Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Yves Rocher ‘Le Baume Liquide’ vloeibare lip balm

Liquid lipsticks– en lip balms zijn de laatste tijd niet meer weg te denken uit onze dagelijkse make-up routine. Noem een merk en er zit wel een vloeibare lipstick in hun collectie. Toen ik afgelopen donderdag de persdag van het PR-bureau van Yves Rocher bezocht, kreeg ik meteen alle nieuwtjes van het merk te zien. Waaronder dus de allerlaatste lancering, de ‘Le Baume Liquide’ vloeibare lip balm. Aangezien ik vrijwel altijd enorm enthousiast word van Yves Rocher, en ik laatst ook hun kerstcollectie getest heb en heel fijn vind, was ik meteen erg benieuwd naar hun nieuwste lipproduct.

0yvesrocherbaumeliquide020yvesrocherbaumeliquide03Kenmerk van de vloeibare lipsticks die ik normaal altijd gebruik, is het gegeven dat ze op de lippen vrij snel- en mat opdrogen. Dit kan een onprettig, trekkerig en vooral oncomfortabel gevoel geven. Daar heeft Yves Rocher dus iets op bedacht, want hun Le Baume Liquide is een vloeibare lip balm in plaats van een lipstick. Hiermee heb je het verzorgende gevoel van een lip balm, de kleur van een lipstick en de glans van een gloss in één. Ik heb hier wel meteen vraagtekens bij, want hoe goed dit ook klinkt – ik ken niemand die tegenwoordig meer een gloss draagt, of überhaupt een glanzend product op de lippen heeft. Omdat ik Yves Rocher het voordeel van de twijfel geef, testte ik Le Baume Liquide echter graag.

Ik kreeg de kleurtjes #01 (transparant), #14 (rood), #08 (violet/paars) en #09 (roze) mee naar huis. De balms komen in een deels doorzichtige, stevige huls met een inhoud van elk 7 ml.

0yvesrocherbaumeliquide04Kleurtint #04 heeft een vrij felle, bijna tomaatrode kleur. Zelf draag ik dit soort kleurtjes nooit omdat ik ze niet bij mezelf vind passen – ik ben meer van de nude-, paars en bruintinten. Wat ik wel meteen fijn vind aan de lip balm is dat je hem aanbrengt door middel van een handige spons-applicator waarmee je precies kunt werken.

0yvesrocherbaumeliquide05Kleurnummer #09 is een lekker meisjesachtige, roze tint die goed alledaags draagbaar is.

0yvesrocherbaumeliquide06Van kleur #08 werd ik wel het meest enthousiast, omdat ik paarstinten bij mezelf altijd het mooiste vind staan. Ook zijn die bessentinten in de herfst- en winter altijd favoriet. Dit kleurtje lijkt me mooi als extra effect voor over een paars/bruine lipstick.

0yvesrocherbaumeliquide070yvesrocherbaumeliquide08#01 Is een ‘altijd goed’, transparant kleurtje, dat ook makkelijk over iedere lipkleur gedragen kan worden.

0yvesrocherbaumeliquide09Tijdens het swatchen kom ik erachter dat Le Baume Liquide in de huls veel gepigmenteerder oogt dan eenmaal op de huid aangebracht. Over de textuur ben ik wél erg te spreken, want deze is vrij dik, romig en vooral níet plakkerig, wat bij een reguliere gloss vaak wél het geval is. Toch ogen de kleurtjes vrij waterig op de huid, en dat vind ik jammer.

0yvesrocherbaumeliquide010Het fijne aan Le Baume Liquide vind ik dat hij makkelijk aanbrengt, in mooie kleurtjes komt, en ook nog eens erg comfortabel-, vol en hydraterend op de lippen aanvoelt. Toch ben ik niet te spreken over de pigmentatie op mijn lippen. De rode- en paarse tint zijn nog het meest rijk van kleur, maar helaas niet regelmatig genoeg. De roze- en transparante kleur vind ik totaal niet mooi, en ogen op mijn lippen en bij mijn huid ook helemaal verkeerd. Helaas, ik had veel meer van Le Baume Liquide verwacht, maar vind ze mooier als finishing touch over een reguliere lipstick, denk ik.

De balms zijn nog niet verkrijgbaar in de winkels of de online shop, maar zullen gedurende november binnen gaan druppelen. Ga jij ze testen? Heb je ooit een soortgelijk product gebruikt?

De producten in deze Review heb ik gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven