Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

De Body Blur Sunless Glow van Vita Liberata

⋆ Zelfbruiners – ik merk dat de meeste vrouwen om me heen er een negatief label op plakken. Vooroordelen als vlekken, een fake oranje kleur, een kunstmatige geur en het niet goed blijven zitten komen regelmatig voorbij. Mijn ervaring is echter anders, ik heb door de jaren heen namelijk heel wat merken en soorten getest.

Omdat mijn Instagram-account mijn werk is sta ik regelmatig op de foto, en voor bijvoorbeeld Hunkemöller ook in lingerie of swimwear. Dan vind ik het fijn als mijn lichaam een egale kleur heeft, zodat ik zo min mogelijk hoef te bewerken. Ook heb ik soms last van pigmentvlekken en vind ik het dan fijn als mijn huid er enigszins flawless uit ziet.

Ik heb niet altijd zin en tijd om urenlang in die schadelijke zon te bakken, en mijn gezicht heeft bijvoorbeeld veel minder pigment dan mijn armen. Dan pak ik maar al te graag een spray tan. Wanneer je een kwalitatief goed product kiest en deze op de juiste manier aanbrengt heb je als het goed is een prachtige, egaal bruine huid, een natuurlijke glow en een gehydrateerd gevoel.

Al eerder had ik een zelfbruiner van Vita Liberata geprobeerd en dit was mij erg goed bevallen. Het luxe merk onderscheidt zich door hun jarenlange ervaring in zelfbruiners én skincare. Er zitten geen schadelijke stoffen, zoals parabenen, parfum, alcohol en chemicaliën in hun producten. Vita Liberata is dierproefvrij – voor mij een must.

De Body Blur Sunless Glow is een vrij uniek product. Het is namelijk wel een zelfbruiner die je een egale, zachte en natuurlijk bruine huid geeft, maar het is ook een soort BB-Cream. Hij egaliseert de huid perfect, aldus Vita Liberata zelf, en hij werkt als een soort dekkende foundation.

Nu weet iedereen dat ik onder de sproetjes, moedervlekken, blauwe plekken ( haha 😉 ) en pigmentvlekken zit. Vaak vind ik ook dat een reguliere zelfbruiner de huid uitdroogt door de hoeveelheid parfum of alcohol die erin zit. Uniek aan de Body Blur Sunless Glow is dat je hem na een dag afspoelt. Geen vlekken ‘s nachts meer in je bed, dus! En je kunt snel even je benen insmeren ‘s morgens voordat je op pad gaat in dat leuke zomerjurkje.

De organische Body Blur Sunless Glow komt in een luxe tube – ik kreeg de kleur ‘Latte’ medium-dark toegestuurd. Ik heb donker haar en dankzij mijn Griekse roots een gele ondertoon, dus dat is prima. Latte is een hele natuurlijke, beetje koffie-kleurige bruintint – totaal niet oranje of te donker. Bij de zelfbruiner kreeg ik ook nog een hele mooie goudkleurige handschoen om het product mee uit te smeren.

Aanbrengen is heel makkelijk – je smeert het makkelijk te verdelen product via de handschoen op de huid. Je hebt hierbij genoeg tijd om de Body Blur Sunless Glow te verdelen. Ik vind het perfect dat je hem dus ook als BB op je gezicht kunt smeren. Zelf breng ik hem aan als foundation en dagcrème in één. Hij maakt zo egaal dat ik alleen nog een paar stipjes concealer onder mijn ogen nodig heb.

De substantie is enorm zacht en smeert mega eenvoudig weg. Zoals je op de foto’s kunt zien glanst je huid als een malle, en zien mijn benen eruit alsof ze een airbrush hebben gehad. Ook mijn vriendinnen valt het op hoe mooi de glow op mijn benen is. Over het effect op mijn gezicht ben ik ook lovend – een subtiel gebronste glans, een zachte huid en een foundation-effect.

De waterbestendige Body Blur Sunless Glow, die € 37,90 kost, geeft niet af op kleding en schoenen, maar op je gezicht zou ik hem persoonlijk even fixeren met een poedertje. Dit voorkomt dat hij gedurende de dag iets afgeeft of uitloopt. Vita Liberata belooft dat de Body Blur Sunless Glow 24 uur blijft zitten en dit klopt zeker. Gebruik even een douchegel of een scrub wanneer je hem weer afspoelt, want hij blijft zeker goed op de huid zitten.

Wanneer je de zelfbruiner onder de douche weer afspoelt zal er een bruine teint overblijven die tot zeven dagen blijft zitten. Je ontwikkelt dus ook nog een mooie, subtiel gebruinde kleur.

Dat de Body Blur Sunless Glow favoriet is onder visagisten snap ik – het is een perfect product om de huid een HD-finish te geven. De huid glittert subtiel in de zon, vlekjes worden weggevaagd en zelfs cellulite is optisch te verminderen. Ik krijg hier zo’n ontzettend mooi effect door dat ik het bijna zonde vind om hem weer af te spoelen. Vita Liberata, kunnen jullie hier ook een ‘permanente’ zelfbruiner van maken? Mijn dank is groot.

⋆ De producten van Vita Liberata zijn voor consumenten te koop via Esthetic Health. Ben je een salon of parfumerie, dan vind je het merk op Itradebeauty.

In samenwerking met Vita Liberata.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven