Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Real Techniques powder brush

Als er één merk is dat ik al heel lang ontzettend graag wilde proberen, dan is het wel Real Techniques. Hun kwasten zijn niet alleen onmisbaar in je beautyroutine, ook zijn ze nog eens een ware lust voor het oog. Laatst kwam Etos met het heuglijke nieuws dat zij Real Techniques gingen verkopen, en natuurlijk kon ik deze kans niet laten liggen. Ik kwam thuis met de roségouden powder brush, als eerste item van een ongetwijfeld eindeloos lange, toekomstige collectie Real Techniques-kwasten. Deze kwast zou perfect moeten zijn om poeder- en minerale make-up mee aan te brengen, en daarnaast zou hij, door zijn handige design, rechtop neergezet moeten kunnen worden.

De haartjes van deze powder brush zijn gemaakt van synthetische haren, wat voor mij echt een must is. Ik vind het namelijk onacceptabel dat er dierenhaartjes gebruikt worden voor zoiets als kwasten. Hiermee heeft Real Techniques meteen al een groot pluspunt bij mij!

234De powder brush komt in een plastic verpakking met op de achterkant een duidelijke productomschrijving. Alle kwasten van Real Techniques worden ontworpen door de zusjes Samantha en Nicola Chapman, die opgroeiden omringd door make-up. Hun tante verzorgde namelijk de visagie van niemand minder dan David Bowie en Princess Diana. Ook hun moeder experimenteerde altijd met de laatste make-uptrends, en dat is hoe het merk Real Techniques een feit werd. De zusjes Chapman wilden namelijk een betaalbare kwastenlijn op de markt brengen die de ‘gewone’ klant een celebrity make-uplook zou moeten geven. Vandaag de dag is Real Techniques een wereldwijd gerespecteerd en bekend merk, en zijn Samantha en Nicola dagelijks druk met hun werk als make-up artists, geven ze tv-interviews en schrijven ze columns voor bekende bladen.

56Nu even terug naar mijn powder brush – alleen al door het uiterlijk ben ik als een blok gevallen voor deze beauty. Bij gebruik viel me direct op dat deze kwast erg fijn in de hand ligt, en inderdaad goed rechtop blijft staan. Ik heb de powder brush met name gebruikt bij het aanbrengen van bananenpoeder, en dit gaat helemaal prima. De haartjes van deze kwast zijn superzacht; echt bijna een verwennerij voor de huid te noemen. Wel ben ik normaal gesproken wat ‘grotere’ kwasten gewend voor poeder, waardoor ik even moest wennen aan deze, iets compactere kwast. Toch heb ik het idee echt een zeer goede kwaliteit, professionele kwast in handen te hebben voor een (redelijk) betaalbare prijs.

Ik ben enorm tevreden over deze kwast van Real Techniques, en kan hem zeker aanraden! Mijn powder brush, en meer andere kwasten- en tools van Real Techniques, zijn te koop bij oa. Etos en online bij diverse beauty webshops. Mijn kwast kostte €16,99 bij Etos, maar de prijzen verschillen online enorm. Het is dus aan te raden je goed te oriënteren voordat je iets van Real Techniques gaat aanschaffen. Ook zijn er, naast losse producten, setjes van Real Techniques te koop. Heb jij al kwasten of andere beauty-tools van Real Techniques in je bezit, en zo ja, hoe bevallen ze je?

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”1652716″]

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Real Techniques powder brush”"

  1. I love Real Techniques! Heb zelf 2 setjes, de gouden en de paarse lijn en ben er helemaal weg van, deze moet ik ook maar snel aanschaffen haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven