Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Yves Rocher’s limited edition kerstcollectie

0yvesrocherkerst2Yves Rocher’s kerstcollectie is all we want for Christmas..als we Yves Rocher zélf tenminste mogen geloven! Met hun voorgaande kerstcollecties hebben ze mij in ieder geval nog niet teleurgesteld. Speciaal voor komende feestperiode creëerde Yves Rocher een limited edition make-upcollectie met producten die je meteen in de kerststemming brengen. Dit zijn toch wel mijn favoriete collecties van het jaar, omdat ze altijd vol zitten met glitters, glans, rijke kleuren en warme geuren. Ik laat je vandaag het Mono Oogschaduwpoeder in ‘Or’, ‘Argent’ & ‘Cranberry’, de ‘Glossy Lip Pen’ in ‘Cranberry’, de Nagellak in ‘Or’, ‘Argent’ & ‘Cranberry’, het Lippalet & het Oogschaduwpalet zien.

0yvesrocherkerst30yvesrocherkerst4Mono Oogschaduwpoeder in Or, Argent & Cranberry / €13,90 / 2,5 g

Met deze losse oogschaduw belooft Yves Rocher een fonkelende oogopslag in een oogwenk. Dankzij het ingevoegde rijstextract lichten de ultra-gepigmenteerde oogschaduwpoeders op, zo meldt Yves Rocher. De poederformule kan naar eigen inzicht opgebouwd- en aangebracht worden en heeft een sprankelende kleur die lang zou moeten blijven zitten. De oogschaduwpoeders zijn verkrijgbaar in 3 effecten: mat, parelmoerglans & glitter finish. Ik vind het slim dat Yves Rocher 3 hoofdkleuren heeft gekozen en deze steeds terug heeft laten komen in de collectie.

De oogschaduwpoeders werken erg goed, zijn goed van pigment en zijn makkelijk op te bouwen en uit te blenden. Ze blijven zeker wel een paar uurtjes op zijn plek zitten en voelen zacht aan op de huid. Na een paar uur trekt de oogschaduw helaas een klein beetje in mijn oogplooitjes, maar niet voldoende om me aan te storen.

0yvesrocherkerst50yvesrocherkerst6Glossy Lip Pen in Cranberry / €13,90 / 2,5 g

Deze voedende lip pen is gekozen tot het product van het jaar 2016 door Nederlandse consumenten, en dat is niet voor niets. Vorig jaar zat dit product ook al in Yves Rocher’s kerstcollectie en toen al vond ik de hydraterende lip pen, die werkt als een soort krijtje, zeer fijn in gebruik. Dit jaar heeft hij een cranberry-kleur en een lichte glans die je lippen er meteen feestelijk uit laat zien. De lip pen voelt zacht en crème-achtig aan op de lippen, brengt makkelijk aan en geeft een subtiele kleur af. Ik vind dit een mooi, zacht, subtiel product dat makkelijk mee te nemen en bij te werken is gedurende de dag.

0yvesrocherkerst7Nagellak in Or, Argent & Cranberry / €5,90 / 5 ml

Met deze nagellak belooft Yves Rocher feestelijke nagels met metaalglanseffect. Or is een warme goudtint met metallic accenten, Argent een fonkelende zilvertint en Cranberry heeft een glitterende bessentint. Behalve een on trend kleur bevat deze lak ook oliehoudend Elemihars en is hij voorzien van een nieuw, speciaal penseeltje voor een gelijkmatig resultaat met een kleur die overal tegen bestand is, zo stelt Yves Rocher zelf. Ik vind de lakjes er enorm feestelijk uitzien, maar vind ze ook uitermate geschikt om een everyday manicure op te leuken met een subtiel glittertje.

0yvesrocherkerst80yvesrocherkerst90yvesrocherkerst10Lippalet / €15,90 / 5x 1,1 g

Met dit ‘Grand Rouge’-lippalet heeft Yves Rocher mij toch wel heel enthousiast gemaakt. Het gouden doosje met spiegeltje is een ware lust voor het oog. In het palet zitten de kleurtjes ‘Rouge Vif’, ‘Corail Incandescent’, ‘Rose Somptueux’, ‘Violet Profond’ en ‘Mauve Subtil’. Ik ben geen fan van felrode lippen – daar zul je mij dus niet zo snel mee zien. Wél word ik helemaal blij van de 3 meest rechtse kleurtjes in het palet. Groot pluspunt van dit palet is het scherpe spiegeltje, én het bijgevoegde kwastje dat de lipkleuren ontzettend goed en precies aanbrengt. Ik breng in het vervolg geen lipstick meer aan zonder kwastje! De lipsticks voelen stuk voor stuk zeer fijn aan op mijn lippen en geven een voedend, hydraterend effect waardoor mijn lippen er gezond uitzien. Losse velletjes zijn hiermee verleden tijd.

Ook blijven de kleurtjes zeker een gehele werkdag zitten, en hoef je ze niet vaak bij te werken. Mijn favoriete kleur uit het palet is Mauve Subtil – dit is een typisch Kylie Jenner-kleurtje dat er luxe uitziet op de lippen. Ik vind dit lippalet een perfecte manier om kennis te maken met 5 verschillende Yves Rocher-lipkleuren in één klap.

0yvesrocherkerst110yvesrocherkerst120yvesrocherkerst13Oogschaduwpalet / €15,90 / 5x 1,1 g

Ook het Yves Rocher-oogschaduwpalet ziet er schitterend uit met haar roségouden doosje. Hierin zitten de kleurtjes ‘Peche Nacré’, ‘Beige Lin Nacré’, ‘Or Blanc Scintillant’, ‘Argent Scintillant’ en ‘Brun Café Mat’. De kleuren Or Blanc Scintillant en Argent Scintillant zijn beide ook los verkrijgbaar in bovenstaande mono oogschaduwpoeders. Ook in dit palet zit een scherp spiegeltje en een zeer goed, bruikbaar kwastje. Met dit palet kun je makkelijk een dag naar avond-make-up creëren, omdat je de linker 2 kleurtjes binnen een handomdraai kunt upspicen door de donkerbruine tint aan te brengen in de buitenste ooghoeken. De kleurtjes voelen zeer zacht aan op de huid en vervagen makkelijk met een kwastje. De gouden kleur is zeer mooi als highlighter, terwijl ik de linker 2 kleurtjes graag gebruik als oogschaduwbasis.

Full face Make-up look
dsc00557dsc00538Hierboven draag ik op mijn ogen als oogschaduwbasis de kleuren Beige Lin Nacré en Peche Nacré uit het oogschaduwpalet, met daarover de mono-tint Cranberry over mijn gehele, bewegende ooglid en als accent langs mijn onderste wimperrand. Uit het palet heb ik Or gebruikt als extra highlight om mijn iris op te lichten in het midden van mijn bewegend ooglid. De donkere tint Brun Café Mat uit het palet gebruikte ik in mijn buitenste ooghoekjes voor een smokey effect, en tot slot de kleur Or nog een keer als glansje in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauwbot. Op mijn lippen draag ik de kleur Mauve Subtil uit het lippalet.

De collectie is momenteel verkrijgbaar in de winkels, wees er snel bij want de producten zijn geproduceerd in beperkte oplage. Voor welke producten uit Yves Rocher’s limited edition kerstcollectie ga jij?

De producten in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Yves Rocher’s limited edition kerstcollectie

  1. Prachtige kleurtjes ! Toch laat ik het dit jaar aan me voorbij gaan en ga ik alleen voor de lichaamsproducten. Er komen nog zo veel collecties uit .
    Vooral de lip kleur vind ik je prachtig staan overigens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven