Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Smith & Cult ‘Lash Dance’ mascara & ‘Mad Heat’ matte lip stain

Wie mij op Instagram volgt, zag dat ik afgelopen donderdag bij een superleuk event in de Marcel Wanders-studio in Amsterdam was, namelijk de bijzondere lancering van de nieuwe Smith & Cult Eye Make-up collectie. Ik kende dit high-end merk al van Net-A-Porter en Neiman Marcus, want internationaal doet Smith & Cult het enorm goed bij beauty-addicts. Omdat ze nu ook Nederland willen gaan veroveren, werden afgelopen donderdag de nieuwe producten- en kleuren in stijl gepresenteerd in het bijzijn van internationale gasten. Ook ik mocht erbij zijn, en ik voelde me toch wel vereerd. Ashlee Glazer, make-up artist voor oa. Rachel Zoe, Oscar de La Renta, Moroccan Oil en Marchesa was er namelijk ook bij.

0smithandcult2Net als directeur van het merk, Jeanne Chavez, en Sarah Bland overigens – top nail artist voor Beyoncé (!!), Zooey Deschanel en Paris Hilton. Onder het oog van een geselecteerd groepje beautypers werden de producten gepresenteerd. De ontzettend eigen, zeer hippe huisstijl van Smith & Cult viel me meteen op – vrouwelijk, high-end, strakke, Instagram-waardige verpakkingen en luxe ogende producten met een knipoog. Je begrijpt dat mijn enthousiasme meteen aangewakkerd was. Dit werd natuurlijk nóg meer toen Jeanne vertelde dat de producten veganistisch zijn en vrij zijn van troep als parabenen- en siliconen. Ik kreeg de nieuwe ‘Lash Dance’ mascara & ‘Mad Heat’ matte lip stain mee naar huis om te testen.

0smithandcult30smithandcult4Op het event vertelde CEO Jeanne Chavez al dat het vinden van de juiste mascara een hele taak kan zijn, en dat ze goed begrijpt dat wij beautybloggers niet zomaar overstappen op een nieuw gelanceerde mascara als we onze oude vertrouwde nog hebben liggen. Deze Lash Dance-mascara heeft de naam ‘Radio Silence’. Hij komt in een schitterende, zwart-gouden huls die zeer chic oogt. De mascara kost €28,00 en heeft een inhoud van 14 ml. Hij is uitgerust met een unieke, siliconen applicator om volume op onze wimpers te maximaliseren. De mascara zou de wimpers zichtbaar moeten verdikken zonder klontjes of aan elkaar plakkende wimpertjes. Ook belooft de Lash Dance-mascara shiny, pikzwarte wimpers.

0smithandcult50smithandcult60smithandcult7Wat mij als eerste opvalt is hoe handig de mascara in mijn handen ligt; dit werkt heel prettig. Het borsteltje is vrij dik en erg buigzaam door het siliconen-materiaal. Ik vind hem helaas net iets te dik om heel precies bij de kortere wimpers in mijn binnenste ooghoeken te komen, maar verder werkt het borsteltje erg fijn. Hij brengt lekker veel mascara aan in één beweging en zorgt écht voor goed zwarte, glanzende wimpers met een echt ‘wow’-effect. Mijn ogen knallen eruit en mijn wimpers zijn optimaal gekruld, ogen langer en vooral dikker- en volumineuzer. De mascara blijft de gehele dag mooi op zijn plek zitten en verwijdert zeer makkelijk- en mild zonder wrijven. Dat ik de textuur van de Lash Dance-mascara íets plakkerig vind, neem ik hierdoor voor lief.

0smithandcult80smithandcult9Van de Mad Heat matte lip stain werd ik al tijdens het event laaiend enthousiast – wát een schitterende zwart/gouden verpakking! Dit lipproduct zou onze lippen optimaal moeten hydrateren, geeft een fluweel-achtige, matte finish en zou de gehele dag- of nacht moeten blijven zitten. Met dit product zouden velletjes en droge, gebarsten lippen verleden tijd moeten zijn, en het belooft ons de textuur van een zachte, vloeibare lipstick. De matte lip stain kost €27,00 en heeft een inhoud van 5,5 ml. Het kenmerkende aan dit product is dat hij kokos bevat voor extra hydratatie en dat comfortabele gevoel op de lippen. De textuur dekt in één laagje en voelt enorm licht aan. De kleur Mad Heat is een prachtige en rijke berry-kleur die vrijwel iedereen staat.

0smithandcult100smithandcult110smithandcult120smithandcult13Ik kan dit product nog het beste omschrijven als de perfecte mix tussen een traditionele lipstick vanwege haar hydratatie en een matte, vloeibare lipstick vanwege haar look. Al tijdens het swatchen merk ik een enorm hoge pigmentatie op, en dit ziet er op mijn lippen precies zo uit – de matte lip stain knalt er vanaf! Vanwege haar zachte maar niet plakkerige, té vloeibare textuur brengt het product enorm makkelijk aan en voelt dit direct zeer comfortabel aan op de lippen. Deze matte lip stain blijft de gehele dag keurig op zijn plek zitten en geeft vrijwel niet af. Trekkerige, droge lippen zoals ik dat vaak bij een reguliere, matte lipstick krijg, zijn verleden tijd.

0smithandcult14Je merkt het al; ik heb er een nieuw, favoriet beautymerk bij. Ben je nu ook zo enthousiast geworden, dan kun je de producten hierboven én de gehele Smith & Cult-collectie kopen op hun eigen website, maar ook online bij bijvoorbeeld Voquire. Ga jij de producten van Smith & Cult aan je make-up stash toevoegen? Wat vind je van mijn make-up look hierboven?

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”2108947″]

De producten in deze Review heb ik gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven