Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

EVENT: De Modefabriek – januari 2017

Gisteren was ik een middagje op de Modefabriek in de Amsterdamse RAI. Eens per half jaar presenteren de leukste merken en ontwerpers er hun nieuwe collecties voor het aankomende seizoen. Ook kun je er shoppen, lekker eten, lezingen bijwonen en vooral netwerken. Ik heb weer een heleboel inspiratie opgedaan en trends gespot, en wat mij opviel is dat we dit najaar enorm veel glitters gaan zien! Ik zag glitters op schoenen, als detail op T-shirts, op truien, op tassen.. – alles mag bezaaid worden. Ook mooi vind ik het kleurenpalet voor komende herfst en winter.

De rijke hoofdkleuren die steeds weer terugkwamen waren namelijk bordeauxrood, donkerblauw, smaragdgroen en goud. Ook zag ik veel wijd vallende, soepele stoffen voorbij komen en is de skinny broek zo goed als verleden tijd. Onze schoenen mogen lekker opvallen en zijn bewerkt met sterren, pompons, franjes en glitter. De jassen voor komend najaar zijn weer langer, vallen ruim en bestaan uit meerdere kleuren. Zo zag ik een prachtige, grijze jas met zilveren biezen en hieronder een beauty van een mintgroene jas bij Silvian Heach. Kijk je mee naar mijn favorieten?

Lollys Laundry is een superleuk, Scandinavisch merk met rijke kleuren en vooral veel prints en verschillende texturen. Dit kleurenpalet is helemaal mijn ding!

Bij Patrizia Pepe spotte ik deze glitter-tasjes – móet ik hebben!

Silvian Heach had wat mij betreft de allermooiste jas op de hele beurs. Ik ben verliefd op deze groene beauty!

De glitterlaarsjes mogen nog wel even in onze garderobe blijven, want komend najaar zijn ze gewoon weer helemaal hot.

Aaiko heeft een prachtige najaarscollectie met veel roodtinten, gemixt met stoer zwart. In de collectie zag ik veel rock-invloeden.

Ook tassenmerk Paul’s Boutique stond op de Modefabriek, ik ben in ieder geval helemaal fan van hun nieuwe tassen – strak, tijdloze kleuren en vooral hebberig makend.

Pinned by K is een echt it-merk en is vooral bedoeld om onze sneakers op te leuken. Je vindt er bijvoorbeeld deze geweldige broches, maar ook glitterende accessoires die je aan je schoenveters kunt vastmaken.

Fabienne Chapot heeft toch altijd wel mijn favoriete stand; ze maakt altijd werk van haar collectiepresentaties en heeft geweldige musthaves. Ook dit keer werkt ze veel met sterretjes, de populairste print van nu.

Op de beurs werd ook goed gedacht aan lekker eten en drinken. We konden heerlijke hapjes scoren uit allerlei verschillende landen: zo waren er Italiaanse-, Duitse en Nederlandse eetkraampjes. Wij vonden vooral deze foodtruck heel gezellig en scoorden er een lekkere chai latte.

Ook bij Fabienne Chapot: deze prachtige, bordeauxrode pet met matching jumper.

Dat de sterrenprint nog steeds zeer populair is bewijst dit laarsje maar weer. Komend najaar gaan we de print op veel schoenen zien!

Bezoek je zelf ook wel eens de Modefabriek? Wat vind jij van bovenstaande trends voor komende herfst en winter? Ik wens je alvast een fijne maandag en een goed begin van je week toe!

Styled by Romy

2 gedachten over “EVENT: De Modefabriek – januari 2017

  1. Leuk dat je daar bent geweest, lijkt me ook heerlijk om rond te lopen! Inspiratie opdoen, nieuwe trends spotten en toffe merken/mensen leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven