Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: W7 ‘Banana dreams’ loose powder

Als Angelina Jolie en Kim Kardashian fan zijn, dan moet ik het ook hebben – ik heb het hier over bananenpoeder. Dit losse poeder wordt veelvuldig door make-up artists gebruikt om foundation te fixeren en om de huid gedurende de dag mat te houden. Geen glimmende huid en grove, zichtbare poriën meer! Ook egaliseert een bananenpoeder de huid, en corrigeert deze oneffenheden zoals rode vlekjes. Tevens kan het poeder worden gebruikt bij het shapen van het gezicht – gebruik het bananenpoeder om delen van je gezicht te highlighten. Het poeder is geschikt voor iedere huidskleur, ja, óók voor mijn lichtere huid! Een tijdje geleden kocht ik het ‘Banana dreams’ loose powder van budgetmerk W7, dat vaak met goede dupes van duurdere merken komt. Of ik enthousiast ben over ‘Banana dreams’? Je leest het vandaag!

23Dit zeer betaalbare bananenpoeder van W7 is het budget-verantwoorde antwoord op ‘duurdere’ poeders van merken als Make-Up Studio, MAC en Bobbi Brown. ‘Banana dreams’ komt in een rond potje met daarop een zwart/geel deksel. In één potje zit een inhoud van 20 gram en het poeder kost €6,49. Je koopt het bij de Op=Op Voordeelshop, maar ook online bij bijvoorbeeld Boozyshop. In het potje zit een transparant dekseltje met gaatjes, maar die heb ik eruit gehaald omdat ik hem niet fijn vond werken. Ik doop liever rechtstreeks een kwast in het poeder.

456Het bananenpoeder heeft een gele kleur, maar past zich eenmaal op de huid aan aan jouw huidskleur. Ik heb een wat lichtere huid, maar kan het poeder prima hebben. ‘Banana dreams’ heeft een hele zachte en fijne textuur die heel comfortabel aanvoelt op de huid.

78Op de bovenste foto draag ik verder alleen een BB-cream onder het bananenpoeder. Nu heb ik van mezelf een vrij egale huid en draag ik nooit foundation, maar rode vlekjes heb ik helaas (vooral in het najaar) wel. Het valt me op hoe zacht het poeder aanvoelt; veel comfortabeler als een normaal gezichtspoeder. Door het bananenpoeder voelt mijn huid niet meer droog en trekkerig aan. Het poeder werkt enorm matterend en laat geen waas achter. Het is zeer makkelijk in gebruik, en houdt mijn huid gedurende de hele (werk)dag perfect mat! Ik heb dus geen last meer van een glimmende kin-, voorhoofd of wangen.

Met ‘Banana dreams’ kun je ook perfect highlighten – vooral als je een iets donkerdere huid hebt. Ik heb wat meer poeder aangebracht onder mijn ogen; in een omgekeerde driehoek richting mijn wangen, om mijn huid daar iets op te lichten. Het resultaat is een frisse, zachte en vooral matte huid die natuurlijk oogt. Het bananenpoeder kruipt ook niet in huidlijntjes, en mijn rode vlekjes zijn zónder het gebruik van foundation of concealer weggewerkt. Ik ben enorm onder de indruk van dit poeder én van mijn zachte babyhuidje. ‘Banana dreams’ is inmiddels toegevoegd aan mijn dagelijkse make-up routine, ik kan het iedereen aanraden! Heb jij al eens een bananenpoeder uitgeprobeerd, en welke variant is jouw favoriet? Zou je ‘Banana dreams’ uitproberen naar aanleiding van mijn review?

Styled by Romy

5 gedachten over “REVIEW: W7 ‘Banana dreams’ loose powder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven