gezien, getest, geroken en gevoeld worden en ik zag een heleboel moois waarvan ik hoop dat het snel naar ons landje gaat komen. Leuk als je een keer in Parijs bent – sommige producten uit de Yves Rocher-Concept store zijn alleen exclusief daar verkrijgbaar. En er is zelf een heuse sapbar en een super de luxe parfum-afdeling aanwezig.

Ook kun je diverse beautybehandelingen ondergaan. Daar kun je dus gemakkelijk een hele dag vertoeven. Na ons bezoekje aan deze prachtige winkel werden we weer naar station Paris Nord vervoerd. Ook aan deze droomtrip kwam helaas weer een einde. Ik wil Yves Rocher Belgium onwijs bedanken, en natuurlijk alle lieve meiden die meegingen. Hopelijk was dit niet mijn laatste perstrip met Yves Rocher, want ik sta te popelen om dit allemaal nog eens over te doen.

In samenwerking met Yves Rocher en TopVintage.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven